Auto-klima

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Auto-klima

Post od nidza »

Ma da, upalite auto koji je stajao na suncu i smrznete se. Nema šanse da nema razlike kada stoji u mestu po paljenju u odnosu kada odmah kreneš.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

nidza napisao: 12 Avg 2025, 17:41 Sedi i usijan auto i obrati pažnju kad se krećeš i kad staješ. Mečka ima ozbiljno napičenu klimu i primeti se razlika.

@cozmo
Koja? Videh da novije C klase imaju samo 600 grama fluida

Ali nema veze usijan auto, problem je ventilacija ka kondenzatoru napred, veličina kondenzatora, količina fluida itd - kad tu failuju osetiće se da je topliji vazduh dok stojiš.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Sednem u auto koji je ceo dan u debeloj ladovini a napolju 37, upalim klimu, odmah duva hladno, iato i u vožnji. Ostavim ga pola sata nakon toga direkt na suncu, treba mu par minuta da razladi prvo plastiku koja se usijala pa sve ostalo

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Tačno tako, i neuporedivo brže rešava kad je u pokretu. :)
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

nidza napisao: 12 Avg 2025, 22:45 Ma da, upalite auto koji je stajao na suncu i smrznete se. Nema šanse da nema razlike kada stoji u mestu po paljenju u odnosu kada odmah kreneš.
Moze kod cozmobila zar nisi naucio do sad da je kod njega sve mimo sveta i reko covek da ne guglamo znaci postoji samo kod njega :cool!:

Ne znam kakve veze ima taj severe pack koji se pominje to bi imalo smisla u grejanju tj taj dodatni predgrejac kabine ili antifriza cega god koji sam i ja imao na 307 i na c4 ali kod hladjenja nema logike da nesto bude bolje za hladnija podrucja, njima klima i na treba a kamoli neka koja bolje hladi :)
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Meni je samo kod klime u autu neverovatno da ne mogu da smisle sistem hlađenja koji neće smetati vozaču/suvozaču. Ja kako god namestim da duva, negde duva da ubija. Ako namestim manji protok, onda mi ne rashladi dovoljno. Ili mi ruka ledi, ili udara u koleno, ili u glavu..
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

cozmo napisao:
nidza napisao: 12 Avg 2025, 17:41

@cozmo
Takodje, a to mi je potvrdjeno, kod mene prilikom ekstremnih temperatura, automatika zbog tog dodatnog "packa" whatever, duva cak i na noge hladno automatski ako je ceo auto vreo - dakle soferka, vozac, noge i sa strane u coskove. Kada postigne neku temp - gasi duvanje na noge i soferku. Pali po potrebi. Recimo otvoris prozor, posle 10-15 sekundi krece opet da pojaca duvanje i opet isti proces.
Ko ti je potvrdio?

Sent from my CPH2581 using Tapatalk

Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Kako ko, pa ljudi sa Fejsbuka.

Odgovori