Biciklizam
Re: Biciklizam
Recite mi je se klate i ljuljaju ta sedista na tim shipkama? I koje su max tezine?
Imam takvo sediste, ali za parktreger, pa cu njega kupiti, jeftinije mi je, a koristice mi i za druge namene.
Imam takvo sediste, ali za parktreger, pa cu njega kupiti, jeftinije mi je, a koristice mi i za druge namene.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ova su do 22 kg, a klate se tačno toliko da budu udobna na neravnom terenu. Veruj, bio sam skeptik po pitanju sedišta koja se drže u jednoj tački kao ova, sila puta krak i te fore, ali sam se razuverio. Ekstra stvar, zaista.
Danas sam isao lagano zagrejavanje do Surcina.
Imao sam par epizoda, prvo sam na test probao ovaj bajs, naleteo na nekog momka, i on insistirao da probam bajs, svaka mu cast...

Ide ka tane, rece mi da je cena oko 500evra, sto mi stvarno deluje OK...
Posle toga sam vozio ortakovu zver sa karbonskim ramom

Zanima me da li neko zna da li na ovom karbon bajsu moze da se digne lula, ja sam nesto probao ali nije islo. ima dva imbusa, jedan gore, jedan sa strane...
Imao sam par epizoda, prvo sam na test probao ovaj bajs, naleteo na nekog momka, i on insistirao da probam bajs, svaka mu cast...

Ide ka tane, rece mi da je cena oko 500evra, sto mi stvarno deluje OK...
Posle toga sam vozio ortakovu zver sa karbonskim ramom

Zanima me da li neko zna da li na ovom karbon bajsu moze da se digne lula, ja sam nesto probao ali nije islo. ima dva imbusa, jedan gore, jedan sa strane...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Centralni sraf steze lezajeve preko lule a ona dva oko lule stezu je za vrat viljuske. Minimalna su moguca podizanja lule, recimo do 1 cm uz pomoc distancera koji ide ispod lule.

OK THX, mada sam uocio samo 1 bocni imbus?
I sto to tako?
Pa ovj moj krsic podigne 10cm lula sa onim starim sistemom....
Pa ovj moj krsic podigne 10cm lula sa onim starim sistemom....
- BAJKER
Stari sistem je imao prednost sto si mogao da ga podignes na zeljenu visinu, jedina mana mu je bio sto je tezi jer su takve lule bile samo od celika. Ovi novi su laksi, skuplji i malo komplikovaniji za podesavanje pozicije.

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Sada visinu upravljača određuje izgled (veličina i geometrija) rama uz minimalnu korekciju a-head-a po visini uz pomoć prstenastih distancera. Stari sistem čeličnih lula dozvoljava podizanje u nebesa, ali to je katastrofa za čvrstinu viljuške i upravljača. Što su lula i korman bliži ramu bolje je.
Na starom bajsu imam taj sistem i podizao sam korman jer mi je to trebalo, ali sam ga posle prve vožnje vratio na najnižu poziciju. Sa izvučenom cevi pravi se velika poluga i to više nije to po pitanju čvrstine rama.
Ne znam kakav korman imaš, ali ako fali malo visine a imaš klasičan MTB od ravne cevi, može se malo visine dobiti stavljanjem dubokog kormana, uz zadržavanje čvrstine.
Na starom bajsu imam taj sistem i podizao sam korman jer mi je to trebalo, ali sam ga posle prve vožnje vratio na najnižu poziciju. Sa izvučenom cevi pravi se velika poluga i to više nije to po pitanju čvrstine rama.
Ne znam kakav korman imaš, ali ako fali malo visine a imaš klasičan MTB od ravne cevi, može se malo visine dobiti stavljanjem dubokog kormana, uz zadržavanje čvrstine.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
U suštini i jednog i drugog ima podjednako i sada samo što je a-head standard na iole pristojnijim biciklovima, a čelična lula na onim jeftinijim. Ima i izuzetaka.
- BAJKER
Nikaragva jeli ti ono klopa u kesi obesena o volan 
Idealan ti je teren za tvoj bajk

Idealan ti je teren za tvoj bajk

Poslednja izmena od BAJKER u 31 Mar 2012, 20:44, izmenjeno 1 put ukupno.

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Deluje mi kao neki burek ili tako nešto.
Šta je to umesto bidona, infuzija ili razređivač?

Šta je to umesto bidona, infuzija ili razređivač?

Samo vi zezajte

Slobo bio si blizu, flasa je od alkohola iz apoteke

A u kesi je gornji deo trenerke, skinuo, bilo mi vruce

Posle voznje uglavnom ne mogu neko vreme da jedem, samo pijem vodu. Tek posle 2,3 sata se vrati apetit.