Po velikim gradovima ja tako i radim, znaci ako se malo vozim u kruznom toku, idem prema sredini a ako odma izlazim drzim desnu stranu.
Jedan od zahebanijih kruznih tokova...

Na ovoj slici je prazan a u spicu bude prepun

Bogami, ja se sasvim lepo sećam i kružnog toka oko Trijumfalne kapije... Nije prijatno uopšte, niko te ne yebe dva posto, a još me naplašili da ekstremno pazim da ne ljutim motocikliste jer navodno šutiraju kola i lome retrovizore ako ga ne pustiš da prođe...codemaker napisao:Slavija je ludilo koju pamte svi koji su ikada sa strane ili iz inostranstva vozili tuda.

Važi u većem delu sveta, uključujući celu kontinentalnu Evropu.codemaker napisao: Pravilo da propuštaš desnog kad si već u kružnom toku, ne važi nigde koliko sam vozio po svetu. Jednom kad si u kružnom toku, niko ti ne može ništa, pa taman da staneš da menjaš gumu unutar kružnog toka
 Jedino u Velikoj Britaniji oni koji su u kružnom toku automatski imaju prednost. Druga je stvar što skoro svuda u Evropi imaš trougao ili stop na ulazu u kružni tok. Pričali smo o tome naširoko, ne sećam se da li na starom ili ovom forumu. Ja sam pomenuo Autokomandu, gde oni koji dolaze od Slavije nemaju trougao ili stop, pa imaju prednost nad onima koji su već u kružnom toku. Laza je pomenuo svog kolegu Iranca koji zamalo nije napravio saobraćajku jer je navikao da u Iranu nigde nema stop i trougao na ulazu, već se zaleteo i očekivao da će mu oni koji su u kružnom toku stati. Itd, itd, imaš i na Wikipediji lep članak o tome.
 Jedino u Velikoj Britaniji oni koji su u kružnom toku automatski imaju prednost. Druga je stvar što skoro svuda u Evropi imaš trougao ili stop na ulazu u kružni tok. Pričali smo o tome naširoko, ne sećam se da li na starom ili ovom forumu. Ja sam pomenuo Autokomandu, gde oni koji dolaze od Slavije nemaju trougao ili stop, pa imaju prednost nad onima koji su već u kružnom toku. Laza je pomenuo svog kolegu Iranca koji zamalo nije napravio saobraćajku jer je navikao da u Iranu nigde nema stop i trougao na ulazu, već se zaleteo i očekivao da će mu oni koji su u kružnom toku stati. Itd, itd, imaš i na Wikipediji lep članak o tome.  

Bice da se nisam dobro izrazio ali si napisao ono sto sam mislio a nisam ja izmislioScuderia napisao:Nema veze da li je mali ili veliki kruzni tok, postoje pravila. U kruznom toku sa 2 trake spoljasnom se ide ukoliko se skrece desno ili ide pravo, unutrasnjom za pravo, levo i polukuruzno. Zabranjeno je praviti krugove spoljasnom jer mozes da pokupis nekog ko iz unutrasnje nastavi pravo, a ima to pravo. Nisam bas ni ja do skoro bio nacisto sa pravilima iako nikad nisam imao problem u kruznom toku, ali posle par snimaka na YT dosta su mi jasnija pravila.