Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Biciklizam

Post od Sloba »

paja napisao:Problem nastaje kad nemanje hi tech opreme postane izgovor za nemanje rezultata.
O kakvim rezultatima se govori? Ja sve vreme mislim na hobi.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Pogrešan termin. Nemanje volje da se vozi bicikl zato što nije hi end, izgovori tipa loše su mi fotografije jer imam trocifren, a ne jednocifren Canon, ništa ne uspevam da upecam jer mi štap nije od karbona....
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa mozda na one rezultate kada ja svaki put posle 50km voznje krenem nazad iz NS sa mojim megamarket biciklom u sorcu od odsecene trenerke uflekane farbom i vodom u boci od alkohola, uvek oderem neke fensi bajkere na uber biciklovima, koji posle Begeca prestanu da me prate jer vide da nema vajde :D

U, ovo je sada bilo mega_samo_hvaljenje :kezo:
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Ja se recimo, slazem sa Pajom. Zamisli!

Zezamo se, zafrkavamo jedan drugog, sprdamo se na nas racun, a sve sto radimo, radimo u granicama finansijskih mogucnosti.

Bolest je ako neko proda zenu i dete za svoju pasiju, ovo je cista zahebancija.

I trenutak iskrenosti - nema tih para koje bih dao za svog prvog Battaglina, celicanu sa sis menjacima na donjoj cevi i look pedalama, od nekih 10-11kg. Ni jedan karbon, ni jedno sranje koje cu sada da stavim na bajs nisu mu do kolena.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Steta sto taj Battaglin nije vise kod tebe, bio bi kao da je iz radnje izvadjen ;)
Poenta je da Paja i zuzazu jedan drugog zajebavaju na svoj svojstven nacin i ja ih u potpunosti razumem cak se i sprdaju upravo na tu temu Hi end modela i lakoce.
Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Čekaj, zašto bi ovo o čemu se piše moralo da ima veze sa njima? Govorimo o masovnoj pojavi koja se može primeniti na skoro svaki hobi. Ljudi postaju kolekcionari jer cilj postaje nešto imati, ne i koristiti i uživati na pravi način u njemu. Isto kao i šeici sa 20 Ferarija u garaži. Čemu?
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Razumem te Slobo i to sto si rekao jeste tacno i ne odnosi se na njih dvoje kao sto si rekao, da postoji pojava da se gomilaju skupe stvari a da se iste samo pokazuju za slikanje a ne da se koriste i to je tacno. Vrednosti su iskrivljene na globalnom nivou, ispada da su materijalne stvari cenjenije od duhovnih vrednosti, da skromnost vise nije vrlina, ako imas nesto najskuplje da si ujedno i cenjen u drustvu zbog toga, strasno :glavomuzid: Ali da ne idemo u off u ovoj lepoj i korisnoj temi Biciklizam
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

BAJKER napisao:Steta sto taj Battaglin nije vise kod tebe, bio bi kao da je iz radnje izvadjen ;)
Valjda si hteo da kažeš kao da je sa zida skinut! :kezo:
BAJKER napisao:Poenta je da Paja i zuzazu jedan drugog zajebavaju na svoj svojstven nacin i ja ih u potpunosti razumem cak se i sprdaju upravo na tu temu Hi end modela i lakoce.
Baš tako. Zezamo se, usput nešto naučimo i uživamo u tome. Svakako da ne mislimo da smo bolji biciklisti od drugih, da su drugi niža vrsta ili bilo šta slično tome. A često i sugerišemo da ne treba raditi to što mi radimo.
Sloba napisao:Čekaj, zašto bi ovo o čemu se piše moralo da ima veze sa njima? Govorimo o masovnoj pojavi koja se može primeniti na skoro svaki hobi. Ljudi postaju kolekcionari jer cilj postaje nešto imati, ne i koristiti i uživati na pravi način u njemu. Isto kao i šeici sa 20 Ferarija u garaži. Čemu?
Ne mora da ima veze, ali pošto je priča pokrenuta u ovoj temi nekako nas dvojca upadamo u oči.

Inače se slažem s tobom da je sve prisutnija pojava imati, a ne koristiti i uživati. Zašto je to tako možemo da razglabamo do sutra. Ti i ja ćemo se, verovatno, složiti kao i mnogo puta do sada, ali mnogi neće. Čućemo mnogo genijalnih razloga da bez toga i toga baš tog kvaliteta ne može da se ide u wc...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ne mora da znaci.
Takav sam ja sa kompovima bio ranije.
Uzimao sam sve najnovije,najbolje,najskuplje,ne da bi se hvalio negde,nego mi je to pricinjavalo veliko zadovoljstvo,moze se reci da preraste u fanatizam,ali fanatizam koji je mene zadovoljavao.
Ne mora sve da bude svakome racionalno,niti da ima nekog viseg smisla,neke stvari radis jednostavno zato sto zelis.
Slicna prica mi je bila sa bikeom,gde sam za 18. odbio caleta da mi kupi nov Golf 4, i trazio bajk,jedino sto je zaista bilo vise poente u kupovini najskupljeg bajka,nego kompa u mom slucaju,ali nije svakome.

A sto se tice razlike izmedju bike-ova,ko nije probao vrhunske bicikle,i ko nije ozbiljno vozio bajk po 10 sati dnevno,ili bas dosta,a ne samo po stazi,krug oko Ade i slicno,ne moze ni da shvati koje razlike mogu biti i izmedju bajka od 3.000e i 4.500e,a kamoli kod jeftinijih.
Ja sada imam bike koji sam sklopio za 1.500e,a ima recimo celicnu uljanu viljusku koju sam platio 150e tada samo da bih stavio nesto,sada ne vredi nicemu,i mogu reci da mi je kao da vozim peglicu posle mog proslog bajka. Da ulozim 500e u viljusku,bio bi mi za 2 klase bolji bike,kao i osecaj u voznji,a opet bih se osecao kao da vozim peglicu,samo u dobrom stanju.
E,sada bi bilo suludo da to uradim,jer ne vozim bike,ali ako opet nekada budem mogao da ga vozim ozbiljnije,svakako da ce doci do promena,i ako je trenutno moj bike da kazes,bolji od 90% bike-ova na ulici...
Vec 3 godine ne vozim bajk uopste,ali su razlike ogromne,za svaki euro koji ulozis.

Ima i toga da neko uzima da bi pokazao drugima,ali vecina se zaludi time,pa cisto da bi pokazali sebi,kupuju neke stvari koje vecina smatra beskorisnim ili bespotrebnim.
Kao i sa kolima,krenes sa trabantom koji te zadovoljava,a zavrsis tako sto ti smeta sto tvoj auto nema jonizaciju kabinskog prostora,i to te nervira vise nego sto ti je svinja pojela pola krila na trabantu...
Kao i u svemu,covek se leveluje :)
Poslednja izmena od Xepoj87 u 25 Nov 2013, 12:14, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Sloba napisao:Čekaj, zašto bi ovo o čemu se piše moralo da ima veze sa njima? Govorimo o masovnoj pojavi koja se može primeniti na skoro svaki hobi. Ljudi postaju kolekcionari jer cilj postaje nešto imati, ne i koristiti i uživati na pravi način u njemu. Isto kao i šeici sa 20 Ferarija u garaži. Čemu?
Recimo, da ne ulazimo u duboku analizu - neki ljudi to vole.

Neko skuplaja automobilcice, neko skuplja Ferarije - svako prema svojim mogucnostima, ljubavi, zeljama, pasiji.

Ima ljudi, kao sto znas, koji skupljaju avione. Neko skuplja tenkove.

Cudni su ljudski porivi.

Imam ne znam koliko foto aparata, a prakticno koristim samo jedan. Zasto? Volim tu vrstu tehnike i ako nisam nikakav majstor fotografije.

Bolje da imam takav ventil nego da izvlacim lajnu ili bijem ljude po ulici. Ima ljudi koji i to vole...
Poslednja izmena od zuzazu u 25 Nov 2013, 12:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

So ce reci svaka budala ima svoje zadovoljstvo, rece djavo i skoci u koprive :djavo:
Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03