Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
-
- Pridružio se: 05 Okt 2024, 11:42
Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Zamenski kompjuter radio normalno skoro mesec dana.I posle poceo da pravi gluposti.Da baram da neku gresku bilo bi lako.Da li je dobro razmisljanje da stari ECU posaljem izvesnom Dusanu iz Arandjelovca na reparaciju.Jedan poznanik koji vozi Punta isti problem resio zamenom nekakvog ventila za gorivo ako to zaista i postoji.
To deluje kao razumna ideja.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Mozda zeza senzor radilice, njega lako testoras, samo zameni sa nekim.
-
Jutros sam ponovo pokusao da upalim auto bez gasa.Tri puta sam ukljucivao start bez paljenja.Samo zavergla i ugasi se.I na kraju upalio sa dodavanjem gasa.Drzao sam ga na malom gasu dok se igla termostata nije vratila na nulu i ugasio crveni alarm.Povecao se broj okretaja motora i tako dalje...Jedan stariji majstor je spomenuo i nepovratni ventil moze da pravi problem.
Gde se nalazi senzor radilice?Verovatno treba da imam rezervni senzor ?
Gde se nalazi senzor radilice?Verovatno treba da imam rezervni senzor ?
Senzor je gore pored cepa za ulje, do plastike koja pokrova zupcasti, treba ti jos jedan da probas, drzi se na sraf.
-
Jos da pronadjem(kupim)senzor.
-
Kabli od senzora se prvo skine,drzi ga zuti plastican osigurac.Posle toga se sraf odsrafi i izvuce senzor.Koliko sam mogao da vidim zuti osigurac ne ispada bas lako do kraja.
Ne bi da kvarim igru ali senzor radilice ako ne valja NIKADA auto neće upaliti.
Dakle, to svakako nije tema niti uzrok problema sa skazaljkom temperature i problematičnim radom na leru-paljenjem.
Bez signala sa senzora radilice nema varnice.
Ako treba i uverenje da je tako može se prosto otkačiti taj konektor i probati da se upali motor bilo kojom varijantom sa ili bez stiskanja pedale gasa.
Neće.
Dakle, to svakako nije tema niti uzrok problema sa skazaljkom temperature i problematičnim radom na leru-paljenjem.
Bez signala sa senzora radilice nema varnice.
Ako treba i uverenje da je tako može se prosto otkačiti taj konektor i probati da se upali motor bilo kojom varijantom sa ili bez stiskanja pedale gasa.
Neće.
Mozda da odes kod Gorana u Fiat service na Altini? On je sredio mom kolegi kad je auto ludovao i spalio komp, ako si u BG negde.
Neobicno je to sto se desava.
Neobicno je to sto se desava.
-
Daleko je Bg. u Nisu zivim.
Ako budes slao u taj servis na reparaciju ECU, ostavi bas informacije kako je proslo, cena i neki kontakt telefon.
-
Zasto nisu objavljena dva moja posta ?Odgovorio sam na predloge i izneo neka svoja razmisljanja?Neka mi admin.odgovori.
Poslacu EKU za neki dan.Kontakt tel.060-605-0607.Vuckovic Dusko.Cena je 50evra
Poslacu EKU za neki dan.Kontakt tel.060-605-0607.Vuckovic Dusko.Cena je 50evra
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Problem je na drugoj strani, ništa nije brisano, a postovi se ne odobravaju već direktno postavljaju. Proverio sam.
Posetite www.garaza.rs !
-
Ok,idemo dalje sa mojom"odisejom".Otisao sam juce u servis "Topla"akomulatora.Majstor je proverio akomulator i alternator.Ok su oba ali mi je rekao da dopunim akomulator.Kuci sam zakacio na punjac akomulator. Instrument punjaca pokazao jedva polovinu kapaciteta.Akomlator je Topla 40Ah.Punio sam ga do jutra i instrument je pokazao pun kapacitet.Na moje iznenadjenje auto je odmah upalio bez gasa i alarma na instrument tabli za temp.motora?Danas sam ga vozio i po gradu i van.Vise puta je startovan bez gasa i alarma.I sta sada,ispada da je problem u udarnoj snazi akomulatora.Pitanje koliko ce dugo da drzi akomulatorStar je jos malo pet gpdina.
Punto je definitivno auto koji je veoma osetljiv na akumulator. Zna različite probleme da pravi
Sent from my RMX2170 using Tapatalk
Sent from my RMX2170 using Tapatalk