Dueli u klasama

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Superb vs ostatak sveta - globalizam - dueli u klasama

Post od NexT »

Jel znate onaj klip kad buba gura go*no do vrha brdasceta, i taman kad stigne na vrh izgubi oslonac, skotrlja se i krene iz pocetka?

Tu je negde analogija :kezo:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

ADrei napisao:pa bmw nema odgovor na taj model panne znam sta bi ti napisao...
Ima, ima ali je dosta skuplji :)

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... res=EXPORT

Sto se tice drugog dela, ja sam rekao ekvivalentan a posto ne postoji A7 ovako klot sa manuelnim menjacem...onda ne mogu da ti nadjem takav primerak tako da ti ovaj F10 ostaje kao jedina opcija ;)
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

sta cemo sa a8 w12?
bolje da ne postavljam cenu... recices opet da bmw ugradjuje stari motor i menjac i sasija mu je iz 2006 iako je nov model...

edit:tek sad vidim da poredis bmw 7 koji je izasao 2010 i audi a8 koji je 2003... :srbin:
Poslednja izmena od ADrei u 26 Sep 2013, 01:04, izmenjeno 5 puta ukupno.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Postavi cenu, neka vide ljudi :)
Evo mogu i ja...

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/au ... res=EXPORT
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

mislio sam da pricamo o novom modelu...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Tesko je porediti ekvivalentne modele jer Audi uvek ima taj zaostatak u izbacivanju modela od pola generacije.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Laki021 napisao:Kad poredimo voznju BMW-a i Audi Quatro-a pa jos koliko toliko i da razumem diskusiju, ali ako neko ubaci u pricu Audi sa prednjim pogonom pa krene u poredjenje, onda ne vredi dalje ni citati :)
Samo da se nadovezem ovde i da kazem, da su mnogi ljudi navikli na prednju vucu. 90% kupaca BMW npr. ovde na forumu nece svakodnevno osecati prednost zadnjeg pogona pogotovu u seriji 1 ili 3, sa dizelima, ali zato kada padne sneg itekako ce imati na umu da voze rwd.
A sto se tice quattro-a i rwd, to je dobro rekao Chris Harris; quattro u novinarskim testovima znaci understeer, u stvarnom zivotu znaci grip, laku, brzu i bezbednu voznju.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

ADrei napisao:mislio sam da pricamo o novom modelu...
Ovaj sam namerno postavio, tek toliko da bi video koliko je tvoja teorija o gubitku vrednosti na osnovu podataka DE oglasa, klimava ;)
Dva identicna polovnjaka na istom placu mogu da imaju razlictu cenu a ne dva modela kod razlicitih dilera, sa razlicitom motorizacijom i kilometrazom.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Dusan napisao:
Laki021 napisao:Kad poredimo voznju BMW-a i Audi Quatro-a pa jos koliko toliko i da razumem diskusiju, ali ako neko ubaci u pricu Audi sa prednjim pogonom pa krene u poredjenje, onda ne vredi dalje ni citati :)
Samo da se nadovezem ovde i da kazem, da su mnogi ljudi navikli na prednju vucu. 90% kupaca BMW npr. ovde na forumu nece svakodnevno osecati prednost zadnjeg pogona pogotovu u seriji 1 ili 3, sa dizelima, ali zato kada padne sneg itekako ce imati na umu da voze rwd.
A sto se tice quattro-a i rwd, to je dobro rekao Chris Harris; quattro u novinarskim testovima znaci understeer, u stvarnom zivotu znaci grip, laku, brzu i bezbednu voznju.

Tako je, zato moj glas uvek ide za xDrive.

E dobro, bilo je zanimljivo, lepo sam se zabavio veceras, sad moram na spavanje treba raditi sutra :(
Laku noc svim fanovima obe marke :)
Poslednja izmena od Laki021 u 26 Sep 2013, 01:09, izmenjeno 1 put ukupno.
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

@Floyd... o cemu pricas ti?
pa valjda sa 760li poredis aktuelni a8L 6.3 w12...
mrzi me da trazim posto nisam na kompu al sam siguran da je audi opet skuplji bar 15k...

ti se bar trudis da mi navedes primer, nebitno sto poredis novu seriju 7 i stari a8... Laki021 kaze bmw bolje drzi cenu,najbolji je... audi je polupremium,precenjena skoda.... i tu se zavrsava svaka prica :kezo:
Poslednja izmena od ADrei u 26 Sep 2013, 01:16, izmenjeno 2 puta ukupno.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Dobro ajde, ubedio si me.
Audi je kao vino, sto je stariji to je skuplji ;)
Od sad cu da ulazem u polovne Audije :kezo:

p.s. Nemoj sutra da se bunis kad budes prodavao Audi pa te zovu likovi koji vodjeni tvojom logikom, nadju najjeftiniji na mobile.de i traze tu ili cak malo manju cenu...
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

ja sam neko ko je vozacki "odrastao" na rwd i silom prilika sam u DE morao da vozim djedovu B klasu koja je fwd... iskreno, itekako sam osjetio cudan osjecaj na volanu kada potopim gas ili ostrije startujem dok toga na mojim rwd autima nije bilo... pricam o autima do 143ks :)

mozete vi da se tjesite 100 puta da vam fwd treba zimi kada padne snijeg (a snijeg na putu ne bude znatno duze od 1-2 mjeseca sto je 8%-16% vremena godisnje) ali moj otac koji 13 zima staza ima sa rwd C klasama prodje uvijek i svuda nevezano za vucu (doduse uvijek drzi pun rezervoar goriva)... ne pravim od mog oca Tommy Makinena ali rwd se nauci voziti i nemate toliko problema koliko se pise... ok, i ja bi radije imao 4matic mecku nego rwd ali bi prvo trebalo da imam cist put i dobre gume pa bi svi manje mislili o 4x4 pogonu...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Boga mi,i ja znam da Bmw najslabije drzi cenu od premium 3-ke u vecini slucajeva...
RS5 recimo drzi bolje cenu i od C63,i od m3...
A ako se ne varam,ima i najbolje rezultate na nordschleife...
Ista prica je bila i pre 2 godine,kada sam balavio za tim modelima i tripovao se da imam para da vozim neki...

Sta znam,sva 3 proizvodjaca imaju svoje prednosti...
Bmw-ova svakako nije drzanje cene...
Opet,ja nikada ne bih uzeo premium i platio ga toliko koliko kosta,sa fwd.
Jednostavno,razlika izmedju voznje prednjeg i zadnjeg pogona je poprilicna,po meni u korist RWD...
Ko se plasi,sporo vozi,ili ne zna da vozi,za njega je fwd sigurnija varijanta,najvise zbog zime.

Ali se slazem sa ovim poredjenjima,gleda se
760i sa A8 6.0 W12 i S600,a ne sa S8 i S63 amg,koji su inace i dosta jeftiniji kao novi od pomenutih V12 modela,ukljucujuci i Bmw760i...
Bmw 5 sa Audi A6,kakav vas A7 spopao...

Vidim Bmw-istima smeta sto Audi izbacuje kasnije modele,a nije im smetalo da porede E63 AMG i M5,izmedju kojih je 3 godine razlike i koja ima stari 6.2 atmo motor,umesto novog 5.5 bi-turbo iz 2012-e :)
To se izgleda njihova logika menja po potrebi :D
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

RS5 je i nov skuplji a kao polovan je cenom u rangu sa M3 i C63...bar je tako u CH, ne znam za SRB.

I ja nisam nigde napisao da BMW bolje drzi cenu od Audija nego da nije tacno da posle 5 godina Audi ekvivalent vredi 20-30% vise kako to tvrdi ADrei...zapravo su tu negde sa cenama.
Sto se A7 tice, on u CH moze da se kupi za slicnu lovu kao F10 pa sam ga naveo iako nisu ista klasa...A7 je veca.
Uz to Audi daje jacu garanciju pa tako A7 star 2 godine ima jos 3 godine fabricke garancije a BMW jos jednu, te u tom slucaju A7 moze da bude i racionalnija kupovina...naravno, kome se svidja taj auto.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Au,sada i ja vidim da je RS5 83.000e... :think:
Svima se strobali cena kao polovnjacima,to je jedna od najvecih negativnih strana premiuma...
Posle toga je sve pitanje komkretnog primerka koji ce da se nadje po kojoj ceni...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori