Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Milos_kg »

Nema veze to sto nemas prob sa Note-om.
Neka aplikacija moze da predstavlja problem izmedju dva uzastopna update-a, a kamoli izmedju dva razlicita modela, pa i proizvodjaca.
Ponekad i diveloperi sa xda foruma ne kapiraju zasto nekad neke aplikacije prave problem, kao da im update jednostavno "ne legne".

Imas par stabilnih ROM-ova na xda za HTC Desire sa poboljsanom baterijom, pa pokusaj da instaliras neki. Treba da root-ujes telefon kako bi pokrenuo instalaciju. Mogu da ti preporucim neki ROM, al ostalo ces morati sam :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Aha, hvala za info.
Nisam planirao da se zezam s'tim ali kad resim (planirao sam da mu nabacim ICS) onda ces da mi objasnis :)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Zna li neko za telefon relativno kompaktnih dimenzija (da moze u dzep, a da ne kvrcne i ne zulja), da je monoblok (sa tastaturom), i da ima BT+WiFi. Baterija mora da drzi duze od jednog dana, sto vise - to bolje, sto verovatno iskljucuje Android. Symbian bih izbegao, ali ne pod obavezno.

Dakle, nesto ovako:
Slika
Ovaj bih uzeo sutra, samo da ima WiFi (a mozda ga i uzmem, ionako imam internet u paketu)

Kao sto se da primetiti, nemam problema sa raznim karakteristikama, brzinom procesora, sinhronizacijama sa mailom i racunarom, megapikselima, flesovanjem, munjama i gromovima. Razgovor i SMS, pre svega - uz kvalitet izrade.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Hvala Gezo!
Na njega sam i ja naleteo u pretrazi, i danas nikako da se setim koji ono bese :D
Ima li neko iskustva sa njim?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Miki ima iskustva sa njim ;)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

Ako hoces monoblok sa wifi konekcijom, onda Nokia E51 ili E52.

Ovaj Samsung ima odlicnu bateriju, drzace minimum 5-6 dana.

EDIT: Da, mozes i Elm, na njega zaboravih.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Danas sam ne malo istripovao.
Stigla mi sms poruka od Facebook-a sa tekstom (na eng.) u fazonu da kliknem na link da bi video sliku koju je postavio "pera" (jedan od prijatelja)
Kako je ovo moguce obzirom da nigde na netu nisam ostavljao broj mobilnog,pogotovo sto od skoro imam taj broj?
Pomislio sam da je neki virus usao u mob ali skenirao sam ga Avastom,kaze da je cist...
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

U podesavanjima Facebook aplikacije odcekiraj opciju "send me notification" ili tako nesto.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

pedja napisao:Zna li neko za telefon relativno kompaktnih dimenzija (da moze u dzep, a da ne kvrcne i ne zulja), da je monoblok (sa tastaturom), i da ima BT+WiFi. Baterija mora da drzi duze od jednog dana, sto vise - to bolje, sto verovatno iskljucuje Android. Symbian bih izbegao, ali ne pod obavezno.

Dakle, nesto ovako:
Slika
Ovaj bih uzeo sutra, samo da ima WiFi (a mozda ga i uzmem, ionako imam internet u paketu)

Kao sto se da primetiti, nemam problema sa raznim karakteristikama, brzinom procesora, sinhronizacijama sa mailom i racunarom, megapikselima, flesovanjem, munjama i gromovima. Razgovor i SMS, pre svega - uz kvalitet izrade.
Ako nisi uzeo telefon,topla preporuka za ovaj Samsung, GT5610i Primo ;) Ja ga imam kao službeni,imam u proseku 1-1.5 h dnevno razgovora,od 23h do 06h noću je ugašen i traje mi baterija od 6 do 9 dana :doubleup: Ja sam oduševljen telefonom,ubacio sam mu 8Gb microSD pun muzike,slike su mu fanstastične za 5MPix veličie oko 1MB (bolje slike mi pravi on nego HTC DesireZ). Mane su što nema WiFi i GPS,ali jbg,ne bi trajala baterija ovako dugo... i kvalitet zvuka na zvučniku je odličan,kao i na slušalici :)

Moja topla preporuka svakome kome ne treba ultamegagiga fensi tačskrin telefon :pivo:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

E, to mi reci: kvalitet zvuka da je OK i da drzi baterija :klanjamse:
Kako se ponasa tastatura? I telefon uopste? Mislim na kompaktnost, krckanje, ergonomiju u kuckanju (mada ne kuckam previse)?

Ionako stalno vucem dva telefona, tako da jedan moze i bez WiFI/GPSa. Kao sto rekoh, uzecu net u paketu, a svakako slabo koristim to na telefonu. Bitno je da je izdrzljiv i da nije preskup, pa mi nije ni zao ako sednem na njega. Ne mogu da pazim na telefone, imam i vecih briga u zivotu.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ergonomija je ok,malo je centralni taster cudan dok se ne naviknes ali je posle OK,tasteri su veliki i laki za kucanje.
Takodje uvek vucaram dva moba,HTC je za surf i ostalo a Samsung cistovprica,mada spucam i 600 poruka mesecno :D lako se naviknes...
Moj fon je iz Biznet paketa mt:s-a,nista nije klaparalo,sve je bilo na svom mestu medjutim meni je vec par puta dobrano pao,ostecenja su toliko minorna da se i ne vide ;) maska ne dise niti se bilo sta klati iako je ispadao... Za svaku preporuku je telefon :)

sent from Kenda digitron using Tapatalk
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Uzeo danas Motorolu xt910
Slika

Uploaded with ImageShack.us
Perverzija od telefona
Korisnikov avatar