Alfa Romeo Giulia

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Alfa Romeo Giulia

Post od nidza »

Xepoj87 napisao:Zato sto C klasa ima vazdusno vesanje i nema sanse iko tu da joj prismrdi.
Markoni je davao dosta slika enterijera, a i pored toga rekao da to deluje jeftino. Kada je bila premijera Giulie kod nas, slicni utiscu su bili kod vecine ljudi.
Opet je to nesto u cemu C klasa briljira.
Rekla kazala.

Enterijer je diskutabilna stvar, ima detalja koji bi mogli biti bolji ali je generalno odličan. Svakako netačno je to što si napisao.

Ono što nije diskutabilno je udobnost. Auto je baš udoban.

Alfe su u principu veoma udobni automobili za zahtevna putovanja. Uz par izuzetaka može sa a priori prići jednom takvom automobilu kao udobnom, svakako ne obrnuto.

Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Dibro Nidzo, stvarno previse tebe za jedan dan, odoh malo da se igram Betmena.

Sent from my SM-G935F
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Super performanse i super se vozi.
Samim time, ne moze biti udobna kao C klasa recimo, logicno.
Nisi rekao, ali nije ni da nisi ako ćemo pravo. No, i da nisi, dobro je pojasniti da neko ne bi stekao pogrešan utisak.

Jeste, ručica automatskog menjača deluje jeftino, kao na nivou prototipa, ali to ne da nije dovoljno da se neki model ceo provuče kroz blato, nego nije dovoljno ni za ocenu da je enterijer loš. Prvi bi se nemački auto novinari ostrvili na taj detalj, a nisu. Kompenzovali su to s pedalicama na volanu sa Ferrarija s kojima se svi oduševljavaju. Bukvalno za svaki auto češ naći takav detalj. Kod Mercedesa je to recimo već legendarni "tablet" koji se mnogima ne sviđa i deluje jeftino, itd...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Najbitnija cinjenica je jedan od "cons" sa whatcar review-a:
Residual values a leap of faith
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Da li je gledao neko onaj cenovnik kod stojanova, pise da je serijska oprema sa 6.5 inca ekrenom, a dole se u dodatnoj opremi navodi isti sa navigavijom kao doplata? Da li to znaci da se faktici samo navigacija doplacuje 1000e?
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ako se sećam iz nemačkog konfiguratora, dobija se multimedija serijski a doplaćuje se za navigaciju. Lepo je opremljena Alfa, baš sam gledao, meni fino konfigurisana GIulia dođe 6%-7% jeftinija od Nemaca.
moimoi
Reactions:
Pridružio se: 26 Apr 2012, 14:14

Post od moimoi »

Delija napisao:Najbitnija cinjenica je jedan od "cons" sa whatcar review-a:
Британски магазини су ђубре. Чињеница је да је "Residual values" приликом лизинга на нивоу Мерцедеса и БМВ-а.
The Giulia 2.2d 180 Speciale secures higher residual value percentage than BMW 3 Series MSport and Mercedes-Benz C Class AMG line
http://www.alfaromeopress.co.uk/press/a ... -per-month
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

pocetna cena za 210ks veloce dizel je 50.500e u italiji. Sad se malo igram sa konf. Da nije mnogo - jeste. Plus nemaju benzinca sa manuelnim menjacem. Drsko
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Voleo bih da postoji Veloce sa manuelnim menjačem, ali je činjenica da udeo u prodaji manuelnih menjača opada. Uopšte svi nešto kukaju što nema manuelnih menjača, atmosferskih motora, što ima previše elektronike, pate za dobrim starim vremenima, a kupuju suprotno...KAo što kukaju što ljudi ne slušaju rock n roll, što deca ceo dan bleje za kompjuterom i gledaju u telefon, a onda detetu za rođendan kupe kompjuter i redovno idu u klubove da slušaju narodnjake...
Čak me i čudi da su izbacili QV sa manuelnim menjačem...ako se sećate ja sam ovde do poslednjeg trenutka bio skeptičan da će se to desiti.
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

ma ne veloce, nema NI JEDAN benzinac sa manuelnim menjacem sem Q
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

U redu je, nadovezao sam se na tebe, nisam ni tvrdio suprotno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

moimoi napisao:
Delija napisao:Najbitnija cinjenica je jedan od "cons" sa whatcar review-a:
Британски магазини су ђубре. Чињеница је да је "Residual values" приликом лизинга на нивоу Мерцедеса и БМВ-а.
The Giulia 2.2d 180 Speciale secures higher residual value percentage than BMW 3 Series MSport and Mercedes-Benz C Class AMG line
http://www.alfaromeopress.co.uk/press/a ... -per-month
Da li je realno da citiras Alfin press sajt? :kezo:

Daj neku zvanicnu lizing ponudu - uporedo za BMW, Mercedes i Alfu, a ne "djubre" od britanskog Alfinog press sajta ;)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Ja volim Alfu, ali sam se iskreno razocarao enterijerom, narocito kod prve sa kojom sam imao dodira.
Mogu da potvrdim da je ergonomija odlicna, dizajn, cak kvalitet u tom, da kazem, bitnijem delu kabine.
Auto se odlicno vozi, udoban je, dobro lezi.
Kod prve sa kojom sam se susreo je retrovizor bio tako lose obradjen da sam stvarno pomislio da sam se isekao kada sam ga namestao. Zato sam to i slikao. Otvaram gepek, ono visi neka guma.

Slika

Pokazao sam i Nidzi, sa obe strane. Nidza me je ubedjivao da je to "feature", ali sam na ovoj drugoj video da je to ispravljeno.

Slika

Kao i obrada na retrovizoru.
Pomenuo sam jos i pragove, koji su stvarno, ali stvarno losiji nego kod mene na Fabiji. Ne preterujem, ko hoce moze da proveri, idemo Fabijom u Kompresor.

Na toj prvoj je i menjac skripao.

https://youtu.be/Y1gq_Sji57Y

Rucica na automatiku je bas plastikaner, stvarno mislim da su mogli malo vise da se potrude obzirom da je dizajn OK, ali materijal uzas.

Sedista su samo zacinila sve to, al' njih kao i da oprostim jer su verovatno osnovna.

Nisam ocekivao enterijer A8ice, ali ovo me je bas smorilo. Zamislio sam se da li bih istresao 40+k EUR, i shvatio da sigurno ne. Da je kupujem kao polovnjaka verovatno bih manje paznje obracao na ove stvari, i mislim da cu je i kupiti za par godina.
Nemam zasto da preterujem, stvarno sam ocekivao da kad budem seo u auto da cu da se raspametim ali jbg, sa tako nekim detaljima su usrali stvar, bar sto se mog pogleda na auto tice.
Da se razumemo, vozio sam i goru plastiku od toga, ali po razumnijoj ceni.

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Video sam svojim očima te nedostatke i definitivno bi trebali da porade na tome kod FL, međutim moj celokupan utisak o enterijeru nije pokvarilo. Čak je i u klotari vrlo prijatan ambijent, jer iz pozicije vozača _ne vidiš_ ružna sedišta. Iako deluju kratka, super se sedi na njima.

Ne može se reći da je loš enterijer, dominiraju tabla, konzola i volan, koji su fenomenalno odrađeni i kod najjeftinije Đulije. Kod 159 su klotare imale užasnu plastiku na tabli.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori