Kvadrilema
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Kvadrilema
+1 za starije ljude i vanove/gradske SUVove.
Kakva je udobnost Astre?
Kakva je udobnost Astre?
Pa verso ako je to u pitanju, ljudi zive u srbiji i verovatno nece menjati auto na 3-4 god, bitno je da uzmu kvalitetan auto koji ce biti sa sto manje kvarova. Ako menjaju auto na 3 god, potpuno je sve jedno, svaki ce da bude dobar.
Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока
Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока
Slažem se za C max i slična vozila da su zgodnija i za voznju i za ulaz izlaz, monovolumeni ili Minivan.
Slična vozila su i npr.
Opel Meriva
Ford B max
Fiat 500l
Toyota Verso.
A pošto je stariji covek u pitanju mozda nije loše pogledati i varijantu sa automatskim menjacom.
Slična vozila su i npr.
Opel Meriva
Ford B max
Fiat 500l
Toyota Verso.
A pošto je stariji covek u pitanju mozda nije loše pogledati i varijantu sa automatskim menjacom.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Da ne sirimo pricu od nabrojanih automobila za starije porodicne ljude ubedljivo CMAX, da gledam za sebe od nabrojanih onda astra, da gledamo mimo ta 4 nabrojana auta onda nesto drugo, ali u okvirima teme cmax.
E to mi vec vredi. I ja kazem Cmax upravo iz ovih razloga al da to ne bude troklipas turbo, vec neki krsteniji motor za tu sasiju. Toyote najbolje sa opremom. Astra tu i tamo, najbolji motor mozda
Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
drjackyII pobedio ovim mitom 
Sad me sramota sto vozim Opel i sto nije krbulja
Sent from my iPhone using Tapatalk

Brzine idu u H-a !!!

Meni ne odgovaraju uska sedišta na Fordu. Mora čovek da proba auto.
TT
TT
Sala mala, Day, sala mala.... Vozio sam i ja Astru (doduse sluzbenuDay Walker napisao:drjackyII pobedio ovim mitom

To za C-Max moram da se slozim, od ovih je definitivno najlaksa za ulaz-izlaz.
Sto Mica kaze, ako je to auto koji ce se menjati za 3-5 godina onda verovatno nije bitno ali ako je za duze onda i dalje verujem da je kvalitet kod japanaca.
drjackyll napisao:Corolla ako treba veci auto, Auris ako treba manji odnosno moderniji.
O ostalima ne treba pricati... znamo staru dobru "Da nema FORDA OPEL bi bio najgori"![]()
Salu na stranu da se drage kolege ne bi uvredile, Toyote su sigurno najkvalitetnije i mislim da je starijem bracnom paru to najbitnije
A gde je tu Alfa?

Apsolutni pobednik?
Po meni, C max, Astra, pa ostali, mada nasa prica nista ne vredi bez probne voznje svih modela. Posle probne voznje, mozda mu ne legne auto koji mu se najvise svideo.
Pa naravno da se na tome bazira prica, ali problem nastaje kad diler nema zeljeni model na stanju, vec se cela prica bazira na pustom gledanju kataloga- sto je po meni najblaze receno idiotski. Ja sam mu rekao sednemo u kola, krenemo za Bg, probas sta ti se svidja i kupis po meri. Ujak je video na "sajmu" sta dolazi u obzir i polako sistemom eliminacije dosao do ova 4. Jedino Astru i Korolu moze da proba ovde u Cacku.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Argument za ulaz i izlaz stoji, ali nemaju svi stariji ljudi problem s kičmom. Inače, vrlo retko stariji ljudi vole da voze monovolumene i karavane jer im se popenju na vrh glave dok su morali da ih imaju zbog dece. Vrlo retko neko vozi mpv zato što to voli nego je to uglavnom zato što "moraju", tj. to im je bilo najpaktičnije rešenje, a starji bračni parovi to ne moraju više da rade i uglavnom gledaju sebi neku limuzinu ili džip.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Tim se vodio i caletov drug pa je uzeo polovan c63
Ali za suv treba malo vise kesa izvaditi u odnosu na monovolumen. Gledam mlade ljude koji sebi mogu da priuste dobar auto i biraju suv
i kupei danas imaju adaptivno ogibljenje. Kad familija nije besna, kupe nije tesan 
Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
-
- Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
- Garaža: Audi A3 Sportback
Mislim da je astra najracionalnii izbor u srbiji. Ford nije los, ali je taj motor 1,0 premali, bez obzira na snagu. Iako se radi od coveku od preko 60 godina, nece mu biti problem sa ulaskom i izlaskom. Meni, licno, astra je napametniji izbor i zvog servisa i zbog kasnije prodaje, pogotovovo ako ne zivi u BG
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Toyota mi deluje kao najsigurniji izbor za nekog ko hoće dugo da je vozi, potencijalno poslednji auto koji kupuje. Ako su nešto apsolvirali to su atmo benzinci. Ne znam šta Floyd priča o problemima sa Toyotama na forumu, ne mogu da se setim da sam naleteo na takvu temu. Čitao sam na drugim mestima da su ljudi imali problema sa dizelima, ali o tome ne pričamo ovde. Meni je Auris ostavio dobar utisak posle test vožnje, a Corolla bi trebala da bude nešto udobnija, sa većim međuosovinskim rastojanjem i većim gepekom, ali teže iskoristivim. I možda prihvatljivije dizajniranim zadnjim delom. Moj izbor između ta dva bi bio Auris jer više volim kompaktnija kola, ali to je stvar potreba i izbora. Koliko vidim ima ovlašćeni servis i u Čačku tako da to nije problem. A i eventualna prodaja nije problem, Toyota je na ceni u Srbiji. Uostalom to se vidi i iz oglasa.