A, pa lepo je to kada gledas cene novih u Srbiji, a cene polovnih poredis u Nemackoj

A sada pogledaj cene u Nemackoj, pa javi sta si saznao, moja prognoza je da ces saznati ono sto sam ja vec napisao.
640i kod nas kosta 81.000e, a u Nemackoj sam vec napisao koliko je, sto je i bitno, s obzirom da gledamo pad cene, a ti automobili se prodaju u Nemackoj, ne u Srbiji.
Je l' ti hoces da kazes da nije istina ono sto sam napisao i sto sam potkrepio linkovima?
Evo i jos jednog linka, za 2012. godiste i 80-100.000km.
http://suchen.mobile.de/auto/search.htm ... AsArray=KW
Sta je problem sa tvojim linkovima?
Najjeftiniji Bmw 640 ima 6700 km na satu, a CLS 24.000km.
Da ne pricamo o prvom linku, gde si prikazao cenu CLS-a 350cdi sa 272.000km, a najjeftiniji Bmw 640d ima 105.000km.
Evo ti gore sa istom kilometrazom cena tih polovnjaka.
Sledeci problem je sto poredis 40d i 350d.
Ti motori nisu uporedivi, 6 se ne nudi sa 30d motorom i zato dizel bolje drzi cenu, jer je 40d dosta jaci, ekskluzivniji i pozeljniji motor.
A onda je problem i godista, sto za 4 godine ti automobili nisu u garanciji i ne znamo potpunu istoriju, te ne znamo ni moguci razlog niske cene, dok sa vozilima do 2 godine vecinom znamo da je sve ok.
Jos jednom, prosecna Panamera je 30-40k eura skuplja od prosecnog CLS-a i normalno je da ima 10-20k visu cenu kao polovnjak.
Takodje, vec duze vreme mi bode oci, pa rekoh da te ispravim, pise se prethodno i potkrepio, to je jednacenje suglasnika po zvucnosti.
Jedini izuzetak je D ispred S, gde se ne menja nista, pa se pise preDSednik, umesto preTSednik. Cisto da znas za ubuduce.
I ja imam brdo pravopisnih gresaka i volim kada me neko ispravi.
@Laki
Da, Porsche najbolje drzi cenu, tu nema sumnje, ali poznati money makers, Panamera i Cayenne jednostavno ne prate trend.
911, Boxter, Cayman, svi super, cak i nenormalno dobro drze cenu, ali Cayenne i Panamera jok, pa nema razloga ni Macan bitno da se razlikuje.
Prosecan Cayenne je takodje minimum 20% skuplji od prosecnog X5 ili GLE-a, pa je i logicno da budu skupi polovnjaci.
Zaboravljas kakav je prosecan profil kupaca Porschea i koliko ne zale pare za kojekakve papazjanije koje kostaju Boga oca.