Odlican primer auta za koji ne bih dao pare.
Za manje od godinu dana stukao 45000km pa jos i udaren
Garancija je 12 meseci i to nije ista garancija kao za nov auto, ne znam zasto ali je tako...bio sam u Mercedes Niederlassung u Minhenu i tako su mi objasnili.
U pitanju je bio E200cgi kupe koji je bio star nekih 8 meseci a garancija je bila "Junge Sterne" odnosno za polovnjaka dok je fabricka ponistena kao i redovno odrzavanje (Forte ili kako vec).
Cene se formiraju u zavisnosti od auta do auta, kako je isti vozen, kakva mu je bila istorija i sl.
Bio je slucaj jednog C250 CDI kupe sa super opremom koji je bio nekih 5-6000e jeftiniji od sledeceg sa slicnom opremom i km.
Na moj upit za detalje, stigao je odgovor da je auto bio slupan pa krpljen. Cesto su tu automobili iz rent a car agencija, auto skola i sl.
Veruj mi da Nemac nije blesav i kad ti nesto daje upola cene, za to postoji debeo razlog.
Opet, sve to nekom nije bitno jer eto zeli a nema mogucnosti pa pristaje na kompromise.
Xepoj87 napisao:Ti si kola kupio da ti sluze,neki od nas kola kupuju da uzivaju u njima,vecinu para trose upravo na ista,pa ne mozes da razumes da za svoje novce uvek zelis da izvuces maximum...
Otkud ti to da ja ne uzivam u automobilima?
To sto ja zivim u zemlji gde su propisi jako strogi, gde policajca ne mogu da kupim sa 50-100e kad me uhvati da divljam, pa samim tim i nemam potrebu da kupujem auto od +300ks, ne znaci da ne volim automobile.
Mogao sam ja da uzmem i 328i, i 335i ali koji ce mi q, kad ni ovaj nemam gde da razvlacim kako bih zeleo (osim kad sam u Srbiji).
Xepoj87 napisao:Ja zaista nemam 80.000e za dobro opremljen Audi S5 cabrio,ali 40 cu najverovatnije imati za polovnjak star 2 godine do 50.000km...
Ja najjeftiniji sto nadjoh po ovim ktirerijumima je blizu 46.000e sto znaci da bi te u Srbiji do registracije izaslo cca. 50.000e.
Takav nov u Nemackoj je oko 70.000e sto znaci da je u Srbiji jeftinije (bar se tako pise po forumu, ja ne znam). te usteda nije 40.000e nego oko 15.000e.
Dalje, nemas besplatne servise i ful garanciju a gume su skoro za zamenu, te se tu razlika smanjuje na 10-12.000e.
Za tih 12.000e ti si napravio kompromis u smislu da pristajes da kupis auto koji je neko vec kidao do maximuma (niko to ne kupi da ga vozika po gradu, posebno ne ako ga prodaje posle 2 godine) i da kupis koriscenu stvar.
Tebi vredi, meni ne...jbg, sto ljudi, sto cudi.
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/au ... ies=Cabrio
Moje je misljenje ili nov ili polovan (oko 5 godina) sa preko 100kkm jer je tad vec dosta izgubio na vrednosti a pouzdanost mu verovatno nije nista losija od onog koji je za godinu dana presao 50000km u rukuama raznih sluzbenika ili korisnika rent a car agencija.