Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od AcaKayak »

Pa imas co2 i u kiseloj.

Mleko bolje pij bez laktoze, uzasan je to otrov. Ja sam prestao da ga pijem mesec dana i kad sam popio osetio sam se uzasno usporeno. Od tada ga vise ne pijem, osim bez laktoze koje skoro isto kosta. Tek kad sam se odvikao video sam koliko smeta ustvari.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne verujem da ti laktoza smeta, sem ako se ne prosereš. Intolerantnost na laktozu se dešava kada dugo ne piješ mleko. Čim kreneš da ga piješ redovno ponovo počne organizam da je vari normalno.

Moje mišljenje je da će bilo koje mleko da ti smeta, ako ti smeta i ono sa laktozom. Realno, ne postoji neki razlog da se pije, sem ako neko baš voli. Ja više volim jogurt i kefir, to konzumiram dosta.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nemam nijedan simptom netolerancije na laktozu. Pošto ne kupujem kupovno mleko, nego od krave direkt, neprerađeno, ne znam ni kako bih je izdvojio :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

AcaKayak napisao:Ma može organizam da preradi 18 litara za dan, neće mu biti ništa od 4.
http://www.scientificamerican.com/artic ... -can-kill/
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

nikaragva napisao:Nemam nijedan simptom netolerancije na laktozu. Pošto ne kupujem kupovno mleko, nego od krave direkt, neprerađeno, ne znam ni kako bih je izdvojio :)
Čipuj kravu.:-D

Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja ubijem litar kisele dnevno, tu nema pomoci. Obicna mi je bljutava, vise je kao dodatak na kiselu.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Delija napisao:
AcaKayak napisao:Ma može organizam da preradi 18 litara za dan, neće mu biti ništa od 4.
"drink to your thirst. It's the best indicator."
Odličan link.

Ja sam skapirao svoj organizam. One priče da treba na silu piti vodu i da aplikacija (Uroše ne zameri) bolje zna od organizma i majke prirode - nema šanse. Prvo nismo svi isti, genetika u Srbiji je ranolika, drugo, i isti organizam nema uvek iste potrebe za tečnošću, što zavisi od aktivnosti, spoljne temperature, ishrane tog dana, itd...

Jedino što mogu da posavetujem po sopstvenom primeru, vodu ne pijem samo kad mi nije u blizini. Treba imati čašu vode u blizni uvek, i pri najmanjoj naznaci suvog grla, popiti. U to ime jedan gutljaj. :)

@Rakhil, kisela je šit, ali ja sam uživalac. Ona mi je zamena za pivo preko dana, za merak.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Pazi, dijagnostiovan mi gastritis, ali dzaba, ne mogu kiselu ostaviti
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

nidza napisao:
Delija napisao:
"drink to your thirst. It's the best indicator."
Odličan link.

Ja sam skapirao svoj organizam. One priče da treba na silu piti vodu i da aplikacija (Uroše ne zameri) bolje zna od organizma i majke prirode - nema šanse.
Ne budi smešan ;)

Delija, ne razumem šta je poenta linka? Naravno da postoji preteranost vodom, samo što 4 litre dnevno za mene koji popijem dve samo u toku svog treninga nije nikakav problem. Limit od 18 litara je stavljen teoretski i ovaj link koji si okačio ga potvrđuje, tako da ne vidim poentu kačenja linka.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Trening je jedna krajnost. Druga krajnost je sedenje u kancelariji i buljenje u komp.

Jedna krajnost je čovek koji se normalno hrani, druga krajnost je čovek koji presoljava hranu.

Ajde sad ti meni objasni kako ova 4 problema, svaki za sebe, ili u kombinaciji, mogu da imaju isto rešenje? :) Ja tvrdim da nemaju, i da ista osoba može da sedi 2 dana u kancelariji, prstom da ne mrdne i da mu je dosta litar vode dnevno, a treći dan da ode u gym ujutru, a uveče na tenis, i da mu je potrebno taj dan 5 litara vode.

Na koji način ti znaš bolje od svog organizma da si žedan?

Ja sam od jutros popio 2 čaše vode, 1 kafu i sad pijem čaj, i to mi je previše jer sam većinu toga ispišao.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Neki opšti stav u nauci je da kada osetiš žeđ, već si ušao u situaciju da organizmu voda nedostaje, nešto kao lampica za nedovoljan nivo ulja. Ne traba baš da čekaš da se upali, poželjno je da to toga ne dolazi.

Jbt zaboravio sam koliko je ukusan ovaj Syntha 6. :doubleup:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Da li isto tako na silu jedeš projektovano unapred ili kad ogladniš?

Mislim da je aktuelan stav nauke čista glupost. Pola miliona godina si bio žedan i od pre 2 godine je sad to problem? :-)

Tapatalk
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Slazem se sa nidzom, kakve ces to nuspojave izazvati ako ne popijes casu vode preventivno vec kada osetis da si zedan?

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Uroš S. napisao:Neki opšti stav u nauci je da kada osetiš žeđ, već si ušao u situaciju da organizmu voda nedostaje, nešto kao lampica za nedovoljan nivo ulja. Ne traba baš da čekaš da se upali, poželjno je da to toga ne dolazi.

Jbt zaboravio sam koliko je ukusan ovaj Syntha 6. :doubleup:

Cokolada ili cookies ?

Narucicu ovih dana, ostalo mi jos malo
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ne jedem kad ogladnim nego ranije. Ali voda je mnogo esencijalnija potreba od hrane.

Ako nećeš da ulaziš u mišićni katabolizam, ješćeš pre nego što ogladniš. Ja jedem na 3.5-4.5h i vrlo retko sam gladan kada jedem. Jedem u 7 ujutru, između 11 i 12, u 4 okruglo i obično oko 8 mada sam sada to pomerio malo ranije jer ranije i legnem i ranije se budim nego do pre 3-4 meseca. Organizam obožava rutinu.

To što sam nekad jeo, ili nekad jedem tek kada sam gladan ili pijem vodu tek kada ožednim, ili što to mnogi rade, ne znači da je to dobro i da tako treba. Nisam ja Day Walker :mrgreen:

Stefane, chocolate milkshake, moja preporuka. Odličan mixability a o ukusu da ne govorimo, najukusniji protein koji sam probao, a probao sam ih 8-10 sigurno, uglavnom zvučnijih imena.
Odgovori