Gasi forumVladapetr napisao:Ljubitelj je u pravu
Kako se vozi u Srbiji?
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Re: Kako se vozi u Srbiji?
Boringly average, but also perfect for school run mums
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ako je to penjanje iz pravca Bubanj potoka, onda nam gmaps daje savršenu sliku Srbije:

'ladno fali donja polovina znaka o kom raspravljamo i koji određuje da li je ta desna traka za spora vozila. Ključno je ono što je bilo u donjoj polovini

'ladno fali donja polovina znaka o kom raspravljamo i koji određuje da li je ta desna traka za spora vozila. Ključno je ono što je bilo u donjoj polovini

Jel se ova deonica vodi kao autoput ili je put sa tri trake kao i preko Gazele? Na Gazeli je dozvoljeno preticanje sa desne strane.
Sent from my SM-N9860 using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ma, nismo se razumeli.
Mi smo svi bili u desnoj traci, a zatim smo krenuli u obilaženje ovog koji je stajao
@grujicd Mislim da je sa obe strane, kao i na Begaljičkom brdu, u pitanju klasična treća traka, tj da nema oznake za spora vozila, već samo za proširenje.
To svakako ne menja situaciju da čovek sedi u vozilu na AP, a da drugi proleće desnom trakom.
@kami Autoput je.
TapaT
Mi smo svi bili u desnoj traci, a zatim smo krenuli u obilaženje ovog koji je stajao

@grujicd Mislim da je sa obe strane, kao i na Begaljičkom brdu, u pitanju klasična treća traka, tj da nema oznake za spora vozila, već samo za proširenje.
To svakako ne menja situaciju da čovek sedi u vozilu na AP, a da drugi proleće desnom trakom.
@kami Autoput je.
TapaT
Poslednja izmena od pedja u 11 Sep 2022, 22:32, izmenjeno 2 puta ukupno.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Gazela je auto-put samo nema zaustavnu
Jeste autoput, ali kroz grad i tu je dozvoljeno preticanje desnom trakom.
Dozvoljeno je samo ako tok saobracaja u jednoj traci brzi nego u drugoj, al to nema veze sa tim dal je u gradu ili ne.
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Da, ali i bez obzira što se na ovoj slici ne vidi donji deo znaka, isprekidana linija uz desnu traku je u kraćim crtama nego isprekidana linija uz levu ivicu. To bi isto trebalo makar da sugeriše.grujicd napisao:Ako je to penjanje iz pravca Bubanj potoka, onda nam gmaps daje savršenu sliku Srbije:
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Mislim da to nije na zelenom znaku, nego na plavom.

Kakvi ste carevi, ja vam iskopiram pravilo kretanja autoputem sa tri trake a vi tvrdite suprotno.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Zato sto gresis, navodis deo koji ide nakon osnovnog pravila : "Na autoputu i motoputu sa više saobraćajnih traka namenjenih kretanju vozila u jednom smeru, vozač motornog vozila mora se kretati krajnjom desnom saobraćajnom trakom, osim ako nije zauzeta vozilima koja se kreću u koloni, kao i prilikom preticanja."
Apsolutno tako. Moj kolega je u Holandiji dobio kaznu zato sto je vozio u srednjoj traci bez razloga pre mnogo godina ....
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Ali kako to neki ovde zanemaruju i činjenicu da su na tom delu autoputa intervali isprekidanih linija drugačiji uz skroz desnu i skroz levu traku... U emisiji SAT izgleda nisu komentarisali to sa isprekidanim linijama, verovatno je neko drugi, ali evo slika iz vazduha autoputa u Crnoj Gori, i evo slika s mosta Mihajlo Pupin. Na ovom u Crnoj Gori se jasno vide kraće isprekidane linije u traci za vozila koja se sporije kreću, a na ovoj obilaznici oko Beograda se vide isprekidane linije ujednačenih dužina. Dakle, tu oko Beograda može biti da je takva priča - da je samo skroz desna traka za vožnju i ostale za preticanje, a ovo što diskutujemo na autoputu, tu "normalna" vozila idu srednjom trakom, a desnom idu kamioni koji su sporiji.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Na autoputu bi trebao da je zeleni, a van plavi.
Ukoliko se radi o sporoj traci na znaku bi trebalo da stoje brzine koje moras da dostignes da bi se "kvalifikovao" za izbegavanje spore.
Kod nas bi kroz Bg trebalo definitivno izbaciti zaustavnu i pobljsati protok, posto je vec gomila idiota koristi kao najbrzu.
U Beogradu je vec izbacena zaustavna, gde je moguce. Tamo gde se uliva nova traka, nije bezbedno ukinuti, a i ovi koji pokusavaju da se ukljuce, npr plavi most, ne bi mogli.
Ranije je ovde 100% stojala plava tabla i ako se dobro secam, leva i srednja su imali plavi krug 80, a desna 60.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Ranije je ovde 100% stojala plava tabla i ako se dobro secam, leva i srednja su imali plavi krug 80, a desna 60.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока