Domaći proizvodi (slatkisi i kremovi u drugoj temi)

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Domaći proizvodi

Post od TheWickerMan »

I ja se savim bostanom,samo je 'ebeno ustajati nocu do WCa :kezo:

sent from Kenda digitron using Tapatalk
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Eurokrem - i bela i crna strana 3% lešnika. Otišao u kujnu i proverio :)
Linolada nema 10 ili 12, mislim da ima 4%.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Jaksa, ima 3% i Linolada za nase trziste jer smo mi niza rasa. Bilo je reci o tome.
Za SLO i CRO trziste ide sa 13% lesnika. Imaju odvojene pogone za normalne i za slepce. :pravilnik:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Meni je ta Linolada (probao u HR) bas dobra dok tamo ljudi kazu, ma kakva Linolada, Nutella je zakon ali ne poljska koja se kod njih prodaje vec italijanska koju donose iz Trsta...
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

I opet se svaka tema svede na krem :kezo:

sent from Kenda digitron using Tapatalk
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Post od MilisaV »

linoladu ne kupujem iz principa. ne volim da me neko smatra nižom rasom pa mi uvaljuje lošiji proizvod....

takođe ne kupujem iz principa čokolade koje su smanjile pakovanje na 90g (najlepše želje, simka i ostali domaći proizbođači). isključivo kupujem čokolade koje imaju 100g (milka) koje su kad se sve uzme u obzir i jeftinije od ovih od 90 grama. samo sračunajte koliko košta kilogram jedne, a koliko kilogram druge čokolade.
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Dok su Brena & Boba bili vlasnici, "Najlepše želje" su imale 115 g, a od kada je došao Todorić, spale na 90. :mrgreen:
Inače je ta vrsta prevare prisutna kod mnogih proizvođača. Imlek je smislio nešto još gore - od pre nekog vremena jogurt prodaje na kilograme umesto na litre. Zašto li nam gorivo tako ne prodaju, nego samo ono što ima veću gustinu od 1 kg/l... Ja bih zabranio da se tečnosti prodaju po jedinici mase i dozvolio prodaju isključivo po zapremini, kao što je uvek i bilo. A za proizvode promenljivog agregatnog stanja, da se napiše i jedno i drugo. Evo npr. na Nestle Aloma (nekadašnji Delta Aloma) sladoledima piše baš tako: 900 ml, 500 g.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Isto sam i ja pomislio za Imlek... i taman da viknem ono Rakino "Beograaadjaaaniii..." , kad vidim da i ostali domaci proizvodjaci imaju na etiketi 1000g. Posle kontam mozda i nije fora, nego su im mozda uveli kao standard to. :-|

Inace je pre par godina i jogurt u casi umanjen sa 0.2 lit na 0.18 lit
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

dragvorl napisao:Ko konzumira taj Krem-Krem na forumu?
Konzumiram ga i ja. :presrecan: I odgovorno tvrdim da je bolji od 80% kremova kod nas (onih drugih 20% nisam probao) :mrgreen:
Inače Bambijevi proizvodi (posni Yo D'Oro pre svih), Jaffa, Munchmallow, krem bananice, itd.

P.S. Neki Italijani zbog Euro Krema potežu debelu tužbu na Swisslion-Takovo. Naime, pošto EC nije izvorno naš proizvod, već se radi po Italijanskoj licenci. E sad pošto je vlasnik Swisslion-Takovo koncerna prebacio jedan deo pogona u Trebinje (jeftinija radna snaga, manji porezi, fora za otpuštanje radnika "ili ćeš da ideš tamo da radiš ili ćeš sam da odeš iz firme" i još neki razlozi) Italijani ga tuže jer je data licenca isključivo da se EC proizvodi u Srbiji. A i sadašnji EC je (ispitano) daleko od starog, em je neukusniji em je "čist ekstrakt".
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Nije Imlek prvi krenuo sa gramima. Pocelo je sa Dukatom, posle je zaredjalo.
A svi jogurti u casi,kao i pavlaka, odavno su presli na 0.18.
Kada vise nije mogla da se dize cena, smanjeno je pakovanje...
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Rum kasato od Baninija <3 Prvi put sam ga probao negde 1995. i znam da od tad nisu promenili pakovanje :D

Ja npr obozavam da jedem paradajz, i razlika izmedju domaceg koji stize kad mu je i vreme, i onog kupovnog iz maja i juna je svemir i zemlja. Po mirisu, ukusu, mesnatosti, koenzistenciji...

Kad smo vec kod mesa. Kad bi se sve radilo po udzbenicima, imali bi meso ekstra kvaliteta, u zavisnosti od kategorije zivotinje. Ali to meso nebi vise kostalo dinar po kilogramu, nego bar dva dinara. Tako da nema velike razlike izmedju ovog i onog mesa, to su nijanse. Neko stavi malo vise jecma da bi se dobila mekoca mesa sa finim masnim kapljicama izmedju celija misica, neko samo roka kukuruzom (koji je inace najkompletnija_jeftina hrana za zivotinje sa najvise proteina i skroba) ali onda se dobije to zilavo meso. Neko kombinuje i jedno i drugo, neko daje smese sa manje, neko sa vise proteina, uglavnom to su nijanse. Ali ogroman uticaj na kvalitet polutki ima i higijena drzanja, stres zivotinje, klimatski uslovi, zbog cega smo mi u ovim ruralnim i ekstenzivnim uslovima drzanja jos uvek u prednosti u odnosu na razvijene drzave, koje samo stancaju zivotinje...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
ZAXSPEED
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 16:43
Garaža: Passat B7 , Clio IV 1.5 dci

Post od ZAXSPEED »

Sve ovo što si napisao je tačno, jedino što zbog tog načina proizvodnje kod nas drastično opada stočni fond, zbog ne isplativosti pa veliku količinu mesa uvozimo.Tako da u velikoj meri i mi jedemo ta naduvana i nabildovana mesa. :kuku: :kuku:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Deo o kremovima prebacen u odgovarajucu temu zbog dupliranja. viewtopic.php?f=25&t=377&start=555
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

MilisaV napisao:takođe ne kupujem iz principa čokolade koje su smanjile pakovanje na 90g
Da, to je neverovatan bezobrazluk, tako da ni ja ne kupujem bilo šta ispod 100g :mrgreen: Inače, više pazim na gramažu i na količinu lešnika u proizvodima nego na semafore u saobraćaju :D
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Domaći proizvodi (slatkisi i kremovi u drugoj temi)

Post od Floyd »

U vezi smanjenja pakovanja...
Pa trebaju beskorisni kravatirani likovi u fensi kancelarijama da na neki nacin zarade svoje plate kao i za sluzbeni auto i telefon :)
Jbg, svet je bio mnogo bolje mesto za zivot dok sistem nije nastancao menadzere za sve i svasta :pardon:
Odgovori