Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Zato i im prodaja bas ide..Koshmar napisao: 21 Jul 2022, 14:27 Meni je fascinantno da ulje 5W30 koje odgovara za vozila sa DPF-om na MOL-ovim pumpama kosta oko 2000din za 1 LITAR.
![]()
Da li je stvarno toliko bolje od Aral-a,Ravenol-a,Shell-a itd...
Poučna priča pa ponavljam tekst.DS9 napisao: 21 Jul 2022, 12:30 U vezi popusta/akcije na pumpama - paste-ovaću nešto što sam prošle nedelje napisao za CFS.
Na putu od Grocke ka Beogradu, posle Grocke, stane mila mi supruga kod male NIS pumpe (sa desne strane).![]()
Kaže, molim te pogledaj da li imaju sladoled u kornetu, King malina cake.![]()
Ok,nađem sladoled, al` blago bacim pogled na police sa uljima.
![]()
![]()
![]()
Nisotec Autoline 5W-30 4L na akciji - cena 1400 din (ili npr. 1460, tako nešto, manje od 1500).
https://www.nisotec.eu/sites/default/fi ... 0PDS_0.pdf
5W-40 varijanta ima normalnu cenu od oko 2500 din, međutim cena za ovakvu 5W-30icu (po ACEA C3, Dexos2/GM/Opel, VW 505.01, BMW LL-04) je neverovatno niska. Godina proizvodnje 2021.
Šta ću, morao sam da kupim. :![]()
![]()
Sve u svemu - ovako koncipirano ulje, dakle po ACEA C3 u 5W-30 gradaciji može da bude sasvim zgodno za razne dizelaše sa i bez DPF. kao i za one benzince kojima odgovaraju ta gradacija i navedene norme.
Da cesto ga nemaju, ja sam juce morao da uzmem litarska pakovanja nemaju od 5l.Koshmar napisao: 22 Jul 2022, 08:59 Isao sam i u Gazelu za to WOLF ulje ali tada ga nisu imali u 5W30 varijanti VW504.00/507.00...ali bih ga uzeo svakako da naletim na njega.
Pod approval mislim ono kad ti Volkswagen napiše to ulje ispunjava VW taj i taj standard. To traje recimo godinu dve, i posle mora da se ponovo traži izdavanje odobrenja. Ako ispunjava approval, onda i kvalitet mora da bude iznad neke granice, inače ne bi ispunio uslove za izdavanje odobrenja? Ili ja nešto propuštam? Ima boljih ulja sigurno, lošijih verovatno, ali sva tri ulja imaju approval znači sva ispunjavaju uslove za upotrebu tamo gde je tražen taj standard.Robby napisao:Urose, nivo kvaliteta je jedno,to ti verovatno zoves odobrenjem. Approval je nesto drugo. I jace. Kvalitet moze i moja baba da napise. Nisu osvezili sajt od 2009.god. Jos uvek stoji za SAE 5W30 da je ACEA C3-10. A sad jos malo pa sa npr Acea C3-16 idemo na 21. Trebalo bi da modernijzuju prikaz,definitivno,zato ima i cenu kao 3 kafe na pumpi. Ne znam sta im pise uzivo po kanticama. Doduse,clanica je Atiela i imaju potpis LoC-Letter of conformance,pa bi bar taj Acea trebali da "metnu" koji treba...Jedan npr WOLF ili Ravenol to sebi ne bi dozvolio. Svaki Tds im je u dlaku azuran. Vidi sam. Citaj i istrazi,zanimljivo je.