Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Ako menjas aku, uzmi jaci tipa 50ah
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Aku koji izdrži 5 godina je odličan i računaj da će izgurati još maks godinu dana nakon popunjavanja.
Kod mene Varta svaka posle tri godine otkazala. Čim istekne garancija.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Kod mene Varta svaka posle tri godine otkazala. Čim istekne garancija.
Posetite www.garaza.rs !
-
- Pridružio se: 05 Okt 2024, 11:42
Ali,ako pocne sutra prekosutra ponovo da brljavi kupujem nov od 50Ah.Ide verovatno hladno vreme a ja treba da ga dopunjavam jednom nedeljno?
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ako već imaš punjač stavi ga kad proceniš da bi trebalo. Ako su ti kratke relacije i slično.
Inače je meni gurao skoro godinu dana nakon punjača bez kasnijih dopunjavana.
Inače je meni gurao skoro godinu dana nakon punjača bez kasnijih dopunjavana.
Posetite www.garaza.rs !
-
Ne vozim cesto po gradu.Moje relacije su od 30-60km van grada nekoliko puta nedeljno.
-
Definitivno sutra kupujem nov akomulator.Auto nisam vozio jedan dan i jutros corak.Ponovo ista prica.,Bez gasa ne a sa gasom i paljenjem alarma na pokazivacu temp.pali.Kada sam punjac zakacio na aku.instrument je pokazao da je skoro off.Posle punjenja od skoro 10h auto je normalno upalio.A to znaci da sutra ide nov acu.Sada je 45Ah, veroatno ako ima stavljam 50Ah.
Ako planiraš da ostavis neko duze vreme auto kod sebe evo info iz prve ruke. Meni je Exide Excell 50ah 450A na twingu trajao skoro 7 godina. Pre par dana sam zamenio i opet uzeo Exide ali Premium 47ah 450A.
-
-
AKUM EXIDE EXCELL 12V44AH D+ KOCKA FIAT EB440 ( B36 )
Ovaj akomulator je u ponudi(6900din).
Ovaj akomulator je u ponudi(6900din).
Ne mora kocka, skines onaj plasticni omatac i stavis sta god zelis....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
-
Znam za tu mogucnost.Videcu sta nude po radnjama.
Re: prle.antic@gmail.com
Meni je pre 4-5 meseci bio na sniženju takav,440A, marke Excide, pa je bio jeftniji od 400A (originalnog). Pošao sam da kupim taj sa više A, ali sam na licu mesta video na nije kockica, pa sam odustao da se ne mlatim sa skidanjem plastike, uzeo sam originalni 400A, mada je bio 1.000 din. skuplji (nije bio na popustu).
Ako imaš volje da skidaš plastiku i ako je taj od 440A jefniji, uzmi ga ...
Meni je pre 4-5 meseci bio na sniženju takav,440A, marke Excide, pa je bio jeftniji od 400A (originalnog). Pošao sam da kupim taj sa više A, ali sam na licu mesta video na nije kockica, pa sam odustao da se ne mlatim sa skidanjem plastike, uzeo sam originalni 400A, mada je bio 1.000 din. skuplji (nije bio na popustu).
Ako imaš volje da skidaš plastiku i ako je taj od 440A jefniji, uzmi ga ...
-
Kupio sam "Topla"akomulator,made in Macedonia.Ubedili me strucnjaci da je za Punta taj bas najjbolji."Exide" ima u kocki i cena je tu negde ali nisam naleteo na preporuke u osnovnoj varijanti.Garancija za "Topla" je 36 meseci i vazi za celije?Stara "Topla"odsvirala je skoro 5 godina.
I jos jedna napomena,stara "Topla"nije mogla da se napuni do kraja jedna trecina ostala je prazna i verovatno je to uzrok loseg starta.Videcu na dalje sta ce da se desava sa novim akom.
I jos jedna napomena,stara "Topla"nije mogla da se napuni do kraja jedna trecina ostala je prazna i verovatno je to uzrok loseg starta.Videcu na dalje sta ce da se desava sa novim akom.
Nekada se zvao Zletovo, taj makedonski je klasa iznad po kvalitetu od tog Exide (za istu cenu), dobar savet si dobio.
Pre prve upotrebe u vozilu napuni ga na adekvatnom (kvalitetnom) spoljnom punjaču (sporom sa 3-4 Ampera max struje) da se lepo formira puni kapacitet.
Pre prve upotrebe u vozilu napuni ga na adekvatnom (kvalitetnom) spoljnom punjaču (sporom sa 3-4 Ampera max struje) da se lepo formira puni kapacitet.
-
Serviser u radnji je bas to sto si opisao i proverio.Sa opterecenjem ,svetla i startovanje motora je sve u visim granicama novog aku.Nema potrebe da se naknadno dopuni ili formira.Sugestija je da svake godine pre zime aku. se proveri u servisu bio u garanciji (36) meseci ili ne.Sve ovo meni deluje ok.