Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja

Post od Heinz »

Soko vs bus

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Sat vremena mu treba od kuće do glavne pošte.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Brat je radio u Airport City, i sa Novog Naselja da dodje vozom i malo pesaka iskreno i nije neka znacajna razlika u vremenu osim velike ustede u gorivu i zivcima.

Sent from my iPhone using Tapatalk
zoranjov
Reactions:
Pridružio se: 19 Okt 2022, 13:12

Post od zoranjov »

N_L napisao: 31 Jul 2024, 23:25 Evo npr mjesta koja ja gledam tj volio bih cijene su 3600-4000e kvadrat. Nekad i vise.
Ok, priznajem, gledam malo bolja mjesta koja bi meni odgovarala i na sta sam navikao, ja smatram da bih trebao da mogu da priustim to, ali realnost je drugacija, realnost kaze mozes K i to veliki. I meni se tesko pomiriti sa tim i sad razmisljam o drugim opcijama, mimo da camim u stancicu dok sav fokus ne ide na rast prihoda, povecanje % ucesca i tek onda eventualno kredit, sto ce biti za koju godinu tek.-

Eno na ledinama i surcinu je 2000e kvadrat, pa za to mozda mozes i podici kredit, za ovo drugo nema sanse. Dignes taj kredit od ~140k na 30 god i sa pola plate zivis kao pas (ako nisi ozenjen, a ako si ozenjen i oboje se zaduzite jos gore ili druga plata pripomaze kuci, znam, ovo je jedno od realnih resenja da se ne uzima stan bez 2 osobe ali neka od mojih patrijarhalnih vjerovanja mi ne da to..), i uzmes stan u neku PM i prepun kompromisa i uvjek ces se nervirati oko xy, makar znam da ja bih.

Nadam se nikog da ne vrijedjam samo kako ja sagledam, jebena situacija. Ne mogu da se pomirim da je tako i da ne mogu priustit sto zelim a alternativu ne vidim, evo po Borci ima od 1500-2000 ali to meni ne ulazi ni u razmatranje. Neka je to moja "realnost" mozda, ali nema sanse.

Zato mi padose na pamet montazne kuce, kupi se neki plac, kuca montazna ili ytong, nesto trece, ne prevelika i eto, "prelazno" rjesenje kao sto bi bio stan koji zelim (2 spavace, 70tak kvadrata) a zvuci kao jeftinije rjesenje makar ovako na papiru.
Brzo se i u okolnim selima dostigne suma od 1.5-2k evra za m2 nove kuce.

Plac u Novim Banovcima = 50k
Montazna kuca = 50k
Doprinosi, dozvole, prikljucci = 10k
Uredjenje dvorista + staze/kapije/bedem... = 10k

Verovatno ce biti prisutni i problemi sa naknadnom prodajom zbog lokacije i mogucnosti potencijalnog izdavanja.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

Mislim da nema promasaja ceo potez NS-BG, tu je realno najvise posla.

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

Sinisa G. napisao:Znas li koliko je platila kvadrat u
Banovcima?
U pitanju su Stari Banovci Slika Pre godinu i nesto, skoro dve, platila je 1300e.

Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

:doubleup:
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

zoranjov napisao:
N_L napisao: 31 Jul 2024, 23:25 Evo npr mjesta koja ja gledam tj volio bih cijene su 3600-4000e kvadrat. Nekad i vise.
Ok, priznajem, gledam malo bolja mjesta koja bi meni odgovarala i na sta sam navikao, ja smatram da bih trebao da mogu da priustim to, ali realnost je drugacija, realnost kaze mozes K i to veliki. I meni se tesko pomiriti sa tim i sad razmisljam o drugim opcijama, mimo da camim u stancicu dok sav fokus ne ide na rast prihoda, povecanje % ucesca i tek onda eventualno kredit, sto ce biti za koju godinu tek.-

Eno na ledinama i surcinu je 2000e kvadrat, pa za to mozda mozes i podici kredit, za ovo drugo nema sanse. Dignes taj kredit od ~140k na 30 god i sa pola plate zivis kao pas (ako nisi ozenjen, a ako si ozenjen i oboje se zaduzite jos gore ili druga plata pripomaze kuci, znam, ovo je jedno od realnih resenja da se ne uzima stan bez 2 osobe ali neka od mojih patrijarhalnih vjerovanja mi ne da to..), i uzmes stan u neku PM i prepun kompromisa i uvjek ces se nervirati oko xy, makar znam da ja bih.

Nadam se nikog da ne vrijedjam samo kako ja sagledam, jebena situacija. Ne mogu da se pomirim da je tako i da ne mogu priustit sto zelim a alternativu ne vidim, evo po Borci ima od 1500-2000 ali to meni ne ulazi ni u razmatranje. Neka je to moja "realnost" mozda, ali nema sanse.

Zato mi padose na pamet montazne kuce, kupi se neki plac, kuca montazna ili ytong, nesto trece, ne prevelika i eto, "prelazno" rjesenje kao sto bi bio stan koji zelim (2 spavace, 70tak kvadrata) a zvuci kao jeftinije rjesenje makar ovako na papiru.
Brzo se i u okolnim selima dostigne suma od 1.5-2k evra za m2 nove kuce.

Plac u Novim Banovcima = 50k
Montazna kuca = 50k
Doprinosi, dozvole, prikljucci = 10k
Uredjenje dvorista + staze/kapije/bedem... = 10k

Verovatno ce biti prisutni i problemi sa naknadnom prodajom zbog lokacije i mogucnosti potencijalnog izdavanja.
To je i prihvatljivo, duplo jeftinije od stanova.
Evo jedna zgrada sto me interesuje, odgovor njihov a znam da je kvadrat oko 3600 3700.
Ja nikako ne mogu dici kredit toliki ili imati ucesce dovoljno veliko da mogu priustit a nije da gledam nesto od 5 6 hiljada, jebene rupe od stanova po NBGu su 3000 od reda...
Slika

Nista, da se gledaju banovci i sl nema druge, a okle ljudima sve ove stanove da kupe ja ne znam
Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Bekament gradi poveći kompleks u Aranđelovcu - Bekatown. Stanovi, kuće, parkovi...
Po BGu su izgradili dobre zgrade.

Pitam ja za cenu, čisto me interesovalo. Mislim da reče da startuju od 1600+PDV.

Biće tu ozbiljan broj stanova i kuća, za grad te veličine. Da vidimo ko će se naseliti :D

TapaT

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja

Post od ftj »

Najveca misterija od novogradnji mi je zgrada preko puta siva gde traze 7-9k za m2 a zgradetina nista specijalno na sred bulevara. misterija u smislu dal ce to neko stvarno da kupi po tim cenama.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

A pre 3 godine drugari uzeli u bg na vodi stan, tad su ga platili 2300e Slika I tada je bilo malo parkinga tj. puno auta, mogu misliti kako je sad. Zgrada uopste ne deluje lose, tada za te pare je bila dobra ponuda, sad je vec preterivanje. Lepo je to uradjeno, daleko od fuseraja koji se cesto spomene po drustvenim mrezama.

Slika

Slika

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Budući Pekam, blok Nelson Mandela :D

TapaT

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

pedja napisao: 05 Avg 2024, 17:57 Biće tu ozbiljan broj stanova i kuća, za grad te veličine. Da vidimo ko će se naseliti :D
Nama iz Beograda možda to deluje tako ali verujem da će rasprodati lako. Mladi iz okolnih sela lojima je Beograd nedostupan će videti ovo kao dobro rešenje. Nije problem rasprodati to malo zemlje što je ostalo i kupiti stan. Jer ko će danas u selo da radi.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

shandu90 napisao:A pre 3 godine drugari uzeli u bg na vodi stan, tad su ga platili 2300e Slika I tada je bilo malo parkinga tj. puno auta, mogu misliti kako je sad. Zgrada uopste ne deluje lose, tada za te pare je bila dobra ponuda, sad je vec preterivanje. Lepo je to uradjeno, daleko od fuseraja koji se cesto spomene po drustvenim mrezama.

Slika

Slika

Čitam N_L ov post i baš sam pomislio na BW kompleks, bolje da gleda tamo, tamo je još i jeftino, da ne kažem najjeftinije. Slika
Jasno mi je što su mnogi tamo kupili, kada se sve stavi na papir i uporedi sa nekim drugim ponudama, BW ispadne low budget varijanta. SlikaSlika

Svakako jeftinije od ovoga što on gleda. Slika

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nije samo stan, već je (valjda) lakše i jeftinije kupiti i garažno mesto u BW nego u većem delu Bgd.
Odgovori