Mazda 3 2014

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Re: Suzuki SX4 by Sloba

Post od steva_anya »

Ako me secanje sluzi sa prvog Garaza rostilja, Sloba je rekao da mu Superb najvise lezi od Skodilaka.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

ja sam za prodaju 206. jednostavno stariji auto, vise presao, troja vrata, zastareo dizajn, mali, premali. ma, krsina...otarasi se toga. kupujes auto od 20 soma a drzis tu kantu u garazi?! ne ide. ako kupis mazdu imaces dva japanca, jedan ozbiljan, drugi...tako, za po kuci ali svakako mladji i bolji od 206ice.
negde sam napisao da mi je mazda 3 najlepsi i najkompaktniji auto danasnjice i zato sve cestitke na izboru. jedino me cudi da hoces sedana, zar nije onda bolje ici na sesticu. ne znam kolika je razlika u ceni.
jos jedna stvar me cudi...neces dizel jer malo prelazis a stavio si plin na sx4 koji ti se sigurno nije isplatio s obzirom na predjenu kilometrazu. zasto?
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

:kuku:
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

Sloba napisao: Suzuki je mlađi, manje je prešao i praktičniji je zbog slobodnog gepeka, krovnog nosača i petoro vrata, a Pug je udobniji (napred), atraktivniji, brži, tiši ihaha, lepše se vozi...
Atraktivniji :think: , ne nikako :naughty:
Never Say Never Again
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Prodaj oba i kupi pandu 4x4 mjet, za po gradu a i van

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Pošto gledaš novu Mazdu, da li se do sad već iskristalisalo koliko su pouzdani Skyactive motori? Verovatno si gledao malo više po Mazdinim forumima.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

milosdoktorabs napisao:Mazda 3 je odlican izbor ali...imajuci u vidu da je skroz nov model sa mogucim decijim bolestima ipak bih sacekao malo dok se proizvodnja ne uhoda i ne isplivaju eventulani nedostaci,dakle nekih godinu do godinu i po od pocetka proizvodnje.Onda dolazis do pitanja da li cekati redizajn?
Po meni najbolji kompromis ili redizajn nekog modela ili zadnje serije pre novog modela.
Opet mnogo bolji izbor je automobil do dve godine starosti.
Da li si razmisljao o Civic-u dizel?
Sve to ima logike, međutim, spreman sam da se usudim da kupim potpuno nov model, kako sam uradio i u slučaju SX4. Iskustva sa Mazdama u mom okruženju se poklapaju sa opštepoznatim listama pouzdanosti tako da mi i to uliva sigurnost. Aktuelni Civic mi se ne dopada, mada bih rado imao taj motor pod haubom.

Floyd napisao:Svidja mi se razmisljanje i izbor auta...bar koliko se moze verovati renderima ;)
Floyd napisao:On prica o sedan verziji a ona, koliko znam, jos nije predstavljena.
Predstavljene i testirane su i heč i sedan verzije. Ima dosta klipova na YT i dosta recenzija na Internetu.

pedja napisao:Ako je situacija takva, verovatno ce SX4 da "leti". Sta ce mu dva "velika" auta po gradu.

Meni bi dilema bila da li zadrzati i 206, ili ici na noviji mali auto. Ako je u dobrom stanju, sto verujem da jeste, gre'ota je prodavati, jer se za njega svakako ne moze dobiti neka cifra, tako i da se vozi jos par godina - nije neki gubitak, cak i ako zavrsi na otpadu (sto nece da moze). Kupovina drugog polovnjaka je macka u dzaku...

Dakle, 206 i Mazda3 :D Lako ce se 206 zameniti, ako bude potrebe. Milos je pravu za SX4, jer ce mu se vrednost u narednih par godina skoro prepoloviti, odnosno izgubice mnogo vise od starije 206ice, kojoj cena nema gde da vise drasticno da pada.
Najbliži si mojoj logici, takođe i Miloš u delu oko pada vrednosti.

methane.master napisao: Pozdravljam izbor. :doubleup:

... mada u garažu staje i 6 ;)
I 6-icu sam razmatrao, ali - dosta je skuplji, dugačak je skoro 4.90m, a kako sam naglasio, 90% vremena služiće za grad. Previše je, realno.

crni napisao:ja sam za prodaju 206. jednostavno stariji auto, vise presao, troja vrata, zastareo dizajn, mali, premali. ma, krsina...otarasi se toga. kupujes auto od 20 soma a drzis tu kantu u garazi?! ne ide. ako kupis mazdu imaces dva japanca, jedan ozbiljan, drugi...tako, za po kuci ali svakako mladji i bolji od 206ice.
negde sam napisao da mi je mazda 3 najlepsi i najkompaktniji auto danasnjice i zato sve cestitke na izboru. jedino me cudi da hoces sedana, zar nije onda bolje ici na sesticu. ne znam kolika je razlika u ceni.
jos jedna stvar me cudi...neces dizel jer malo prelazis a stavio si plin na sx4 koji ti se sigurno nije isplatio s obzirom na predjenu kilometrazu. zasto?
Autogas sam isplatio posle godinu i nešto dana nakon ugradnje. Još sam ugradnju platio najviše što može u Srbiji - 700€. Dakle, da je 550-600€ za koliko se na većini mesta radi, isplatilo bi se i ranije. Posle toga litar goriva plaćam 70, umesto 150 dinara. Matematika je jasna bez obzira da li prelazim 5.000 ili 50.000 km godišnje. Zanemarimo veću potrošnju gasa u odnosu na benzin, servis i potrošnju benzina. Jeste trošak, ali razlika u ceni na pumpi sve to debelo ispegla, veruj.

Što se tiče 206-ice, možda rastanak i ne bi bio tako težak da je u pitanju neka klasična verzija kupljena na placu, npr. Ovaj sam kupio od suprugine kume koja ga je kupila novog, ovog momenta ima samo 65.000 km na satu, dobro je opremljen, ima jak motor za svoju klasu, ima autogas, ima sve... Pošto se sećam tvojih zamerki na SX4, napraviću paralelu sa 206. Znaš li koliko je 206 tiši u svim režimima vožnje, od ler-gasa do maksimalne brzine? Ne bi verovao. Tiši je, uglađenije radi, nema vibracija motora kao na SX4, nema velike buke motora i vetra na većim brzinama... ukratko finiji proizvod. Dalje, sećam se tvoje priče oko sedišta. Znaš šta su Pežoova sedišta za ona u SX4? Ne bi verovao. I ne samo sedišta. Kako se kaže - egronomski gledano Pug, iako manji, je zreliji auto. Valjda i tradicija ima neke veze sa celom pričom. Naravno, ima i Suzuki svoje adute, otuda i dilema. Nemam razloga da jednog hvalim, drugog kudim jer su oba moja i sa oba sam zadovoljan. Trudim se da budem objektivan.

profesorPROST napisao:
Sloba napisao: Suzuki je mlađi, manje je prešao i praktičniji je zbog slobodnog gepeka, krovnog nosača i petoro vrata, a Pug je udobniji (napred), atraktivniji, brži, tiši ihaha, lepše se vozi...
Atraktivniji :think: , ne nikako :naughty:
Hajde da kažemo da je to relativna kategorija, ali meni jeste. Naravno, ne govorim o klotari već o redizajniranom XS-u.

grujicd napisao:Pošto gledaš novu Mazdu, da li se do sad već iskristalisalo koliko su pouzdani Skyactive motori? Verovatno si gledao malo više po Mazdinim forumima.
Bilo je priča oko gubitka ulja na dizelima 2.2, posle toga nisam ništa našao.
steva_anya napisao:Ako me secanje sluzi sa prvog Garaza rostilja, Sloba je rekao da mu Superb najvise lezi od Skodilaka.
To mislim i sada i dalje mislim da je to najbolja Škoda do sada, previše dobra da bi se zvala Škoda, ali, ne treba mi takav automobil jbg. Drugar je ove godine kupio Superb karavan, 2.0TDI, 170KS, 4x4, 18", koža... 35.000-37.000€ ga izašao, tako nešto, međutim, on dosta putuje poslom i njemu tako nešto treba, a meni ne, koliko god mi se dopadalo.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa ako si toliko vezan za te automobile, ti nemoj prodavati, nego kupi jos jedan :D

Inace u vezi tih iskustava sa mazdom, koliko se to sve samo razlikuje od coveka do coveka, majko mila. Npr. iskustvo u mom okruzenju, bliskom, gotovo svi ljudi imaju mazdu, i samo jedna nije mazda 3, nego 5. Moj utisak je da taj auto treba izbegavati u siiiiirokom luku. Sto naravno ne mora da ima veze sa tobom, ali eto to je moje iskustvo i zaista mi nije jasno po kom osnovu je to pouzdan auto. Niko nije kupio nov auto od njih, da se razumemo, ali svi su ih kupili od prijatelja/rodjaka, koji su ih kupili nove, i 100% su na svima prave kilometraze, tako da nije ni bitno koliko su vlasnika imale zapravo, gledaju se km.
Pa onda naci dobar servis za njih, pa delove, ... Svi zive u NS i okolini.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Drugar je kupio Mazdu 3 1.4 jeseni 2005. godine, moju nesuđenu koju sam dve godine kasnije trebao da menjam za Punta uz doplatu. Sada je kod drugog drugara i odlična je i posle osam godina. Treći drugar je kupio Mazdu 3 1.6 2009. godine koja je takođe savršena. Poznanica ima Mazdu 3 Mk2, čini mi se 2011. godište, sa 1.6 dizelom, ista priča. Drugar br.1, onaj sa početka posta, nakon prodaje Mazde 3 kupio je novu MX-5 1.8 sa tvrdim krovom. Slupao je posle godinu i nešto, ali je pre dve godine popravio i vratio u fabričko stanje. To je jedan od najboljih automobila koje sam vozio. Kada je slupao MX-5, kupio je novi BMW 116D na kome mu je puklo crevo turbine posle pređenih 1.000 km... Neko će se setiti te priče sa VG foruma. I da, njegov brat vozi 323 sedan 1996. godište. Mogao bi za bilo šta, ali neće da je menja pa i to nešto govori. Komšije i poznanike sa Mazdama ne računam, mada sam i sa te strane čuo samo najbolje. Ne znam kome bih verovao, ako sumnjam u Mazdu.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ne znam, meni se taj 1.6 dizel u njoj uopste ne svidja. Benzin je mozda skroz druga prica.
Ali samo 2.0 :)

Jedna od prvih stvari koja me nervira, je sto delovi za nju kostaju kao dragi kamen. Ako hoces original filter goriva za taj 1.6d to kosta 5500 (toliko je bilo prosle godine). Brava za mazdu 5 1999 godiste kosta 300e?!
I za mazdu nisam nasao Radenka koji ima sve zive delove za mazde, ma koliko se trudio.
Na mazdi 1.6d crkla pumpa, otisli neki dihtunzi ili sta vec. Coveka su izuli po raznim servisima, 5x od vrednosti tog kvara dok na kraju nije otisao i zamenio sta ne valja, pocev od ovlascenog, preko tria, do neke radionice u garazi, koji su mu na kraju i resili problem. Onda ostavljanje na pola puta od svice do srbije, i naravno klepanje, zbog nekog common problema, koji se vodi kao fabricka greska, neka creva oko filtera za gorivo ili nesto tako, ne secam se vise.
Ja sam bio prvi pre 18 meseci recimo, koji bi preporucio mazdu, pogotovo 3, ali posle svega sto sam video, ne bih je nikome preporucio. Suvise u njoj izgleda ima delova iz evrope, makar u dizelu :kezo:
Ma koliko nepouzdane bile ove moje astre, i ova i prethodna, me nikad nigde nisu ostavile na putu.

Sto ne uzmes neki veci suzuki, ako si vec zadovoljan sa njim? Mazda 3 nova uopste nije jeftina, ne znam cene, mozda za te novce mozes da uzmes nekog suzukija?
Poslednja izmena od nikaragva u 02 Sep 2013, 10:30, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Slobo ti si bar racionalan tip pa ajde da stvari postavimo racionalno.

Pozdravljam odustananak od SUV-a od 30 k€ jer mislim da bi bilo čisto rasipanje. Dakle treba ti auto za četvoro. Logično je da se cilja na C segment ili MPV napravljen na osnovi B segmenta. Moj izbor bi bio MPV jer je gabaritima prilagođeniji gradu, a daje više mesta od velike većine C segmetna, ali to si mogao i da predpostaviš.

C segment je toliko veliki da stvarno može da se bira. Mazda kao opcija ne bi bila moj izbor, ali ne znači i da je loš izbor. Ne bi bila moj izbor jer ima kilavu servisnu mrežu, skuplja je od konkurencija, a ne vredi te razlike.. Da je dizajnerski odlično urađena - jeste sigurno. Međutim, nemoj se vezivati za stare Mazde. Navodiš 1.4 i 1.6 atmo benzince kod kojih nema šta da crkne. To nisu vozila, a naročito to nije 323 iz 90-tih, koja je moguće porediti sa modelom u nastanku.

Znaš i sam da se situacija za čas promeni i samo budi oprezan i sačekaj malo da vidiš kako će se pokazati pa onda kupuj.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Za nešto se čovek mora vezati jer ako se tako gleda, sve što se danas i sutra napravi ne mora biti istog kvaliteta kao ono od juče... Mazda ima kao stenu jaku tradiciju kvalitetnih i pouzdanih automobila i to je dovoljno za poverenje. Ne verujem da ću kupiti ni prvu u Srbiji, ni prvu u gradu jer imam da rešim dosta toga do kupovine novih kola. Ti si među prvima kupio 500l koji ima istu značku i koji se pravi u istoj fabrici u kojoj je napravljen Bax-ov Punto Classic, iskustva sa 500l su tanka još uvek, ali ipak si ga uzeo... I verujem da nisi pogrešio. Uvek gledam pozitivno na ovakve stvari jer paranoja i strah prizivaju nevolje. Što se momenta za kupovinu tiče, kada izaće novi model, čekaj da se pokaže, kada se pokaže, sačekaj da izađe redizajn, kada izađe redizajn, sačekaj da mu padne cena zbog dolaska novog modela, kada dođe novi model, sačekaj da vidiš hoće li se u Kazahstanu praviti Classic verzija starog za još manje para...

MPV ne želim jer, osim praktičnog automobila, želim i nešto što lepše leži i lepše se vozi. MPV je super-praktična naprava, ali i veliki kompromis u vozačkom smislu i to je jedan od razloga zašto sam sa SUV i MPV alternativa prešao na C segment. Bio sam i probao Mazdu 5 još davnih dana, vozio se u još nekim modelima drugih proizvođača i nije to ono što želim. Nova "trojka" sa 165KS i niskim težištem bi trebala biti TO, plus uklopiće se u budžet, ući će u garažu, biće dovoljan za putnike i stvari, biće pogodan za grad.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Sloba napisao:I 6-icu sam razmatrao, ali - dosta je skuplji, dugačak je skoro 4.90m, a kako sam naglasio, 90% vremena služiće za grad. Previše je, realno.
Ma znam, nego ja to onako ... snila baba što bi rada. ;)
Širim haos!
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

nikaragva napisao:Sto ne uzmes neki veci suzuki, ako si vec zadovoljan sa njim? Mazda 3 nova uopste nije jeftina, ne znam cene, mozda za te novce mozes da uzmes nekog suzukija?
Koji, a da se uklopi u priču? Nema ga. :) Suzuki nema rupu, već krater u gami, ne znam zašto. Inače, Suzuki uopšte nije jeftin za svoj rang, kada su u pitanju novi i aktuelni modeli. Ne računam trenutnu cenu SX4 koji je izašao pre sedam godina. Jesam zadovoljan sa Suzukijem, ali bih da sledeći auto bude rang iznad, ne samo u veličini.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Re: Mazda 3 2014

Post od nikaragva »

Kizashi?
Grand Vitara?
Odgovori