Pomoć pri kupovini do 5000e

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
MarjanKG
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2022, 15:45

Re: Pomoć pri kupovini do 5000e

Post od MarjanKG »

Generalno cena vozila je otišla, inflacija radi. Da bi našla to što želiš, potrebno je vremena i živaca. Strpljenje i vrebanje na oglasima, eventualno informacije preko poznanika, da neko planira prodaju. Razumem te u potpunosti i ja sam u sličnoj fazi. Sreća pa ova ekipa na Garaži su carevi, pa se trude da pomognu što bolje mogu.

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

bojanaboki123
Reactions:
Pridružio se: 08 Apr 2025, 19:57

Post od bojanaboki123 »

Da, stvarno znači pomoć i saveti ljudi koji se razumeju i koji nemaju korist od toga da ti "uvale" nešto.
Posao mi je u drugom gradu, pa me malo pritiskaju otkazom. Zato mi se i žuri, iako sam prva za to da se ne treba žuriti. Uz to svakodnevno se informišem, čitam o automobilima, tražim, gledam...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Bax napisao: 09 Apr 2025, 16:47 dobar auto se proda prijateljima, u roku od odma, i ne stigne na oglase....
Evo ja sam prodavao auto u dobrom stanju, bez ulaganja, 3 njih se neckalo. Stavljen u oglas, prvi koji je dosao ga je i kupio, drugi nisu ni zvali, sreca moja.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Citroen C3 izbegavati sa 1.0 i 1.2 motorima jer su problematicni kao sto rekoh moj savet je iskljucivo motor 1.4 8 ventila sa 73 konja to je stara verzija motora jos sa kraja 90ih koja se odlicno pokazala, lepo ide, jeftino odrzavanje, kvarova gotovo da nema. Citroen C4 jeste veci auto ali tu nemas benzinski motor koji vredi u njega su isli bmw motori koji su shit tako da ne gubi vreme gledajuci njih sem ako neces da kupis prvu generaciju koja se pravila do 2010. tu su dobri benzinci ali kontam da ti je to matoro.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Bax napisao: 09 Apr 2025, 16:47 dobar auto se proda prijateljima, u roku od odma, i ne stigne na oglase....
ja dok nisam prodavao grande punta mnogi me cimali, sad kad sam hteo da ga prodam nema nigde nikog, ali otisao je prvom sa oglasa koji je dosao da pogleda auto, tacnije devojka je u pitanju, kaze slabo joj da vozi ove do 100 konja pa trazila nesto ozbiljnije :D
Korisnikov avatar
MarjanKG
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2022, 15:45

Post od MarjanKG »

Kod mene u firmi voze se toyote yaris 1.33 . Vozi ih ko stigne i nisu imale kvarove uopšte. Ima mesta u njima, baš kao C3.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Skoro sam prodao jednu takvu, meni se auto licno ne svidja unutra uopste kako je dizajniran ali ima mesta, spolja simpa auto a motori su odlicni mada sam vise ocekivao od 100 konja nesto mi mrsavo ide bar ono malo sto sam je ja probao npr. fiatov 1.4 16v ide dosta zivahnije.
bojanaboki123
Reactions:

Post od bojanaboki123 »

MarjanKG napisao: 09 Apr 2025, 20:27 Kod mene u firmi voze se toyote yaris 1.33 . Vozi ih ko stigne i nisu imale kvarove uopšte. Ima mesta u njima, baš kao C3.

Ja sam o njima takođe samo pozitivno čula, ali u oglasima do 5k e su samo 2008. - 2009. i uvozni i slično. Nema ih u tom cenovnom rangu od prvog vlasnika i kupljen u Srbiji, barem do sada nisam videla. Nisam nigde pročitala pozitivne komentare za placeve, uvozne i slično, tako da ne znam ni gde bih tražila.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Pomoć pri kupovini do 5000e

Post od shandu90 »

Nisu ni pojedinci tj. fizicka lica mnogo bolji. Cesto na slikama izgledaju solidno, a uzivo druga prica. Ne mora uvek da bude izlupan, dosta sto u voznji skripi i zveci i onda se smoris a taman mislis to je to.

Sent from my iPhone using Tapatalk
bojanaboki123
Reactions:

Post od bojanaboki123 »

shandu90 napisao: 09 Apr 2025, 23:31 Nisu ni pojedinci tj. fizicka lica mnogo bolji. Cesto na slikama izgledaju solidno, a uzivo druga prica. Ne mora uvek da bude izlupan, dosta sto u voznji skripi i zveci i onda se smoris a taman mislis to je to.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ni ne stignem do vožnje. Moram ponovo na obuku, skoro da ne znam ni da ga upalim 😀
U svakom slučaju, tačno. Najbolja opcija je nov iz salona, ko ima mogućnosti.

U mom kraju uglavnom komšije imaju više automobila, a meni je problem i jedan zglavan da nađem. Ima li neka fora prilikom kupovine za koju ne znam? U potrazi sam već nekoliko meseci.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Mislim da ti je greska u startu sto si se bazirala samo na vozila od vlasnika i kupljena nova u Srbiji iz razloga sto je izbor dosta suzen, jesu ta vozila mozda sigurnija jer im se zna istorija, mada ne mora ni da znaci, takodje ni godiste automobila ne znaci puno, pre bih kupio dobar i odrzavan auto 2009. godiste nego neki sumnjiv 2012. recimo.
Japanski automobili su skupi tako da ces tu tesko naci ista 2011+ za taj novac.
Moj predlog ti je ili da snizis kriterijum godista ili da gledas i automobile iz uvoza.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Bax napisao: 09 Apr 2025, 12:23 https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 1_pl1_plv0

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0

JA bih sebi gledao prvog vlasnika, ispod 75.000km, benzinac 1.1 -1.6. Tu obicno imas malo automobila u ponudi, pa proberes nesto sto ti je blizu da pogledas. Takodje mozda se ne razumes u kola, ali to ti ne brani da se razumes u ljude, procenis prodavca, pa vidis jel ti uliva poverenje :)

To da je garaziran nije toliko znacajno, bolje napolju sa 50.000km, nego garaziran sa 200.000km, danasnja kola su uglavnom solidno zasticena, a zadnjih 10 godina, i nije bilo snega i soli zimi.....
@bojanaboki123 sta je problem po tebi, sa ova tri auta koja sam ti poslao inicijalno kao neke predloge? Podrazumeva se da nekih 10 posto cene je podlozno pregovorima prilikom kupovine. Mozes i svaki ponaosob da prokmentarises kratko.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Mislim da je tesko 10% da ubijes cenu na ove cifre to jedino kome je hitna prodaja ili hoce da uvali
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

To zavisi i od pregovaraca, i njegovog poznavanja umetnosti trgovine. Ali nije to ono sto je bitno toliko, a vezano za moje pitanje koleginici.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

A takodje ne treba ni gledati kola preko 5000 ako vec ima budzet samo 5000 jer i da uspe da ubije cenu na tih 5000 glupo je kupiti kola za sav novac koji imas, treba ostaviti sa strane nesto para ako ipak treba neko ulaganje bez obzira kako je auto odrzavan
Odgovori