Svuda po malo...

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Re: Svuda po malo...

Post od 123456 »

Dalje nastavili ka Italiji.

Kada iz Švajcarske udjete u Italiju, imate utisak da ste došli u Sat mahalu. Od lošijih puteva, (ne)kulture u saobraćaju, smeća na sve strane pa do puno više tamnoputih.

Posetili grad Como koji je središte istoimenog okruga Como i leži na jezeru Como. Grad je malo veći od Lugana, oko 80tak hiljada i nije nam nešto legao. Klasičan italijanski stil gradnje a i mode, šareni kao papagaji.SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

Noćili u Milanu.
Milano je glavni grad okruga Milano i regije Lombardija, i sa oko 1.300.000 stanovnika drugi po veličini grad u Italiji, posle Rima. Poznat kao središte svetske mode, na sve strane su trgovine sa poznatim modnim brendovima, tako da smo tek sada razumeli Nestorovića. U samom centru je i čuvena gotska katedrala.

Primećuje se da je ovaj severni deo Italije uredjeniji od srednjeg, a posebno južnog dela države.SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

Statua L.O.V.E. se nalazi u poslovnoj četvrti Milana, na trgu Piazza Affari, ispred sedeža Italijanske berze i sa podignutim srednjim prstom i odrezanim ostalim simbolizuje bes i snažnu poruku bankarima i direktorima velikih korporacija.
Nastala neposredno posle finansijske krize 2008, koja je posebno pogodila Italiju i predstavlja kao neki vid opomene da se slične stvari ne ponove.Slika

Poslednja izmena od 123456 u 27 Jun 2024, 07:58, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

Inače, ovde je umor već počeo da stiže i sledio je put od oko 7h do poslednje destinacije.

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pivo u Milanu 6-7 eura, skupo.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Meni je ostao u pamcenju Milano po ogromnim guzvama... Inace svojevremeno sam se bas razocarao u severni deo Italije, mislio sam da je malo uredjenija, a ono bas lose, osim velikih gradova... Ali je bar jako lepa.... A Svajcarska mi je ostavila onako utisak. Jeste uredjena ali sam nekako ocekivao vise koliko ljudi preicaju o njoj :)
Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

Ovi moji još ne piju, ali zato sve ostalo vole da probaju :-).
Na pumpama oko Milana se navodi jedna cena goriva, a na točenju skroz druga, naravno veća. Kao potrebna je neka njihova kartica pa onda važi ta cena.

A stoji ovo što Ljuba kaže, na severu veća mesta uredjenija i čistija od manjih, paradoks, ali u Italiji je sve moguće.

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Baš lepe slike i pričice. Samo ti nas izveštavaj.😎

Za ovu L.O.V.E. statuu nisam znao. Baš me je odmah zanimala slika i iz tog drugog ugla što si podelio - da se uverim da su ona 4 prsta slomljena, a ne savijena. Kao fol slučajno.😁
Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

Ne deluje baš kao prijatno radno mesto sa pogledom na ovu statu-u .

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ja bi uzeo da je to moj prst upućen šefu.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

Posle snega, bilo je red i da se okupamo. Mislim na more Slika. Od Milana došli do Istre, odnosno Poreča. Navigacija za malo preko 500km kazala 6h, na kraju sa stajanjima bilo 7h.
Kupanje je baš prijalo, posle svih dana vožnje i pešačenja.
Iako nismo baš ljubitelji ovih šljunkovitih/kamenitih plaža, Istra je u paketu dobar paket. Prostor oko plaža je kompletno uredjen sa stazama za bicikle i šetnju, more bistro zbog nepeskovite podloge, celom obalom su gusti četinari pa imaš i hladovinu i onaj lep miris borove šume, izuzetno čisto a i mesta su lepa za večernju šetnju. Kada bih recimo poredio sa tim nekim kontinentalnim delom Grčke, osim lepše plaže, sve ostalo je na strani Hrvatske. Posušena i nepokošena trava, djubre na sve strane, šetalište koje liči na vašar, psi lutalice...jednostavno toga ne možete videti ovde. Iako smo mi pristalice Grčke, sve više uvidjamo, da je za nas ovo u kompletu bolji izbor.
Naravno, ima i Grčka bolje, ali ima i ovde bolje. SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

Cela regija je pokrivena uredjenim ili divljim stazama, što je još jedna od prednosti za aktivan odmor. Malo voziš pa se okupaš u nekoj uvali, pa prolaziš kroz maslinjake, vinograde...SlikaSlikaSlika Prešli preko 100km, išli do Slovenije pa malo prema Puli...
Vredi dolaziti tokom cele godine, ne samo leti.SlikaSlikaSlikaSlika

Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

U povratku pokupili jednog slepog putnika. Posle nekih 10tak km vožnje, bas kada smo izašli na auto-put počelo se dizati nešto u obliku grančice kod A stuba sa donje strane. Kada je počela da gmiže prema gornjoj polovini vetrobrana, jasno nam je bilo da je ta naša imaginarna grančica samo ono što smo mi želeli da bude Slika. Bila je ujednačene boje, nije imala rog na sebi tako da smo stručno ocenili da se ne radi o nekoj otrovnici, inače preko metar je bila dugačka sigurno. Verovatno došla sa maslinjaka gde smo parkirali auto.
Vozila se sa nama sigurno 15ak minuta jer nije bilo prostora da stanemo. Kako se gubila kod brisača, samo smo čekali da nas pomazi po nogamaSlika. I kada smo stali, nigde je nema. Očigledno se ona više uplašila nas nego mi nje. Posle par min se pojavila, uhvatili smo je (za zadnji deo, naravno :-)) i pustili u obližnje rastlinje. Ne zna se ko je bio srećniji, mi ili ona :-).

Tako se i završilo ovo putovanje, počelo kao avantura i završilo se kao avantura. Bilo je zahtevno tokom brojnih usklađivanja i planiranja pre samog puta, a posle još više. Ali puno lepih utisaka i ponovili bi nešto slično, videćemo samo šta...

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja bih stao odmah i ostavio auto i udaljio se na bezbednu razdaljinu. Ne volim da ih vidim ni u akvarijumu.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja bi se slupao kakav sam. Ne volim ni na slici da ih vidim, a poprilicno sam ih se nagledao dok sam ziveo u Podgorici.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori