Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Post od Bax »

Samo je pitanje je li ovo Bosch ili "Bosch".
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ne znam, ali nemam puno izbora. Našao sam je inače u Kit Komercu, trebalo bi da je o.k. Malopre mi stiže mail od Stojanova, nude takođe i Bosch, 14.000 kod njih. :)
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Možda bolje da je uzmeš kod njih. Deluje mi da je lakše ostvariti garanciju kod servisera nego u prodavnici.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

NAjbolje ti je da ti neko ugradi i da garanciju 2 godine, obzirom da ti se to pokazalo kao kvarljiv deo....
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Pa i nije toliko kvarljiv, originalna je crkla posle 6 godina i skoro 120.000 km, a sa zamenom "uloška" je izgurala još 4 godine i dodatnih 80.000 km (auto je sada na 200.000 km). A još ja celo vreme vozim na plin... Sve je to o.k. Više me brine kako ću očistiti rezervoar, pošto je njegovo skidanje vrlo zeznuta stvar, znam iz iskustva sa drugim automobilima. Da oteram negde da to drugi urade - morao bih da angažujem i šlep službu, verovatno. Pokušaću da sve odradim bez skidanja, kroz otvor pumpe...
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Brat je pre 4-5 god menjao pumpu na puntu 1.2 i bila je oko 200 eur. Bosch.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Eskimko
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2018, 22:15
Garaža: Citroën C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od Eskimko »

I ovaj moj vernet montiran pocetkom godine drzi temp na oko 82 stepeni kad sam na otvorenom putu,cini mi se da nije bas idealan ni on.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

To je tanko, bez 90 stepeni nema pravog grejanja, proveri kad ti bude bas zgodno, da li je toplo gornje crevo kad krene da dize temp.
KAd je sve ispravno, gornje crevo je hladno sve do trenutka kad skazaljka udje u svoj krajnji polozaj.
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

Nakon par drift voznji Zunta po Tari pocela je da svetli volan lampica, probao sam da skinem klemu sa akumulatora ne bi li resetovao gresku medjutim lampica i dalje svetli. Sta je po sredi, zamena senzora ugla volana? Ako je to da li uzimati nov ili polovan?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Napuni akumulator prvo,ako to ne pomogne, onda senzor volana se uzima, ne znam sto bi to kupovao polovno, jar je potrosna roba.

A jel otezao volan?
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

Aku nov uzet pre mozda mesec ipo dana, od tada mislim da ni 500 km nije presao.
A volan je ok, nije otezao.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Na dojagnostici se vidi sta je greska. Moj se tako povrmeno zabaguje vec 10ak godina, na prolece sve lepo proradi do sledece zime, sad prati pa proceni sta ti je ciniti....
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Hoće nekad i kad je puno hladno ili vlažno napolju da se upali ta lampica. No dok god volan normalno radi nema puno brige. Nabavi neki OBD bluetoth adapter i sa Torque aplikacijom možeš da proveriš i obrišeš greške, čisto da te ne nervira ta lampica.

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Kupio sam na kraju Bosch benzinsku pumpu kod Stojanova. Kupovina delova kod njih mi uliva najviše poverenja da nisu fuš delovi u pitanju.
U Kit Komercu nisu imali odmah pumpu već su je poručili iz centralnog magacina, pošaljem kolegu iz firme u jednu od njihovih prodavnica u Beogradu i srećom mu kažem da slika pumpu pre nego je plati. Kad ono nije ta, drugačiji gornji deo i konektori, čak je gore i žute boje a moja komplet bela. Slikam moju i pošaljem kolegi slike - imaju i takvu ali 13.000 i nešto. Ćao - zdravo, odem jutros do Stojanova i platim 14.000. Sa njima nema greške, pogodili iz prve.
A još sam pitao ove treba li im broj šasije, kažu ne treba. Doduše, njihove kolege iz NS-a su ga tražili kada sam pitao tamo (ni oni je nisu imali, zato sam slao kolegu u BG da ubrzam nabavku).

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Eskimko
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2018, 22:15
Garaža: Citroën C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od Eskimko »

Bax napisao: 17 Dec 2021, 16:19 To je tanko, bez 90 stepeni nema pravog grejanja, proveri kad ti bude bas zgodno, da li je toplo gornje crevo kad krene da dize temp.
KAd je sve ispravno, gornje crevo je hladno sve do trenutka kad skazaljka udje u svoj krajnji polozaj.
Tesko da cu sad po ovoj zimi da proveravam to sa crevima. Posle prvih par otvaranja termostata stoji kazaljka na sredini ako pocne da pada ispod sredine onda cu da ga zamenim.
Bas cu da pogledam u dijagnostici na koliko stepeni otvara,trebalo bi da otvori na 87.
Odgovori