BMW serija 3 (dizeli)

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Re: BMW serija 3 (dizeli)

Post od nenad.fil »

ftj napisao:Jes da uzme oktaviju pa da nestane sa foruma kao nenad.fil :)

Tu sam, tu sam, cak cu i da napisem ponesto o njemu ovih dana... Kriv sam, na posao, sa posla, klinnac, setnja, zena, drustvo...Sta sve ne, nikako da uhvatim vremena da napisem neko pisanije.
kagawa
Reactions:
Pridružio se: 03 Nov 2014, 11:29

Post od kagawa »

Ovako, u nedelju kod kuma na slavi dosao njegov rodjak sa e90 320i (benzinac dakle), 2010. godiste.
Nateram ga da me provoza par krugova i bogami odusevim se prvo kako vuce, drugo zvukom koji proizvodi...
Nisam ga ja vozio posto ne poznajem coveka bas kako treba, pa mi je bilo glupo i da pitam...
Uzeo ga prosle godine kaze da je imao veliku dilemu da li da uzima dizelasa ili benzinca - Kaze da dizelas svakako bolje ide ali da je u startu skuplji i da je odrzavanje dosta skuplje i da se vise kvari. Vozi auto manje od godine ali kaze da je za sada ekstremno zadovoljan...
Ne znam sta vi mislite o benzincima, vidim da ima manje snage od dizela, manji obrtni logicno, ali citam nesto da su od 2009 radili restajling i da je ubacena nova verzija motora koju i danas rade?
I ako su manje kvarljivi da li onda tako nesto da gledam posto ih mogu naci za vise nego pristojne pare i sa vrlo malom kilometrazom preko?
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Post od pavle »

Pa Bmw dizeli su vrhunski motori, odlicnih preformansa - ali kazu da vec sa 250,200 000 su u kurcu... Ako uzimas nov onda je super, ali ako uzmes polovan pogotovo sa placa koji je isao na put oko sveta a na satu ima 150 000, moze da se ocekuju ozbiljni, veliki i skupi problemi... Ja bih dizela uzeo starog par godina sa 100,120 000 maks, vozio do 200 i prodao, dok benzinca bih uzeo sa vecom km.. Ovo sto sam ja napisao prvenstveno vazi za 2000 cc dizela, mislim da je kod jacih mnogo bolja situacija... Od drugara tata vozi 730 D 2008 godiste, on je presao oko 160 000 i za sada nista, ali ne znam kakav ce biti sa 200,250 000 - mislim procitao sam na netu da jaci nemaju neke izrazite probleme, ali ne znam nikoga ko vozi neki 3000 cc sa vecom km....
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Uzmes lepo CDI i ne razmisljas :)

Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Post od pavle »

Ma heroj dosta ljudi izbegava taj motor zbog registacije, kao da nekome ko vozi benca 30 000 vise i to za godinu dana menja nesto, ali kod nas ljudi vole na svemu da ustede :D...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Dobro, ja to podrzavam, sto da bacis 40.000 vise godisnje na registraciju, ili 200000 na 5 godina, kada mozes te pare konstruktivnije da potrosis :)
Tako ustedis na 20 stvari, naizgled nebitne cifre, i eto ti ozbiljnog letovanja na Cubi jednom godisnje :)

Svako ima izbor i nema pogresnog. Problem je nas smrdljivi sistem registracije. Ali opet, kada ga promene sada, opet nece valjati, jer ako krene po co2, najebase ga svi sa manjim kubikazama, a jacim motorima, kao Milos sa R recimo, decko sa 328i... Ja ako realizujem A45 amg...

Tapatok za Vindovz
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

Izvinjavam se za off, ali kada SADA...(ako ga promene)?
Pratim tu tematiku koliko mogu da stignem, ali nisam cuo da ce uskoro da ga menjaju.
Bacena je neka prica, ali bezveze...SAT je pustio da malo uhvati paznje...pelikani.
Dobra sisa zlata vredi.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne znam zasto sam napisao sada :)

Ali svakako ce se menjati, bilo to za 3,5,7 godina, svakako ce ga onda najebati oni koji su imali azdaje sa manje od 2 soma cc.
A takvih je sve vise :)

Jedino ce imati koristi ovi sto imaju motore preko 2 soma cc, a co2 emisije male. Kao recimo moj C200 cdi i slicni.

Tapatok za Vindovz
Comi
Reactions:
Pridružio se: 11 Nov 2014, 09:49

Post od Comi »

E to je vec realnija prica. U roku od dve godine nema sanse, bar ja tako mislim...jer su svi zivi pisali vladi u vezi ove problematike i nikakav odgovor nisu dobili, a kamoli nesto vise. Znaci ni u najavi!

Da li ce biti po CO2 ili po KS ili kombinacija to dvoje...meni svejedno, samo da se ukine ovo arhaicno govedo od zakona/pravilnika/cenovnika.

Sad si me bacio u bedak, ponadao sam se da imas neki top secret info :)

end off
Dobra sisa zlata vredi.
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:

Re: Одг: BMW serija 3 (dizeli)

Post od pavle »

Comi napisao:E to je vec realnija prica. U roku od dve godine nema sanse, bar ja tako mislim...jer su svi zivi pisali vladi u vezi ove problematike i nikakav odgovor nisu dobili, a kamoli nesto vise. Znaci ni u najavi!

Da li ce biti po CO2 ili po KS ili kombinacija to dvoje...meni svejedno, samo da se ukine ovo arhaicno govedo od zakona/pravilnika/cenovnika.

Sad si me bacio u bedak, ponadao sam se da imas neki top secret info :)

end off
Heroj koliko tebe izadje registracija znam okvirno, posto i ja pripadam tom razredu placanja, ali me interesuje posto znam da i kw ucestvuju u odredjivanju registracije ne odlucujuce ali malo i zanemarljivo... I napisi kada si registrovao pre ili posle posle poskupljenja obaveznog osiguranja, ako mozes...
Xepoj87 napisao:Dobro, ja to podrzavam, sto da bacis 40.000 vise godisnje na registraciju, ili 200000 na 5 godina, kada mozes te pare konstruktivnije da potrosis :)
Tako ustedis na 20 stvari, naizgled nebitne cifre, i eto ti ozbiljnog letovanja na Cubi jednom godisnje :)

Svako ima izbor i nema pogresnog. Problem je nas smrdljivi sistem registracije. Ali opet, kada ga promene sada, opet nece valjati, jer ako krene po co2, najebase ga svi sa manjim kubikazama, a jacim motorima, kao Milos sa R recimo, decko sa 328i... Ja ako realizujem A45 amg...

Tapatok za Vindovz
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Registrovao sam pre poskupljenja, tako da ne znam, ali me je kostalo oko 60.000, a kada minje auto bio star do 5 godina, bila je oko 70, sa poskupljenjem bi sada bila oko 80.000, sto je oko 50.000 vise, nego za do 2.0. Za te pare se registruju 3 normalna automobila.

Tapatok za Vindovz
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Caletu recimo, koji trenutno registruje 9 automobila, to i te kako znaci. Za Land Cruiser nam je bilo oko 1100e, sto je registracija za 4-6 super automobila.

Tapatok za Vindovz
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Koliko od tih 9 automobila su Golf 2 :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

3, od kako su nam ukrali najboljeg :D Bilo je i 11 automobila u jednom trenutku, ali je smanjeno, i jos ce za jedno godinu, 2 :)

Tapatok za Vindovz
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Svaki Golf 2 je najbolji :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Odgovori