Biciklizam
Re: Biciklizam
Sad je lakši od vazduha kad nema pogon, točkove, lanac, sedište.... 

- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Nesto sam juce cuo pa da pitam. Dali je tacno da na MTB 29er felne nisu od 29" nego od 28" nego da im je veci profil gume pa dimenziju od 29" mere zajedno sa gumom?
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

29er gume idu na felne 622 (700c) koje su u stvari 28" Prosecna 29er guma ima spoljni dijametar 29,1" ili 740mm.

Sh@rance, pa ja ti napisah detaljan odgovor na prethodnoj strani, u kome sam u prvoj rečenici eksplicitno to napisao:
snork napisao: I jedno i drugo su felne istog prečnika - 700C, tj. 622 mm po ISO. ........... tako da "29" samo imaju deblje gume od "28".
Ђенерал Јанковић
Jel može malo detalja (ako nije tajna
- koja je marka rama, materijal, težina i za koju dimenziju točka?

Ђенерал Јанковић
Cube, 1500g alu ram za cyclocross, dakle za drumske 28" točkove. Naručen iz Nemačke prošle nedelje danas stigao kod mene kući. Srećni vlasnik ga je već odneo. 

Ubeili smo ga da nije baš toliko mator da kupuje CrMo.
Šalu na stranu, slučajno smo naleteli na ram po super ceni. Ram uživo izgleda neverovatno dobro. Ima sve predispozicije da postane odličan bicikl, a i hoće sigurno, jer znam šta ide na njega.
Da mi je da slikam Zuzazuov kez kad ga bude sklapao. Niko neće biti srećniji od njega. Istini za volju zavidim mu na tom zadovoljstvu.

Šalu na stranu, slučajno smo naleteli na ram po super ceni. Ram uživo izgleda neverovatno dobro. Ima sve predispozicije da postane odličan bicikl, a i hoće sigurno, jer znam šta ide na njega.
Da mi je da slikam Zuzazuov kez kad ga bude sklapao. Niko neće biti srećniji od njega. Istini za volju zavidim mu na tom zadovoljstvu.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Misliš taj kad ga bude sklapao...BAJKER napisao:Taj ko ga bude sklapao radice samo u belim rukavicama, kao mali Japanac

Nego rešili smo i pogon. Sve smo rešili.