Ako ovaj roadster stvarno bude postizao ove brojke, 1.9s do 100, 8.8s 1/4 mile, 400+ kmh top speed, 1000 km na jednom punjenju i to sve za 200k $, to ce stvarno biti revolucija.
Zato sto ti 60kWh modeli nisu fizicki drugaciji od 75kWh. Samo su softwareski osakaceni.
E sad, ja sam cuo pricu od ljudi koji su upuceni u baterije da su u Teslama sve baterije veceg kapaciteta od kog se reklamiraju, samo se softwareski ogranjcavaju na oznacenu vrednost. Razlog je starenje baterije, zato navodno svi pricaju da baterija jako polako gubi kapacitet, zapravo je mozda baterija dosta (tipa 20%) veceg kapaciteta samo se softwarski ne puni do kraja. Kako baterija stari, povecava se procenat do kog se puni i prividno ima isti kapacitet.
Kazem, ovo su neke price i nagadjanja, ne znam da li je istina.
Dovoljno je da se ne puni do kraja nikad. Nažalost retko koji uređaj može da limitira punjenje Li Ion baterija. Kad bi zaustavljao na 60-80% verovatno bi im se životni vek udesetostručio.
Elon Mask i jeste prevarant ( ne veći od gospode iz Jabuke / Epla ) ali mu je marketing dobro išao..neko vreme.
A odličan je bio i u prodaji bacača plamena protiv zombija