Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Biciklizam

Post od nidza »

Dok sam čitao šta pišeš, prvo sam pomislio da si skupljao zube po asfaltu. Dobro je, pa su samo naočare.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

grujicd napisao:Vidim, i kadencu koja buši gume si zapamtio :rofl:
Da se preslišam. Zvučalo je ovako "Jebala te kadenca da te jebala, pukla mi guma dok sam brojao obrtaje" :kezo:
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Sta ce vam bre kaciga u rekreativnoj voznji po normalnom putu... :pardon:

Inace juce mi se raspadne zadnja osovina na bajsu, na 15 km od kuce! :ccc: Vratio sam se kolima, sa bajsom u gepeku! :mrgreen:

Bajs je pretvoren u staro gvozdje, u ponedeljak stize novi, verovatno Polar! :sreckovic:
Slika

Da mi je jedan ovakav... http://www.ktm-bikes.at/bikes/trekking. ... bc416834d2
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Drugar izašao na vožnju bez kacige i 10m od kuće mu pukla prednja viljuška (ili već nešto tu napred) i samo je napravio salto i dočekao se na glavu. Probudio se u urgentnom i od tad nigde ne kreće bez kacige. Pored takvih ekstremnih slučajeva vredi i u blažim situacijama - npr. kad se provlačiš ispod nekih grana. A plus štiti i od sunca leti, a ima provetravanje.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

O jbt, kako je uspeo da slomi viljusku?
aleksa napisao:Sta ce vam bre kaciga u rekreativnoj voznji po normalnom putu... :pardon:

Inace juce mi se raspadne zadnja osovina na bajsu, na 15 km od kuce! :ccc: Vratio sam se kolima, sa bajsom u gepeku! :mrgreen:

Bajs je pretvoren u staro gvozdje, u ponedeljak stize novi, verovatno Polar! :sreckovic:
Slika

Da mi je jedan ovakav... http://www.ktm-bikes.at/bikes/trekking. ... bc416834d2
S obzirom da je cekic pored mogu da mislim kako je teklo rastavljanje :D
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Bez kacige ne sedam na bicikl.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Mora da je viljuška bila karbonska :kezo:

Nemam pojma, nisam ga ni pitao direktno nego mi je prenela žena, možda je i nešto drugo otkazalo ali znam da se završilo saltom unapred. Nešto slično se i meni desilo kad sam imao 15 godina i rogov trkački bajs. Krenuo sam negde sa najlonskom kesom, i posle 10m mi je kesa upala u prednji točak i momentalno ga zakočila. Doduše ja sam prošao sa odranim licem umesto sa potresom mozga i možda mi kaciga ne bi ništa značila, ali na bajsu te čeka pad kad se najmanje nadaš.

I još jedna prednost kacige - kad se namontiraš kompletno, kaciga, rukavice, dres, šorc - prosto te je blam da voziš kao baba tako da ta oprema itekako utiče na brzinu vožnje :mrgreen:
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

grujicd napisao:kad se namontiraš kompletno, kaciga, rukavice, dres, šorc - prosto te je blam
Slazem se... :mrgreen:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Одг: Biciklizam

Post od Geza »

Mmmm rastavljanje :)
Slika

XM
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Je'l ima neko iskustva sa ovakvim stvarčicama, i šta uopšte koristite protiv krađe?

http://www.abus.com/eng/Mobile-Security ... ding-locks

Kapiram da bi zbunilo makar regularne kradljivce mahom bliske određenim nacionalnim manjinama?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Najbolja zaštita je nemati ništa i ne ostavljati bicikl nigde. To je jedina sigurna varijanta. Sve ostalo je prizivanje zla.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

:plusone:
Ne odvajam se od bicikle ni kada stanem na pisanje na nekoj duzoj voznji. :mrgreen:

Nego, meni ovo deluje malo para za karbonski volan? http://www.aliexpress.com/item/RITCHEY- ... 78352.html

Mada svejedno kad je kod mene precnik 1".
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Kuzmanoviću to je cena kopija. Sa volanom se ne bih zezao. Ipak on trpi lep pritisak na krajevima poluge, mada ih ljudi voze i uglavnom nemaju primedbi.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

E znao sam da ima neka zackoljica. :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

paja napisao:Nađi ovakav neki al prošlogodišnji model ta 200€ manje i pevaj. :D
http://www.ktmbikes.eu/ktm-bikes/eshop/ ... Cross-2014
Pogledacu i ove :doubleup:
BAJKER napisao:Vidi ja sam birao da mi tazbina bude u sto brdovitijem predelu :mrgreen:
Bajker u zabitima CG.
Slika

Slika
Stvarno je dozivljavaj voziti po ovakvim stazama ali s druge strane verujem da ce mi trebati dosta kondicije pre ovakvih avantura :)
Inace, meni je tazbina iz Srema ali zato zivim u Alpskim zabitima :kezo:
zuzazu napisao: Ako se Floyd odlucio za MTB, to je OK (kao sto rekoh, kvalitetniji je izbor), ali pogon za namenu bicikla 80% put / 20% teren (i to laganica) je apsolutno pogresan, po mom misljenju.
Sto vise citam kako ovde, tako i na drugim mestima, shvatam da je (kros) treking ipak bolji izbor za mene ali onda se pojavi neki lik sa MTB-om i okaci putopis ekvivalentan onom koji je po nekoj logici namenjen trekingu i hvali se kako je MTB super za to a ima mogucnost da po potrebi vozi i offroad.

Koliko sam uspeo da shvatim, glavna razlika izmedju hardteil MTB-a i trekinga je prenos zbog kog je treking nesto brzi dok je sve ostalo bolje na MTB-u. Geometrija im je slicna.
Meni je kondicija za bajs svakako jako slaba i trebacu dosta da vrtim dok budem dosao do situacije da mi nesto bude sporo ili nedovoljno.

Svakako, ne bezim ni od trekinga. Pogledacu ove KTM-ove sto su okacili Starac i Paja.
Ova radnja gde sam planirao da kupim prodaje uglavnom CUBE modele ali ima i jos po nesto.
Od CUBE mi se svidja Nature Pro.
Odgovori