Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Biciklizam

Post od methane.master »

Jesi to dobio od nekog klijenta? :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Aha! Njemu više nije trbalo. :kezo: :kezo: :kezo:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Kuzmanovic napisao:Jel tu brzu spojnicu ima svaki lanac ili se to nesto posebno montira? I skida se standardnim alatom za lanac?

Slika
Kljuca za lanac ako se lose postavi samo imas problem, ili pokrivis pin na alatu sto izbija osovinicu ili sjebes lanac, dakle mora se strogo voditi racuna kako se alat postavlja. U sustini onaj ko nije nikada radio sa njim bolje da ne dira ;)
Brza spojnica je korisna ali i najslabija karika na celom lancu! Meni su do sada dve pukle :besan:
Zato gledam samo original pin za nastavljanje lanca da stavim :D
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

BAJKER napisao:Brza spojnica je korisna ali i najslabija karika na celom lancu! Meni su do sada dve pukle :besan:
Za koliko hiljada milijardi km? :D
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

BAJKER napisao:Kljuca za lanac ako se lose postavi samo imas problem, ili pokrivis pin na alatu sto izbija osovinicu ili sjebes lanac, dakle mora se strogo voditi racuna kako se alat postavlja. U sustini onaj ko nije nikada radio sa njim bolje da ne dira ;)
Brza spojnica je korisna ali i najslabija karika na celom lancu! Meni su do sada dve pukle :besan:
Zato gledam samo original pin za nastavljanje lanca da stavim :D

U potpunosti se slazem sa kolegom.

1. Alat nije za svakoga, treba znati raditi sa njim
2. Brza spojnica jeste najslabija karika
3. Pin ne kosta nista posebno a laca je za namestanje, shimano je to lukavo smislio

Stvarno, na koliko miliona km su ti pukle te dve spojnice?
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Cekajte ljudi, sad ste me sva cetvorica zbunili. :D

Meni je sve u redu sa lancem. Prvo sam postavio pitanje u vezi one spravice za ciscenje lanca i Paja mi je odgovorio da je bolje resenje da namontiram tu brzu spojnicu jer se onda rucno skida lanac i lakse se cisti. Iz tog razloga sam poceo da se raspitujem oko toga, ali nisam siguran da sam dobio odgovor na pitanje(ili ja ne razumem).

Dakle moje pitanje je, koji je laksi nacin za skidanje lanca, brza spojnica ili kupovina ovog alata za skidanje? Koliko tesko moze biti da covek, koji zna da koristi osnovni alat, nauci da skine lanac? I da ponovo napomenem, imam 27 brzina iliti 3x9. Jel moze neko da mi posalje link od te famozne brze spojnice za devetofaz, po mogucstvu da ima kod nas da se kupi.

P.S. Izvinjavam se ako sam dosadan, ali kad sam vec pitao da mi bude jasno do kraja.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Laksi nacin je brza spojnica i lanac se zaista kvalitetnije cisti kada se skine a ne kroz tu masinicu.
Eto...

Paja ce ti valjda kaze za spojnicu posto je i predlozio. Ja imam ali za neki drugi lanac.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja ne znam šta je komplikovano kod tog alatića? Prvi put sam ga uzeo u ruke i raskačio, pa zakačio lanac, bez problema.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Nema ništa komplikovano, samo treba paziti da se pin na alatu nasloni na sredinu pina na lancu, kako bi krenuo pravo (prstima držati pin na samom početku). Inače može da se iskrivi pin na alatu + ošteti lanac. Tokom okretanja poluge, povremeno gledati da li sve ide kako treba. Kada se radi kontra operacija, tj. uvlači pin u lanac, paziti da se ne uvuče previše, tj. treba na kraju da viri sa obe strane lanca isto.
Ђенерал Јанковић
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Ko sto rece @snork, izbijac tacno na sredinu pina i polako, okret po okret. Pratiti sve vreme da nije otisao u eks, inace ce se desiti ono sa slike.
Uglavnom, ako se alat siluje, izbijac se iskrivi a pin lanca iskrivi dalju plocicu lanca.

I fotka brze spojnice.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Kuzmanoviću koliko ja znam za devetofaz su sve spojke iste tj sve ih je moguće otvarati i zatvarati više puta, ali roveri u radnji.
Za 10-ofaz postoje jednokratne i postoje trajne.

Nego da li sam ja jedini divljak koji je razlomio alat za lanac?
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

paja napisao:Nego da li sam ja jedini divljak koji je razlomio alat za lanac?
To se desi svima, prvi put :mrgreen: Ja sam svoj prvi sjebani alat sacuvao, i tako njakav u vestoj ruci zna da bude ubojito oruzije.

Sacuvaj i moj drugi sjebani alat, siguran sam da ces ga sledeci put pravilno iskoristiti :thumbup:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Čuvam ga, ne brini.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

paja napisao:
Nego da li sam ja jedini divljak koji je razlomio alat za lanac?
Aaa haa, dakle imamo jednog sto nestrucno rukuje, pardon vec dvoje sto su zeznuli alat, dakle u pravu sam kada sam rekao da treba posebno voditi racuna :mrgreen:
paja napisao:
BAJKER napisao:Brza spojnica je korisna ali i najslabija karika na celom lancu! Meni su do sada dve pukle :besan:
Za koliko hiljada milijardi km? :D
To je bilo 90" tih, jedna mi je pukla na Kosutnjaku u sumi dok sam forsirao neku uzbrdo deonicu a drugu se ne secam, znam samo da sam uspeo da dodjem do kuce sa polomljenom jednom stranom brze spojke a lanac mi je jedva isao preko onih rolnica reko samo da se dogegam do gajbe.
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Pravi biciklisti.
Slika
Kopenhagen

Slika

I bebe na bajs

Slika