Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od YUgisa »

Sto niko ne parkira na obelezenom parkingu koji je ispod kamiona nego na trotoar? :kezo: I meni su jednom odneli jer nisam bio 5m od stop znaka bio parkiran mada je bio vidljiv preko auta. Ali su ostavili iza ulicu punu vozila parkiranih po trotoaru :kezo: Da sam i ja stao dijagonalno preko trotoara ko ostali, bio bih dovoljno udaljen od znaka.
Poslednja izmena od YUgisa u 09 Apr 2025, 08:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Being second is to be the first of the ones who loose...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Parking za osobe sa invaliditetom verovatno.
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Kontakt:

Post od YUgisa »

Vidim ali prosto mi neverovatno da nema ni jednog, po Subotici jedva moze da se nadje neki prazan :kezo: Kod vecine megamarketa to se prvo popuni :kezo:
Korisnikov avatar
Momčilo
Reactions:
Pridružio se: 21 Mar 2020, 22:44

Post od Momčilo »

Utiska sam da se to ipak malo više poštuje u poslednje neko vreme. Sve češće srećem ta mesta prazna kad nema nigde drugo da se parkira.

Zato su meni omiljena ona mesta koja su rezervisana, a ljudi ne čitaju u kom periodu :D
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Verovatno redovno nose odatle baš pod tim izgovorom, da su mesta za invalide, a u pitanju je bolnički krug.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Kontakt:

Post od YUgisa »

Momčilo napisao: 09 Apr 2025, 09:10 Utiska sam da se to ipak malo više poštuje u poslednje neko vreme. Sve češće srećem ta mesta prazna kad nema nigde drugo da se parkira.

Zato su meni omiljena ona mesta koja su rezervisana, a ljudi ne čitaju u kom periodu :D
Ja bas supprotno, barem po Subotici. Ako i naletim na prazan u dolasku, bude popunjen u odlasku, a primetio sam da su neki i ukinuti.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Ja ne sporim da su propisi prekršeni takvim parkiranjem ali ovi vozači su imali obzira za invalide, ne ometaju kretanje pešaka ( jer niko ne ide tu, trotoar je u žbunju...)
Imaju milion mesta gde ne diraju, a trebalo bi. Ali ovo im je blizu depoa i za 20min pokupe sve, i verovatno tako rade po ceo dan. Niko ne bi stao na kraj parkinga da je bilo slobodnih mesta, a ujutru ih nikada nema.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Momčilo napisao: 09 Apr 2025, 09:10 Zato su meni omiljena ona mesta koja su rezervisana, a ljudi ne čitaju u kom periodu :D
U da, koja je to mala pobeda kad uletim na takvo mesto.😄

Hmm, al za ovo na trotoaru, može da bude i obrazloženje - OK, invalid je tu uspeo da se isparkira, ali si baš tom invalidu blokirao i put od kola do trotoara. Mada znamo da oni to rade da "ukradu" auto i napune budžet.

Lično, u Novom Sadu kad sam, ugl. znam kako gde funkcioniše - gde nose i gde ne, iako i jedno i drugo mesto izgledaju jednako OK za parkiranje, i iako ni na jednom mestu nije iscrtan parking. Al zato baš bude problem kad dođeš u nepoznat grad, tražiš parking, i ostaviš tako negde auto nadajući se da je to OK. I naravno, ne ostaviš ga gde je tvoj auto jedini, ali i kad ima drugih, isto nije garancija - dođu oni tako ispred FTN-a recimo u Novom Sadu da skupljaju jedan po jedan auto, iako ih tu bude gomila paralelno parkiranih često.

Poenta mi je - kad već to tako nose sa neiscrtanog parkinga, da onda barem iscrtavaju parkinge tamo gde je OK.🙄 I isto i za trotoar - na mnogim ovako ćoškovima trotoara se toleriše, kao da je prećutno tu samo neiscrtani parking, a negde samo odnesu. Iako u ovom slučaju ne bi ni imalo logike da ga iscrtaju, al dobro sad.😁
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Bio sam pre desetak dana u Novom Sadu na par dana - BESPLATNA parking-mesta svuda, i u dovoljnom broju. Nigde nisam imao problema da nađem propisno obeleženo i besplatno mesto.

Ali oni nemaju Vojkana Tutulića za (pseudo) glavnog gradskog urbanistu. Nema "pečurkastih" nadogradnji (bar ne u tako velikom broju). Železnička, autobuska, hala sportova i stadion jedni do drugih, centar i stari i novog dela blizu svega toga... očito se tu još kako-tako u nekoj meri poštuje struka i nadam se, vezano za to, kako će ova nesreća opametiti čitavo društvo.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

U kom Novom Sadu si bio?
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Još od doba komunista, niko ovde nije vodio računa o urbanizmu.

Stoji da je u nekim delovima znatno lakše naći parking vikendom, i subotom posle 1-2 se ne plaća, a u nedelju nikako. Ali pokriše ceo grad skoro zonama!

Sent from my Motorola Edge 50 Fusion using Tapatalk

Korisnikov avatar
motorista
Reactions:

Post od motorista »

Niste obratili pažnju kako je po Šumadiji.

Ne bi me iznenadilo da u Kruševcu krenu sa naplatom parkinga u dvorištu kuće a i tu da je već zauzeto.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ok ali gde si u širem centru grada parkirao a da nisi platio? Istina da subotom posle 14h i nedeljom ceo dan se ne plaća.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:

Post od motorista »

Ulica Cara Lazara sa obližnjim, Tehnološki fakultet i okolina, pored Spensa, okolina trga kod Galerije Matice srpske. Ne poznajem Novi Sad, ali prema mapama bih rekao da je to ipak oko nekog centralnog dela grada.

Ili je moja greška što nisam plaćao? Obeležena su mesta, ima i znaka za parking mahom, ali ne i onog da se plaća niti sa obaveštenjima o brojevima za SMS.

Da, ni u Kruševcu se subotom nakon 14:00 i nedeljom čitavog dana ne plaća, kao ni - valjda - ostalim danima nakon 21:00, ali kod nas zbog stihijske gradnje poslednjih 10-12 godina nema dovoljno parking mesta uopšteno... besplatnih je tek vrlo malo izuzev u čisto stambenim ulicama, a i to ako su van centra.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

NS nije velik, pa to vec ne spada pod centar, na oko 15 min peske je. Otidni na Detelinaru, Grbavicu, pa i Limane uvece/predvece narocito, neces se lepo provesti za parking, iako cesto nije pod naplatom.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Odgovori