Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Saša »

Ko voli nek izvoli. Moj brat se isto nije mogao navići i prepustio je iPhone ćerki. :D

Ja bih takođe verovatno i sada imao neki aktuelni Samsung S serije da ga je u momentu zamene telefona mreža imala za isporuku. Ali nisu. Pa sam onda između Z-Folda i iPhone-a 13 kao dve najbolje opcije (nisu imali ni iPhone 13 Pro) odabrao ovaj drugi kao manje "zlo" jer nisam hteo čekati. I nisam se pokajao nimalo, čak je i samo to duplo duže trajanje baterije bilo dovoljan razlog da budem uporan i naviknem se. I navikao sam se, brzo. :)

Procenti na ikonici baterije? :rofl: Pa da li se zezate? To vam je krucijalno bitno u životu? :D Meni je bitno da baterija drži što duže - skoro dva dana, ne moram ni da imam ikonicu. Povučeš na dole i vidiš procenat, ako ti je toliko bitan. Kao da smo deca... :D
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Al to zavisi kako gledaš. Kad je u pitanju prebogata korporacija koja traži harač od nas, zarađuje na reklamama, i zavrće autore snimaka, njih ne žalim.

Sa druge strane, većina aplikacija koje se plaćaju prave sitniji developeri, što često bude i bukvalno jedna osoba. Njih mi baš nije u redu zakidati za tih 2-3€ za verzije bez reklama...

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Koji si to Android imao sa lošom baterijom?

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Saša napisao:Ko voli nek izvoli. Moj brat se isto nije mogao navići i prepustio je iPhone ćerki. :D

Ja bih takođe verovatno i sada imao neki aktuelni Samsung S serije da ga je u momentu zamene telefona mreža imala za isporuku. Ali nisu. Pa sam onda između Z-Folda i iPhone-a 13 kao dve najbolje opcije (nisu imali ni iPhone 13 Pro) odabrao ovaj drugi kao manje "zlo" jer nisam hteo čekati. I nisam se pokajao nimalo, čak je i samo to duplo duže trajanje baterije bilo dovoljan razlog da budem uporan i naviknem se. I navikao sam se, brzo. :)

Procenti na ikonici baterije? :rofl: Pa da li se zezate? To vam je krucijalno bitno u životu? :D Meni je bitno da baterija drži što duže - skoro dva dana, ne moram ni da imam ikonicu. Povučeš na dole i vidiš procenat, ako ti je toliko bitan. Kao da smo deca... :D
Sale, nije poenta u procentu baterije, i ako nije bitna, zašto su je tek posle XX godina implementirali, kao i vidžete?
Nemoj sad te fore šta tebi nije bitno, nije ti bitan ni dajler iz praistorije a ne smeta ti ni što slike i muziku ne možeš da sa jednim klikom sa drugima nego da se dovijaš? A da ne pričamo od kad android samo nakačiš na komp, USB u autu (koji nema multimediju) ili preko BT ili 3.5 činča puštaš muziku ili prenosiš podatke, i radiš šta hoćeš, kao USB bukvalno preko OTGa godinama u nazad? Da ne idemo sad dalje u detalje. Ako ti sve to nije bitno onda ti ne treba tako skup brendiran uređaj.
Android ima mana ali brate Ajfon je sve sem savršen. Nemojte te fore da na tako banalan način pravdate posedovanje uređaja koji bi za taj novac trebao ipak nuditi neke osnovne stvari Slika.
Nekima odgovara android, nekima iOS i to je to, al mana ima svaki i to poprilično. Budimo realni.

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Da, na ajfonu nemas mogucnost individualnog menjanja jacine zvucnika poput jedno za alarm, drugo za zvono, trece za multimediju vec je sve na jednom. A to za krekovane aplikacije bi me sigurno smaralo al da imam 15 godina.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

iPhone je ranije imao ispisan procenat pored ikonice od baterije i onda su ukinuli. Očigledno su saslušali primedbe i to vraćaju. Ja sam imao sreću da sam za prvi smart telefon dobio iPhone (posle Nokia N95), tako da nisam morao da se prebacujem, navikavam... Ali zato sam kao s Marsa pao kad mi u ruke dopadne neki drugi telefon. :D
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

@BigMazzy Nigde ja nisam napisao da je iPhone savršen telefon - tako nešto ne postoji. Kažem da je jako kvalitetan uređaj koji meni perfektno radi posao. Bolje od svih prethodnih. I to je sve, tačka, ende.

@Heinz Nijedan Android do sada mi nije držao bateriju duže od jednog dana (a imao sam ih gomilu). Štaviše, većina je u početku držala dok su novi najviše do ponoći da bi kroz par meseci to spalo da drži do 17-18.00h i to bi bilo to. I onda dođe konačno telefon koji mi drži skoro dva puna dana. I kako onda ne bih bio oduševljen? To je jedna od najvažnijih stvari (meni lično) kod telefona. :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne možeš tako oštru ocenu davati za neki šlj uređaj koji si posedovao. Hardverski su većinom danas Android telefoni po pitanju baterije i brzine punjenja mnogo ispred Apple, ali to nije pitanje operativnog sistema, već konkretnog proizvođača.

Danas je standard brzo punjenje i parcijalno puniš telefon jednom dnevno 15-20 minuta ili par puta po 5 minuta, što se i po bateriju pokazalo bolje i sa manjom degradacijom. Najveća degradacija je punjenje noću.

Suluda rasprava, bukvalno svi telefoni sad su jako dobri, a sve se na kraju svede da podigneš Chrome, Safari, Viber ili neku 3ću aplikaciju koja uglavnom potpuno isto izgleda i na IOS i na Android.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Čudi me malo ovo što je Vlada napisao za bateriju, do duše ja imam iskustvo sa Max modelima.

Prosto nemaju konkurenciju u Android svetu, "prave krugove oko" Android flagshipa sa 5000mAh baterijom(Samsung, Xiaomi itd)

Moj OnePlus 9 pro je truba u poređenju sa 13 pro max kada je reč o bateriji.

Definitivno im je to velika prednost.

Sent from my LE2120 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Bogdan
Banned
Reactions:
Pridružio se: 15 Avg 2020, 13:10

Post od Bogdan »

@Sasa, imam telefon koji je star 2 godine manje vise, oppo find x2 pro, ima punjenje 65w, baterija jos uvek odlicna, drzi jedan dan bez problema i to na 5g,veruj mi od 20%do 100% nesto malo vise od 30min i to je to. I da, imao sam telefon Huawei Mate 20 X koji je izasao 2019 i baterija citava dva dana drzala.
To sto kod iPhone nedostaje, svaki korisnik i sam kaze, to mi i ne treba, primer procenti baterije...

Ford S-Max 2,5t

Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Ja ti verujem.

Slika

Sent from my LE2120 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Bogdan
Banned
Reactions:
Pridružio se: 15 Avg 2020, 13:10

Post od Bogdan »

Xiaomi, nikad vise, ali nikada, pre neki dan je xiaomi mi 11 Ultra otisao, prodat

Ford S-Max 2,5t

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

carov2 napisao: 05 Sep 2022, 11:40 Ja ti verujem.
Slika
Ahahaha, imam kandidate kojima bi ovo mogao odmah da šaljem na Viber.🤣
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

nidza napisao: 05 Sep 2022, 11:18 Ne možeš tako oštru ocenu davati za neki šlj uređaj koji si posedovao.
Pa nisu baš toliko šlj, poslednja dva Android telefona koja sam koristio bili su A70 i S9 Plus. A ovaj sada iPhone je osnovni/najslabiji/najjeftiniji model aktuelnih iPhone uređaja. Sa čime onda da ga poredim? :D Najjeftiniji Apple sa flegšipima Samsunga Oppo-a ili koga već, da bih dobio (možda) slične karakteristike? :D Već to dovoljno govori o nekim relacijama... :D

Treba li da stavim neke videe testova gde iPhone dere sve pomenute po tom pitanju? :D
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Auh, kakva ste sekta.
Odgovori