Nov auto oko 10.000€

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Miki
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2012, 11:12

Re: Nov auto oko 10.000€

Post od Miki »

:plusone:
Jao jeste, ja ne prelazim mnogo i vozim po gradu, ali kad udjem u vreli auto i izadjem mokar iz njega :uplakan: .
Slika Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Klima na 35°C ne može da rashladi kabinu za minut, ali počinje hladno da duva već posle 100 m. Dovoljno. Koristim je u raznim režimima i ni sam ne znam gde je potrebnija, u gradu ili van njega. Nov auto bez klime nipošto, a ni polovan s obzirom kolika je ponuda automobila.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ja ipak ne volim klimu. Tacnije, na svom autu nikako ne mogu da je podestim da duva kako treba. Uvek je osecam na licu i telu, kako god da namestim. Odmah pocne da me boli glava, zlezde na vratu itd. Jedino kada sam je duze koristio i kada mi nije smetala je kada sam prosle godine isao na more, vozilo se brze a klima je bila ukljucena na minimum. Tada je bilo strava. Po gradu - katastrofa.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ogi napisao:Ma vazi matori! :doubleup:

Bax, i30 za DESET HILJADA !!! Sta cekas ??
Ogi, ti automobili u Porscheu su sa garancijom, znaci oni kad imaju polovan auto (govorim o ovima do max 50 ili 60.000) oni srede sve na njemu i prodaju. To je ovlasceni prodavac, nije to Pera Mika Zika plac.

Znaci automobili sa urednim servisiranjem, sredjeni, garancija. Neki su vraceni s lizinga, neki od firmi, neke jednostavno imaju (test vozila i slicno).

A i ja se cudim zasto Bax ne uzme I30.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Miki
Reactions:

Post od Miki »

Sloba napisao: auto bez klime nipošto, a ni polovan s obzirom kolika je ponuda automobila.
U tome je moj problem, da bih kupio auto s klimom, moram da prodam ovaj bez klime, a biće sve teže i teže, odn. moraću da maximalno spustim cenu :kuku: .
Slika Slika
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ili se raspitaj koliko je ugradnja klime pa ostavi cenu. Isto ti dodje a barem ces ga prodati. Ili ostaviti za sebe.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

http://vesti.mojauto.rs/Noviteti/323163 ... 11990-evra

"Hjundai" je objavio cene druge generacije kompaktnog modela "i30" koji u Srbiji košta od 11.990 evra.

U pitanju je verzija sa 1,4-litarskim benzinskim motorom (100 KS) i paketom opreme "komfort" koji između ostalog, podrazumeva ručni klima-uređaj, ESP, radio CD/mp3 uređaj sa četiri zvučnika, bord kompjuter, LED svetla za dnevnu vožnju, prednje maglenke... "Hjundai i30" sa istim motorom i drugim nivoom opreme "stajl" (dodatak su bočni vazdušni jastuci i bočne vazdušne zavese) košta 12.490 evra.

Doplata za snažniji benzinac 1.6 sa 130 KS je 800 evra. Oba motora su uparena sa šestostepenim ručnim menjačima.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Meni je klima spas, pogotovu sto imam digitalnu tj automatsku...
Za minut vec izduva onaj topli vazduh i krene da hladi.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ja imam digitalnu klimu na oba auta i ne svidja mi se nijedna. Lepse mi je da manuelno namestim koliko hladan vazduh zelim i na ventilatoru odredim kojom jacinom to da radi. Istina, to mogu i na digitalnoj ali je komplikovanije dok to "namincam", stepen gore, stepen dole... pa onda povecavam crtice tamo-vamo... Na Yarisu sam imao manuelnu. Stavim na polovinu hladnog, ventilator na 1 ili 2 i CAOOO, teraj... Ranije sam na Fiat Coupe-u takodje imao manuelnu i bio sam zadovoljan.
Digitalna je dobra ako vozis duge relacije kroz razne predele (u Nici 35C, na Alpima 18C, razmak par sati voznje...) i onda podesis na npr 22C i teraj, ne razmisljas uopste kolika je temperatura napolju i da li klima treba da uduvava hladno ili toplo, vec ona to sama radi.

@Bax, sto se tice auta, mislim da je ovo sto je ovaj moj ponudio najbolje i to taj Polo sa 16.000km za 7.500 eur. Ima klimu, ima centralnu, alarm, 2 god star, po meni ok ponuda. Smatram da je moj Yaris bio jos bolja kupovina za 8.000 eur, ali steta sto je otisao pre nego sto si ti trazio auto. Jedina mana kod ta dva auta je sto su ustrojeni sa tim 3-cilindarskim benzincima.
Takodje mi se svideo onaj Lancer sa nagradne igre i ako mozes da se isteglis toliko, to je po meni dobra kupovina. Isto vazi i za i30 koji je definitivno "value for the money".
U svakom slucaju, ja bih na tvom mestu probao sva 3-4 auta koji mi dolaze u obzir, prespavao i sutradan otisao i kupio jedan.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Miki
Reactions:

Post od Miki »

cozmo napisao:Ili se raspitaj koliko je ugradnja klime pa ostavi cenu. Isto ti dodje a barem ces ga prodati. Ili ostaviti za sebe.
-Razmišljao sam i o tome, da ugradim, pa ostavim sebi, ali na više mesta sam naišao na isto mišljenje, da se ne isplati, rastavljaju ti automobil, a kad ga sastave uvek nešto krcka, pucka, klima ne radi kao fabrička + nije jeftino. Uvek je savet da se prodaju kola, pa kupe sa klimom.
-Ugradnja, pa prodaja, ne verujem da bih mogao da izvučem novac, u ovolikoj ponudi polovnjaka, svako će se opredeliti za auto sa fabrički ugrađenom klimom.
Zaključak : Kuvaj se, Miki, do daljnjega... :kuku:
Slika Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Texonja napisao:Ja imam digitalnu klimu na oba auta i ne svidja mi se nijedna. Lepse mi je da manuelno namestim koliko hladan vazduh zelim i na ventilatoru odredim kojom jacinom to da radi. Istina, to mogu i na digitalnoj ali je komplikovanije dok to "namincam", stepen gore, stepen dole... pa onda povecavam crtice tamo-vamo... Na Yarisu sam imao manuelnu. Stavim na polovinu hladnog, ventilator na 1 ili 2 i CAOOO, teraj... Ranije sam na Fiat Coupe-u takodje imao manuelnu i bio sam zadovoljan.
Digitalna je dobra ako vozis duge relacije kroz razne predele (u Nici 35C, na Alpima 18C, razmak par sati voznje...) i onda podesis na npr 22C i teraj, ne razmisljas uopste kolika je temperatura napolju i da li klima treba da uduvava hladno ili toplo, vec ona to sama radi.

@Bax, sto se tice auta, mislim da je ovo sto je ovaj moj ponudio najbolje i to taj Polo sa 16.000km za 7.500 eur. Ima klimu, ima centralnu, alarm, 2 god star, po meni ok ponuda. Smatram da je moj Yaris bio jos bolja kupovina za 8.000 eur, ali steta sto je otisao pre nego sto si ti trazio auto. Jedina mana kod ta dva auta je sto su ustrojeni sa tim 3-cilindarskim benzincima.
Takodje mi se svideo onaj Lancer sa nagradne igre i ako mozes da se isteglis toliko, to je po meni dobra kupovina. Isto vazi i za i30 koji je definitivno "value for the money".
U svakom slucaju, ja bih na tvom mestu probao sva 3-4 auta koji mi dolaze u obzir, prespavao i sutradan otisao i kupio jedan.
Polo ima 3je vrata i 60ks, nova Fabia sa 4 godine garancije u istoj konfiguraciji sa 5 vrata je 8300 sa vise opreme...
Mnogo mi je 7500 za Pola, ne lozim se na brendove, tj svejedno mi je da li je Skoda ili VW.
Tvoj Yaris mi se vise svidjao od Pola, al to je prosla prica...

MA samo strpljivo nesto ce vec da nalet, svake nedleje nesto obaraju sa cenom, Micubu necu jer sam vec imao jednu, i auto je odlican, ali je podrska, kao i prodaja nikakva...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Texonja napisao:Na Yarisu sam imao manuelnu. Stavim na polovinu hladnog, ventilator na 1 ili 2 i CAOOO, teraj...
Potpuno se slažem za hlađenje, ali grejanje je već druga priča, tu je automatika bolja.

@Bax, video sam da u Fordu u Trećem bulevaru imaju crveni Polo sa petoro vrata i fabrički ugrađenim plinom, ne znam tačno koje godište (2009/2010) i mislim da ima oko 30k km, vredi proveriti ako je još tamo.

EDIT: Boja na tom Lanceru sa nagradne igre je loša (mislim, ružna), prodaja jeste nikakva, ali podrška je nešto bolja nego pre, ima 'čak' tri ovlašćena servisa u BG-u...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Texonja napisao:Lepse mi je da manuelno namestim koliko hladan vazduh zelim i na ventilatoru odredim kojom jacinom to da radi. Istina, to mogu i na digitalnoj ali je komplikovanije dok to "namincam", stepen gore, stepen dole... pa onda povecavam crtice tamo-vamo...
Koliko je meni poznato, svaka klima uvek izduvava vazduh iste temperature dok ne postigne zadatu temperaturu. No, ne poznajem dovoljno tematiku pa možda nisam u pravu.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

@Heinz, kakvu "zadatu temperaturu" ako je analogna?

@FQ400, kod grejanja je bitno da auto sam po sebi ima dodatne grejace (na struju) koji krenu da uduvavaju topao vazduh bukvalno par sekundi nakon sto upalis auto. Ovo imaju uglavnom skuplja vozila, moj Golf 4 nema, BMW ima, Audi A4 od drugara ima... Sto se tice samog grejanja kao grejanja, klima nema apsolutno nikakvu funkciju.

@Bax, Fabia je Skoda, a Polo je Volkswagen. Ako ne pravis razliku, onda si u pravu skroz. Ja je pravim. :pardon: (inace 3V jeste veliki hendikep, narocito ako imas dece... onda otpisuj u startu)
Poslednja izmena od Texonja u 11 Maj 2012, 12:38, izmenjeno 2 puta ukupno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@texonja

Ne razumem baš šta si hteo reći, jedina razlika je što automatska ima dugme AUTO. Isto odvrćeš kurblu(na nekim stiskaš dugme) i pojačavaš ili smanjuješ ventilator i toplotu kao što radiš i sa manualnom klimom.
Odgovori