Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Zanimljivi oglasi

Post od Laki021 »

nidza napisao:Kada idem na duži put valjda je normalno da idem sa porodicom, ne sa ljubavnicom. :)
Zato su bas kola tipa M5, E AMG, Panamera GTS... cool, rakete za celu porodicu :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ljudi koji imaju Panameru teško da idu s decom na odmor stotinama i hiljadama km, nego idu avionom, brodom, a na licu mesta rentiraju auto ili ih Panamera čeka na odredištu. Ljudi te klase putuju sami ili u dvoje bilo sa ljubavnicom ili ženom (ako baš mora :) ). Može da se stavi normalno prtljag za dvoje u 911, sedi se normalno...pregledniji i lakši auto za vožnju od Panamere. Panamera jeste praktičnija u nekim stvarima, ali u nekim baš i nije.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ebaj ga ako za put kraci od 1000km nije lakse sesti u auto nego se gnjaviti avionom.
Vise je tu bitno ko sta voli, ja i moja zena redovno ratujemeo hocemo li ici kolima ili avionom.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Meni nije, jer ja volim da vozim i verovatno bih poridicu "izdresirao" da budu takvi, ali to je takav profil ljudi. Gde će oni sada da razmatraju pakovanje u Panameru, da vade stvari iz prtljaga jer su spakovali previše (a oni mahom pakuju mnogo), da piju kafu na benzinskoj pumpi i da pišaju po usputnim stanicama u wc, da se zezaju sa eventualnim kvarom na putu...sednu u avion ili zaplove jahtom i ćao...eventualno ćale doveze do odredišta ili još bolje neko im doveze auto do tamo.
Poslednja izmena od starac vujadin u 11 Avg 2014, 10:01, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Sad smo stigli od onih 1% koji mogu da priuste panameru do 0.01% koji mogu da priuste jahtu :) Jos da dodas da je u pitanju privatni mlaznjak i onda je pun uzitak, priznajem tako je bolje avionom :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Kada bih imao jahtu, ostalo mi nista ne treba :)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Upoznao sam lika koji je kupio panameru pa je posle godinu dana hteo da je proda jer je dobio dete i nije mu bio dovoljno praktican.

Inace 911 mi nikako nije kao bilo koji nemacki auto, tvrdji je od bilo cega u cemu sam se vozio. Al ne tvrd kao jugo kad mu iseces opruge vec neki drugi mnogo veci level. Naravno po odlicnim putevima to ne smeta toliko.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Valjda je jasno da pričam o onih 100% koji mogu sebi da priušte Panameru.

S ovako podignutim tunelom nema udobne vožnje pozadi više stotina km...

Slika

Prtljažnik je dugačak, ali plitak i realno više od dve osobe se ne mogu komotno spakovati...tri mogu ako se malo suzdrže i budu ekonomični sa stvarima...no, s obzirom da se ovakva kola i ne voze često na duga i dugačka putovanja, onda je ovo sasvim dobro za kraće odmore i produžene vikende.

Slika

...i fenomenalan kokpit, ali i to onda ispada na kraju da je najviše "zabava za dvoje"

Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pa naravno, to pozadi je vise pomocno, no maloj deci dovoljno.
Zato rekoh da Panamera nije konkurencija A8 i sl, skroz drugi auto, vise kao Carrera kojoj su omogucili dodatnu funkcionalnost i napravili ga za 4oro.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Ok, naravno...meni je cilj ovog što sam pisao u 2-3 prethodna posta bio da pokažem da funkcionalna razlika (uzimajući u obzir i stil života ljudi koji imaju ovakva kola) i nije baš toliko velika u odnosu na 911.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

nikaragva napisao:Kada bih imao jahtu, ostalo mi nista ne treba :)
Kad bi video troškove sidrenja i održavanja jahte, brzo bi te prošla želja. ;)
Širim haos!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

starac vujadin napisao:Ljudi koji imaju Panameru teško da idu s decom na odmor stotinama i hiljadama km, nego idu avionom, brodom, a na licu mesta rentiraju auto ili ih Panamera čeka na odredištu. Ljudi te klase putuju sami ili u dvoje bilo sa ljubavnicom ili ženom (ako baš mora :) ). Može da se stavi normalno prtljag za dvoje u 911, sedi se normalno...pregledniji i lakši auto za vožnju od Panamere. Panamera jeste praktičnija u nekim stvarima, ali u nekim baš i nije.
Očigledno ne volimo podjenako vožnju, zato nam se stavovi razlikuju. Ja bih tu Panameru na točkovima odvezao do odredišta, nemam želju da me neko drugi vozi kada putujem, ukoliko odredište nije predaleko (onda je ok avion). Bez blama bih stao na pumpu na klopu, ali bih ipak uradio nešto što inače radim, proverim usput gde ima dobrih restorana i mesta za odmor. Ne bi mi bilo strano ni hranu da spremim unapred i ponesem na neko fantastično mesto i tu iskuliramo svetski.

Zbog čega to ne priliči nekom ko vozi Panameru? Ja bih na nju nakačio prikolicu i otišao na kampovanje recimo, ili RIB čamac i šator. Letovao sam u detinjstvu u Cro sa ljudima iz raznih delova EU koji su upravo tako letovali, skup auto, Glastron od 200 "konja", ludilo od gedžeta za vodu, skije, mono-skije i 4-člana porodica u šatoru. Što se mene tiče mnogo pametnije potrošen budžet, nego na skupe avione, rent-a-car, bolesne all-inclusive hotele i slično.

Da me neko pogrešno ne shvati, razumem i ljude koji autsorsuju sve redom, pa i godišnji odmor. Ja volim sve što mogu sam da uradim i maksimalno uživam u svim tim aktivnostima. Da imam gde Alfa bi odavno bila rašrafljena do poslednjeg šrafa.

I kako nije razlika u odnosu na 911 koji je tačno pola metra kraći?
It's surprisingly roomy, with ample leg- and headroom in all four seating positions, even in the standard-wheelbase version. Your six-foot-two author had no trouble fitting in the back when the driver's seat was set to his preferences." -- Car and Driver

"The rear of the Panamera Executive version is a very comfortable place to be." -- Motor Trend
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Ne znam ko više voli vožnju (da si malo pažljivije pročitao šta samnapisao video bi i moj stva po tom pitanju), ali ja sagledavam stvari iz šire perspektive i ne mislim da je moj ugao gledanja na život polazište svih stvari.

Objasnio sam zašto nema velike razlike u upotrebi (kada bih gledao samo po mojim merilima 911 bi mi bio daleko praktičniji jer je pregledniji, lakši za vožnju kroz grad, lakši za parkiranje, lakše se s njim pretiče i vozi regionalnim putevima i manje troši), tako da nemam nameru da se ponavljam.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

316d je posao
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

starac vujadin napisao:Ne znam ko više voli vožnju (da si malo pažljivije pročitao šta samnapisao video bi i moj stva po tom pitanju), ali ja sagledavam stvari iz šire perspektive i ne mislim da je moj ugao gledanja na život polazište svih stvari.

Objasnio sam zašto nema velike razlike u upotrebi (kada bih gledao samo po mojim merilima 911 bi mi bio daleko praktičniji jer je pregledniji, lakši za vožnju kroz grad, lakši za parkiranje, lakše se s njim pretiče i vozi regionalnim putevima i manje troši), tako da nemam nameru da se ponavljam.

Aj ponovi jos samo jednom :)

Najbolje ako imas jedno 5 automobila, pa svaki za posebnu namenu :)

Sta znam, meni je Panamera bas super Multipurpose vozilo (sa naglasenijom sportskom notom), svi znamo da ja volim sve u jedan, zato i vozim auto koji vozim, slicna neka tvorevina je i Panamera.

EDIT: Mislim da malo stavljas u isti kos bogate i ultrabogate ljude :)
Poslednja izmena od Laki021 u 11 Avg 2014, 10:57, izmenjeno 2 puta ukupno.
Odgovori