Nov ili polovan automobil - prednosti i mane

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Nov ili polovan automobil - prednosti i mane

Post od Floyd »

Incognito napisao:Sto se tice predrasuda – BMW - siledzija, Audi/VW – papucar,Alfista – pozer ... to jeste jako besmisleno ali toga ce uvek biti.Ali nevezano za to,mislim da definitivno postoji taj neki psiholoski faktor prilikom odabira automobila i zato kazem da je svaki automobil prica za sebe i da svaki od njih ima neku svoju ciljnu grupu.Tesko je ubediti vozaca Mercedesa da predje na neki drugi brend kad dodje na vreme za zamenu,podjednako kao sto je tesko ubediti Alfistu da kupi neki drugi automobil osim Alfe. :)
Apsolutno se slazem.
Ono sto ja ne razumem je vezanost za brend (nebtno koji je proizvod u pitanju).
Ja mogu da budem vezan za konkretan model ali za brend nikako.
Manje vise od svakog proizvodjaca bih mogao da izdvojim jedan model koji bi vozio.
Nikad se nisam prikljucivao nikakvim grupama (brend, sportski klub, politicka partija i sl.) vec biram ono sto meni u datom trenutku odgovara.
Alfa koju vozim mi je odlicna, veoma sam zadovoljan ali to nije dovoljan razlog da bih sebe nazvao Alfistom (zvuci malo sektaski).
Mito ne bih kupio nikad a Giuliettu samo QV jer ona klotara izgleda smesno.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Texonja napisao:
TheWickerMan napisao:niti svaki BMW divlja
Ajde bre, kakve to gluposti pises? :mrgreen:
Moram Tex,jer i ja sam u duši BMW-jdžija :mrgreen: ( ja jedan E39 M5 dao bi bubreg :) )
Inače,jedan od mojih najboljih ortaka vozi E39 520i ,pre toga je vozio E34 520i i nikad ne divlja ,niti nasilnički vozi ...možda zbpg toga što mu drugi auto nije Golf IV dizel,pa da mora da se izduva na BMWu :kezo: :kezo: :kezo:
Floyd napisao: Nikad se nisam prikljucivao nikakvim grupama (brend, sportski klub, politicka partija i sl.)
:plusone:
Doduše ,ja npr sebe ne smatram pravim Alfistom jer Alfu posedujem tek godinu dana ali smartam da sam dovoljno zaljubljen u taj brend da gledam da mi i sledeći auto bude iz istog brenda jer smatram da mi pruža zadovoljstvo u vožnji :)

btw,Floyd,vozio sam Đulku 1.6 JTD u maltene full opremi i mogu ti reći da uopše unutra nije klot i da je sasvim dobro opremljena... QV je već druga priča,što zbog cne što zbog našeg kvaliteta goriva ...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja u C klasama kod nas 90% vidjam mlade ljude :) Cak i sve one C63 AMG voze ljudi ispod 35 sigurno...
U Bmw 3 recimo vise vidjam matore nego u C klasi,ali su pretezno i to mladi vozaci,medjutim mnogo je i cesci auto od C klase kod nas... Ima jedan prelep crni Bmw 335i Cabrio u Francuskoj,drajva ga jedan matori od 60 dina sigurno ,kupio ga cim je izasao... Takodje me pre jedno nedelju dana obisao jedan lik dok sam stajao na semaforu na crvenom preko pune u crnom cabriu sa odvrnutom muzikom,jedva je ukocio i zamalo da pogazi ljude na pesackom i udje u drugu ulicu da ga pokupi bus :) Imao je preko 50 dina sigurno...
A4 je recimo obrnuto,vise vidjam starije ljude... Zacudjujuce,ali i u Alfi 159 takodje vidjam vise starije...
Mozda ja gresim,ali sam primetio samo vozace Bmw-a da seljacki divljaju,dok se zadesi neko sa Mercedesom,ali je to obicno ono klasicno kurcenje, gde smatra da je on zakon, sto bi rekli Mafia wanna be :D
Jedino cega se cimam,jeste da se kacim sa ljudima u vecim Audijima :D 80% ljudi koje znam da nisu naivni i da su sa druge strane zakona ili voze Audi ili imaju barem 1 Audi :)
Sto se tice 5,E i A6... Pa to i jesu automobili za matorce, samo jedan ima vise sportskog duha,jedan luksuz i udobnost,jedan ima agresivnost...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Ajoj Heroj...eto ja znam jednog mafijaša koji vozi samo BMW...doduše mlađi je...novija generacija mafijaša...

ps
mečka može da čuči i u yugiću, veruj mi!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa Boze moj,naravno da ima svih drugih grupa u svakim automobilima,ja samo kazem sta najvise kod nas vidjam :)
Mozda je i situacija obrnuta,ali ja naletim na te ljude :)
Ako ces iskreno,ozbiljan Mafijas,a ne krimos ima od svakog barem po jedan :)
Znam 2,3 i imaju par Porschea,Ferrarije,2,3 Bmw-a,2,3 Mercedesa, Audije, ma sve zivo...
Jedino za Lexus niko da se zezne da kupi :kezo: Valjda ih sramota :D
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Poznajem samo sirotinju i radničku klasu, one koji gledaju da im auto što manje troši i da je što jeftinija registracija. Gde izlazite, gde se krećete? Da ih upoznam i ja, možda i meni krene u životu :mrgreen:
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

pa kreni iz Strahinica Bana mozda te i krene.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Xepoj87 napisao:Od drugara sestra je na toj prosloj astri GTC 1.6 imala u dosadasnjih 50-60.000km barem 5 poseta servisu zbog kvarova,1 slepovan auto,dobila besplatan slep 3 puta uz kupovinu automobila...
Sta je tu bilo,ne znam,ali se bas lose pokazao.
Day Walker napisao: I ja sam sa novom Astrom bio par puta do servisa, al sve neke sitnice :loool:
blaugrana napisao:Sta ja da kazem, menjao letvu na 7000km :mangup:
Texonja napisao:Tvom autu makar nisu vadili motor na 9.000 km :kuku:
ftj napisao:Ja menjao 3 letve za 80,000 km na golfu.
ja cu sutra ujutro pre sedanja u reso da ga izgrlim i izljubim... :mrgreen:
a onda nece moci da upali :rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
noob
Reactions:

Post od noob »

Od investicija u Merc za 50k km koliko je kod mene sam imao nov player, fabricki je bio kasetas a volim da prebacim muziku na usb, lakse od rezanja diska. Zimske gume i redovan servis, da i par sijalica u stop lampama :)
Vala sutra cu da ga izljubim po ceni i da ne upali :D

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

dragan napisao:
Xepoj87 napisao:Od drugara sestra je na toj prosloj astri GTC 1.6 imala u dosadasnjih 50-60.000km barem 5 poseta servisu zbog kvarova,1 slepovan auto,dobila besplatan slep 3 puta uz kupovinu automobila...
Day Walker napisao: I ja sam sa novom Astrom bio par puta do servisa, al sve neke sitnice :loool:
Sto se mene tice polovan auto ne bih ni od sebe kupio :)
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

ne bih ni ja ali moram :D
Korisnikov avatar
noob
Reactions:

Post od noob »

Nov auto je najbolji rece Ford. Zezno se i on, najbolji auto je firmin auto, dzabe gorivo i amortizacija. To vam je najbolji auto.

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Bax napisao:
dragan napisao:
Sto se mene tice polovan auto ne bih ni od sebe kupio :)
Osim sto kada pogledas,ovo gore su sve nova kola :)
Pa onda pitas mene za polovan,nista za 80.000km,osim 100-tinak eura za neke sitnice,moj cale za 20.000km nista,pitas Dragana za polovan,takodje nista,ima jos ljudi tu... :)
Ja sam za sada pod utiskom da je na forumu vise ljudi koji su imali problema sa novim kolima,nego polovnim :D
Korisnikov avatar
noob
Reactions:

Post od noob »

Zavisi koja kola. Drugar je u polovnu lagunu gruno 1500e u popravke da je sredi, a bila je ocuvana kao nova, kupio od strica iz Francuske. Dok komsija sa astrom g 1.7 cdti koju je kupio novu 2007 isto od ulaganja ima mp3 player (njegov je imao cd ali nije citao mp3 ni usb) i redovan servis kao ja. Sa firminim novim puntom 1.2 tng na 48k km za 5 meseci je pregorela sijalica i nista vise, redovan servis i to je to, a vozi se dusa mu se vadi i u gradu i na autoputu, bas prelazi dosta. Sa predhodnim puntisom isto 1.2 isto nikakav problem do 50k km koliko je bio kod mene, sad se ne vozi toliko.

Ako kupujete polovna kola bitno je da ne kupite izvozan sporet (najjeftiniji u oglasima), vec ocuvan primerak koji je redovno odrzavan, obicno takav nije najjeftiniji u oglasima :)

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Opšte je poznato da je najpouzdaniji nov auto danas, Punto Classic. Svi veći, jači, noviji modeli samo donose probleme. :mrgreen:
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori