Rum kasato od Baninija <3 Prvi put sam ga probao negde 1995. i znam da od tad nisu promenili pakovanje
Ja npr obozavam da jedem paradajz, i razlika izmedju domaceg koji stize kad mu je i vreme, i onog kupovnog iz maja i juna je svemir i zemlja. Po mirisu, ukusu, mesnatosti, koenzistenciji...
Kad smo vec kod mesa. Kad bi se sve radilo po udzbenicima, imali bi meso ekstra kvaliteta, u zavisnosti od kategorije zivotinje. Ali to meso nebi vise kostalo dinar po kilogramu, nego bar dva dinara. Tako da nema velike razlike izmedju ovog i onog mesa, to su nijanse. Neko stavi malo vise jecma da bi se dobila mekoca mesa sa finim masnim kapljicama izmedju celija misica, neko samo roka kukuruzom (koji je inace najkompletnija_jeftina hrana za zivotinje sa najvise proteina i skroba) ali onda se dobije to zilavo meso. Neko kombinuje i jedno i drugo, neko daje smese sa manje, neko sa vise proteina, uglavnom to su nijanse. Ali ogroman uticaj na kvalitet polutki ima i higijena drzanja, stres zivotinje, klimatski uslovi, zbog cega smo mi u ovim ruralnim i ekstenzivnim uslovima drzanja jos uvek u prednosti u odnosu na razvijene drzave, koje samo stancaju zivotinje...