Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Grčka

Post od Ji 4Tze »

Super, pristojno prazno, bar deo oko hotela. Nije gužva čak ni za doručak/večeru. Realno da nismo tu, ima lepših plaža...
Inače hotel radi do posle 15. oktobra, nisam baš siguran da je sezona skroz gotova. More je idealno, toplo na svim dubinama, milina.
Poslednja izmena od Ji 4Tze u 18 Sep 2015, 10:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kalogria nam je bolja.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Imaš 1-2km severnije uz more na litici odličnu tavernu. Klopao sam odličnu hobotnicu tamo, jedan pipak na žaru zapravo.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Krene ka Anthemusu, a taverna je ispred Elea Village hotela, tako mu reci :)
Posle može da izađe na magistralu, ili da vozi do Athene Pallas koji je jedno 10x bolji hotel od Lagomandre.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa jeste, daleko da nije, samo nema hotelska soba na 20m od plaže a to nam je sad vrlo bitno :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Pda, tako smo i mi. Malo šetnja kolicima ispod borova i zaspi očas posla. Posle kad smo došli u BG nije hteo da spava u sobi, uspavljivao sam ga na terasi prvih 7 dana :)
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

steva_anya napisao:Xaxa
Vec je gledala Krf i Sitoniju za sledecu godinu :-)
Mi smo prosle godine isli na Lefkadu a ove na Krf. Na koju god plazu smo otisli na Krfu, nismo mogli da se odusevimo, a prilaz skoro svim dobrim plazama je mnogo gori nego na Lefkadi, ne pravite nasu gresku :). Naredne godine idemo na Zakintos. Opcija je bila i Kefalonija, ali gledali i gledali, Zakintos lepsi.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Slika
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Inače i ja se noćas vratio sa Lefkade. Nakon letovanja u Nea Skioniju u junu, ovo je bila druga, pomalo neplanirana poseta Grčke ove godine.

Plan je bio da idemo u Pargu zbog lošijeg vremena najavljenog za Lefkadu, ali kada smo stigli u Pargu, samo sam produžio do Lefkade uz mali rizik zbog vremena.

Bio je to pravi potez, a i vreme nas je poslužilo extra, samo je jedan dan bio malo oblačan, ali dobar za kupanje, ostalo sve sunce i oko 30 stepeni...

O Lefkadi nema smisla da pišem, sve je već rečeno. Smestili smo se u selu Frini kod Lefkade u smeštaju Alexaria Holliday apartments i stvarno je za svaku preporuku, pogotovo besprekorna čistoća i održavanje.

Veoma mi se svideo grad Lefkada od kojeg smo bili udaljeni oko 1,5 km. Ima još lepih mesta, bukvalno smo obišli celu Lefkadu i to i obalu, a i sela po Lefkadi (Exanthia, Karya, Drymonas...).

O plažama neću puno pisati, oduševio sam se uživo bojom vode i plažama. Prilazi su OK, čak sam i Leonom silazio i na plaže kod Kalamitsija koje su ipak malo nezgodne.

Putevi su sasvim OK i uživancija je voziti se Leon-om po krivudavim putevima Lefkade. Za 10 dana sam napravio po Lefkadi oko 600 km.

Bilo je ovo jedno od boljih letovanja i jedino mi je žao što i ranije nisam bio na Lefkadi.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

ivica122 napisao:
steva_anya napisao:Xaxa
Vec je gledala Krf i Sitoniju za sledecu godinu :-)
Opcija je bila i Kefalonija, ali gledali i gledali, Zakintos lepsi.
Ne znam, svako ostrvo u grckoj je druga prica i sva su razlicita po svemu, bio i na zakintosu i ove god.na kefaloniji. Tesko je reci koje je lepse, kefaloniju treba doziveti, natera te i uspe u tome da se opustis 101% pa ti ni ne smeta sto vozis 50 na sat, a gde pa i da zuris i gde to treba da stignes!?! Na odmoru si, to je poenta odmora, valjda Slika ja cu i sledece godine tamo [WHITE SMILING FACE]

Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:

Post od ivica122 »

Ma da, svako je lepo na svoj nacin, al eto meni se sa slika vise dopao Zakintos, sto ne znaci da necemo i na Kefaloniju :)
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

ivica122 napisao: a prilaz skoro svim dobrim plazama je mnogo gori nego na Lefkadi, ne pravite nasu gresku :).
Koje dobre plaze na Krfu imaju los prilaz?
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:

Post od ivica122 »

Na primer najbolja po meni, Kontogialos. Asfalt je skroz do plaze ali sve tesno i puno krivina a uz to nizbrdo. I do Glyfade nije pesma. Takodje se motas. Generalno su na Krfu tesniji i krivudaviji putevi nego na Lefkadi, to je cinjenica. Takodje je saobracaj dosta gusci na Krfu.
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

Woodoo napisao:
ivica122 napisao: a prilaz skoro svim dobrim plazama je mnogo gori nego na Lefkadi, ne pravite nasu gresku :).
Koje dobre plaze na Krfu imaju los prilaz?
Krf je realno jedno od najurbanijih grckih ostrva, prepuno turista i svaka iole popularna plaza ima dobar/pristojan prilaz...

mada opet ima zajebanih plaza, tipa Alonaki Bay, Agni(okolni zalivi jos sto puta gori), Peruoulades ima smaranja dok se stigne do vode...

ali skoro svugde je sve asfaltirano, lako se prilazi, cesto i dobro oznaceno usput...
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Pitanje o kvalitetu puteva i prilazu plažama je veoma subjektivno.

Nekome smeta već kada vidi krivinu od 90 stepeni, a kamoli 180, a opet neko jedva čeka takav put i uživa u tome.

Gde sam sve prošao sa Leonom sada na Lefkadi i prišao plažama gde su drugi uveliko ostavljali kola, komentarisali katastrofalan put i nastavljali peške...

A Leon baš i nije za neke velike avanture sa 225/45/R17 gumama.
Odgovori