Isti dizajn za sve modele jednog proizvođača
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Isti dizajn za sve modele jednog proizvođača
Više ne pratim baš do detalja svaki model, pa često vidim neki automobil i pitam se koji je. Vidim da je BMW npr. ali jedva ubodem koja je serija u pitanju, a lako se desi i da pogrešim. Mislim da individualnost po klasama (segmentima) treba da postoji. Primer je recimo Peugeot, kod kojeg svi modeli nose prepoznatljive crte, prvenstveno od napred, ali se ipak dovoljno razlikuju da ih je skoro nemoguće pomešati pa čak i najsličnije modele. Može se desiti da se pomeša 307 i 308, ali to je već nešto drugo.
Kod Honde nema tih problema jer je svaki model individualnog dizajna i tu nema greške. Jedino što za ovaj moj "autobus" niko ne bi rekao da je Honda, dok ne vidi znak na njemu.
Kod Honde nema tih problema jer je svaki model individualnog dizajna i tu nema greške. Jedino što za ovaj moj "autobus" niko ne bi rekao da je Honda, dok ne vidi znak na njemu.
Posetite www.garaza.rs !
Nema tog problema ni kod opela 
Taj problem sam video da imaju samo audi, bmw i mercedes (jednim delom).

Taj problem sam video da imaju samo audi, bmw i mercedes (jednim delom).
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ne znam o cemu pricate, aktuelne A,B,C,E i S klase se bas razlikuju 
Ako uzmemo u obzir prednji i zadnji deo
Ako cemo tako vise su mi licili W201 i W124 nego bilo koja generacija C i E klase...

Ako uzmemo u obzir prednji i zadnji deo

Ako cemo tako vise su mi licili W201 i W124 nego bilo koja generacija C i E klase...
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Meni su nova A klasa w176 i nova B klasa w246 slicne sprijeda, i SLK i SL imaju slican dizajn zadnjeg kraja ali se zbog proporcija ne mogu lako pomijesati... Slazem se i oko ovog za starije Mecke, w201, w202 i w124 su realno slicnog dizajna ali se mogu razlikovati... Sto se tice ostalih Mercedesa novije generacije, ne mijesam ih uopste, ko voli automobile lako nauci da ih razlikuje (cak i Audije) ali realno to smara da svi izgledaju skoro isto...
Meni BMW unistava "personality" modela, prije se znalo sta je sedmica, sta petica a sta trojka, a sad skontaj osim po proporcijama da li je ispred tebe f10 ili f30... Slazem se ja da treba imati neke crte korporativnog dizajna, ali dovoljni su bubrezi naprijed i da svako zna da je to BMW, ne trebaju im bas isti stopovi...
Meni BMW unistava "personality" modela, prije se znalo sta je sedmica, sta petica a sta trojka, a sad skontaj osim po proporcijama da li je ispred tebe f10 ili f30... Slazem se ja da treba imati neke crte korporativnog dizajna, ali dovoljni su bubrezi naprijed i da svako zna da je to BMW, ne trebaju im bas isti stopovi...
Meni je sasvim ok da modeli jednog proizvođača budu slični, konkretno Audi i BMW u ovom trenutku. Ne čini mi se da je na silu, već su čini mi se vremenom došli do toga.
Ono što po meni nije ok je kad se to radi na silu, na primer kad su Lancer-ovu masku stavili na Colt-a, a to nikako ne leži malom automobilu. Na ASX-u mi izgleda ok, ali na Colt-u izgleda kao na piletu sise.
Uostalom, sem Audija i BMW-a ne vidim da neko od proizvođača ide u ekstrem po ovom pitanju...?
Ono što po meni nije ok je kad se to radi na silu, na primer kad su Lancer-ovu masku stavili na Colt-a, a to nikako ne leži malom automobilu. Na ASX-u mi izgleda ok, ali na Colt-u izgleda kao na piletu sise.
Uostalom, sem Audija i BMW-a ne vidim da neko od proizvođača ide u ekstrem po ovom pitanju...?
Možda sam ja vrhunski poznavalac al ja ih sve na u sekndi razlikujem nebitno da li su merc, bmw ili audi
Ok, audi možda najteže ali tu mi je možda potrebna sekunda i po.

To samo znaci da dosta vise od vecine obracas paznju na detalje i da te dosta vise zanima da ih raspoznas...
Meni je nebitno da li je neki auto pored mene 3 ili 5,ali svejedno,kada vidim CLS,znam da je CLS,kada bidim Bmw,dok se ne priblizi,nemam pojma sta je,a ako samo onako usput bacim pogled,30% omasim model i ako sam u onih 3% stanovnistva koje zaista zanimaju automobili u detalje...
Meni je nebitno da li je neki auto pored mene 3 ili 5,ali svejedno,kada vidim CLS,znam da je CLS,kada bidim Bmw,dok se ne priblizi,nemam pojma sta je,a ako samo onako usput bacim pogled,30% omasim model i ako sam u onih 3% stanovnistva koje zaista zanimaju automobili u detalje...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Za mene je poznavalac vec onaj koji zna da postoji npr.serija 3, serija 5 ili C klasa, E itd.
Imam ortaka koji mecke deli na "one male" (A i B), "one velike" (C itd.) i dzipove
Ja raspoznajem sve moguce aktuelne modele ali mi se kod A4 (FL) i A6 (C7), desilo da se zeznem
Imam ortaka koji mecke deli na "one male" (A i B), "one velike" (C itd.) i dzipove

Ja raspoznajem sve moguce aktuelne modele ali mi se kod A4 (FL) i A6 (C7), desilo da se zeznem

Brate,ako ovo ne raspoznas,svaka ti cast 

- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
ja takodje ne vidim problem u razlikovanju prednjeg kraja CLA, isti je kao kod A klase i lako ga je skontati, i prednjeg kraja CLS-a... po meni su u aktuelnoj ponudi Mercedesa najzlicniji zadnji krajevi SL i SLK ali se zbog proporcija lako moze skontati o kojem autu je rijec...
Da,oni jedino lice po obliku od pozadi i neko ko se ne interesuje uopste za automobile bi mogao da ih pomesa da SL nije duplo veci i osetno siri i nizi...

Koja kreativnost. Gde li nalaze inspiraciju?
Tapatalk HD
Tapatalk HD