2015 Volvo XC90

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: 2015 Volvo XC90

Post od maniaxxx »

Geza napisao:A nekada je Volvo koristio Audijeve motore...
Samo TDI i to dosta kratko vreme..jebiga, svi imaju slabe momente :mrgreen: :delete:

Inače je meni osobno volvo cool, neču reči da je bolji od nemačke trojke ali mi je neuporedivo privlačniji i nije toliko mainstream ( da ne počinjemu o predrasudama "tipični" BMW-jaši audijaši i slično) i ko takvog bi ga radije posedovao nego svetu trojku. Jednostavno ima više šmeka nego audi bmw ili MB, barem za mene.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

passenger napisao:A sad mercedes koristi renoove :)
A reno je nekad koristio volvo motore, znači da sad MB koristi volvo motore? :mrgreen: :mrgreen:
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

a i volvo koristio renoove motore :))

XC90 sa podignutim 3. redom sedišta ima 450 litara gepek, a sa spuštenim 3. redom ima 1100 litara gepek, što je poprilično impresivna cifra. (mada mi je nešto sumnjivo)

Sva sedišta spuštena: 1950 litara
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Poskupeli su automobili, Laki, 50k je manje wow nego pre.
Sad CR-V stigne skoro *tj. nešto preko"
* 40 kao i Outback. Nekad su jedva izbijali preko 30k...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Dakle da nastavimo :)
Iz one tabele, BMW-u treba samo cestitati na tome sto sa 3 godine starim modelom onako uspeva da drzi stabilnu prodaju i bude broj jedan po broju prodatih primeraka u klasi! Pride se zna da je prodaja X5 ogranicena proizvodnim kapacitetima a ne potraznjom (zato se i cekaju skoro 6 meseci na isporuku) i zato je BMW skoro zavrsio prosirenje najvece fabrige u Sparatnburgu u USA gde proizvode X-eve jer nisu mogli da podmire potraznju.
Sa druge strane XC90 koji je znatno noviji model, jos i jeftiniji auto, nije uspeo ni na samom pocetku prodaje da prestigne X5 i vec gubi dah i belezi zdrav pad prodaje. Na osnovu podataka deluje da su u Januaru prodavali tipa 3500 komada mesecno, sada u Junu 2600, ako u decembru budu prodavali 1000 da se sutaju u guzicu od srece dok ce X5 ostati na ovim ciframa.

GLE je bas bas mator model, vec nekih 4-5 godina ima, pa i on uspeva da parira, pride ima stari Mercov enterijer pa ga to cini nekako jos zastarelijim u odnosu na novije Mercedese. Q7 je veci po dimenzijama (Audi nema direktnog konkurenta u ovoj klasi, zacudjujuce) a ponajvise relativno losu prodaju duguju tome sto je ruzan u PM.

Niko nije rekao da je XC90 los auto, samo da u boljim izvedbama ne moze da konkurise pomenutim markama i danema bas smisla davati velike pare za Volvo ma koliko dobar bio.
passenger napisao:cayenne, levante, bentayga - nisu slični, al bmw ih neće stići

range rover/sport

i vlasnik jednog je rekao da su x5 i q7 smešni u odnosu na njega, a ima/o ih sva tri.
X5 nije ispod ni Cayenna ni Levantea ni RR, samo treba naci sta porediti a ne babe i zabe, za svakog ima odgovor. Bentyaga jeste iznad ali i kosta 300 000+ pa je suvisno komentarisati je, jeste bolje je svakako kupiti Bentley nego BMW za 200 000+.
Cayenne nije bolji samo je skuplji, X5 ima konkurenta skroz do Turbo S i to cak bez obzira sto kosta tipa 100 000 manje bez problema mu izlazi na megdan. Cayenne je jedino nesto eksluzivniji jer nema jeftinijih modela pa je redji, ali sve ostalo je stvar preferencija. Nekome je X5 lepsi nekome Cayenne, nekome je lepsi jedan unutra nekome drugi (meni je Cayenne lepsi unutra), sa druge strane BMW infotainment je dve svetlosne godine ispred Porsche-ovog...

Levante opet, po cemu je on pozeljniji od X5? Zbog losije zavrsne obrade i delova pobeglih iz Chryslera? Svidja se meni LEvante itekako ali da je klasa iznad X5 ni u ludilu.

RR opet zavisi sta hoces, ako hoces da izigravas neku aristrokratiju bolji je RR (koji crnjak, indijska marka a pricamo o nekoj aristokratiji, treba ljudi da skontaju ko je vlasnik pa da se zapitaju sta rade) za vecinu drugih stvari X5 je bolji, zarvsna obrada je slicna, opet je BMW u prednosti sa infotaimentom, a X5M ce masakrirati svakog RR u performansama i bilo kakvom sportskom poredjenju, te opet nikako RR nije ispred X5.

Vi stalno spustate BMW zbog osnovnih modela koji nudi pa im osporavate da mogu da se nadmecu sa "eksluzivnijim" markama ali to je netacno jer oni imaju skroz do vrga pandana u skoro svakoj klasi, te ne znam zasto je problem sto nude i siromasnije pocetne modele.
Sa druge strane Volvo nema sta da ponudi preko odredjenog nivoa, te oni mogu da dobace samo negde do pola puta.
passenger napisao:Ne moraš Laki, uživaj u Ljubljani :)
Ljubljana bese prosle nedelje, sad je Brisel :)
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Volvo i Jaguar/Land Rover su procvetali otkako su pod Kinezima i Indijcima.

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Laki = Ljubitelj 2 :)

sent from MS Lumia 640 LTE using TT Classic
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ajde de Alfista... samo ti nemoj da prozivaš :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Laki, ogadices mi BMW ako se ne smiris bar malo :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

GLE je 2015. godine izašao, kad i XC90.

Ne reče zašto jednom Srbinu XC90 nije premijum, iako ostatku sveta jeste

BMW najbolji auto na svetu.
Probajte da napravite svoju religiju, mada će vas drugi gledati kao sektu :mrgreen:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Da je GLE model iz 2015 moze da prodje samo kod onih koji nista o kolima ne znaju.

Sta znacu premium?
Nigde XC90 nije u rangu BMW, Merc i sl iz viseg dela ponude, samo dobar auto u segmentu do kog moze da dobaci.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Što Flojde, šta sam loše napisao za tvog pobratima BMW fanboja? :) da malo čitaš postove, video bi koliko cenim tvoju omiljen brend ;) ja ni ne prozivam samo konstatujem pisanje romana u temi o Volvou gde su sve moguće marke automobila bukvalno ponižene dok je moćni BMW uzdignut u savršenstvo. Samo BMW valja, sve ostalo su krševi koji se raspadaju. Nigde nije napisao ali tako ispada po pisanju. Zato je napisao analizu svih mogućih modela ,zašto je svaki ispod BMWa.

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Laki021 napisao:Da je GLE model iz 2015 moze da prodje samo kod onih koji nista o kolima ne znaju.

Sta znacu premium?
Nigde XC90 nije u rangu BMW, Merc i sl iz viseg dela ponude, samo dobar auto u segmentu do kog moze da dobaci.
Gori si od većine Alfista.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

TheWickerMan napisao:Što Flojde, šta sam loše napisao za tvog pobratima BMW fanboja? :) da malo čitaš postove, video bi koliko cenim tvoju omiljen brend ;) ja ni ne prozivam samo konstatujem pisanje romana u temi o Volvou gde su sve moguće marke automobila bukvalno ponižene dok je moćni BMW uzdignut u savršenstvo. Samo BMW valja, sve ostalo su krševi koji se raspadaju. Nigde nije napisao ali tako ispada po pisanju. Zato je napisao analizu svih mogućih modela ,zašto je svaki ispod BMWa.

Ti izgleda ne citas sta pise vec sta se tebi svidja...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

TheWickerMan napisao:Što Flojde, šta sam loše napisao za tvog pobratima BMW fanboja? :) da malo čitaš postove, video bi koliko cenim tvoju omiljen brend ;)
Ne ide se mi fanboji međusobno pozivamo za to :)

Laki voli da se zeza tipa "BMW dominira" ali je ovde samo izneo činjenicu.
Odgovori