@ ljubitelj
Ja verujem da je gledanje slika po internetu ovog modela MK1 malo kod tebe stvorilo pogresan utisak po pitanju mnogih stvari a evo ja sam se nasao bas tu da ti razbijem tu pogresnu predstavu jer sam imao jedan duze vreme.
Prvo,zaboravio si jednu stvar svi automobili su tada bili manji u odnosu na ove danasnje ,i opet on nije spadao u B klasu ..jer su i tada postojali manji Hatch-evi kao Renult 5 .Znaci greska!Da je Renult 5 ili neki drugi
gradski autopionir ovoga sta danas imamo kao hatch tj.sinonim za danasnjeg hatcha bi bio auto B klase,a ne kompakt auto!
Pricas o potrosnji -5 l max u gradu D2 ..kome je cena bila bar 50 dinara niza u odnosu na beznin .
Drugo,Evo recimo ja nisam upoznat za tih 45 konja al verujem da je to najslabiji u ponudi ..jer sam vozio dizela iz 83( 84 JGLD -za jugoslaviju mk1 TAS) koji je imao bar 52 konja ako se secam .Ono sto je bilo bitno kako se ta snaga isporucivala iz 1.6 litarskog dizela ja cu ti reci -Fire u Puntu je fantastican motor ali je ona voznja u 1.6 dizelu u onoj skoljci bila
MK 1 Dizel je isporucivao snagu na vrh gasa u minimalnim obrtajima (radio je kao traktor) drugom je isao bez gasa ne samo na ravnom nego do neke mere i laganijem neravnom terenu! Nie bilo potrebe menjati brzine ma gde vozio treca ti je zavrsavala sve po gradu po raznoraznim terenima ,uzgred imao je 4 brzine.
Verujem da je vukao vec na ispod 1500 obrtaja a to ti je jedva stisnut gas i da izvuce tri osobe uzbrdicom -taj auto se ni pocetniku nikad nije mogao ugasiti jer mu gas u prvoj ,drugoj nije ni trebalo dodavati za polazak.
O lezanaju na putu,upravljivosti ,prostoru nebi trosio reci .Auto kome servo nije bio potreban.Ceo svet hvali taj model a ti si se nasao pozvanim da pobijes sve te istine.Na osnovu kog znanja i iskustva.
Trece,prostran -kazes mali .Iz kog iskustva? prvi put kada su mi dva prijatelja usla u taj auto bila je recenica koliko prostora nisamo ocekivali.I to posebno pozadi ,mada si ti mozda samo taj auto gledao na slikama ba ti se ucinio mali pozadi ko ce ga znati.Nemas argumentaciju valjanu ,pa moras da konstruises neke izmisljotine.
Mozda i ova Jeremy Clarkson veze nema pa kao i ja postuje MK1 -pogotovo GTI .
http://www.youtube.com/watch?v=JKM30lytfvU
ne valja ti ova prica @ljubitelj