Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Re: Biciklizam

Post od zuzazu »

Koji "mi"? Ti i ja jesmo, al ajde objasni i drugima...

Ja se inace slazem, samo ne vredi tih para ni u snu (mislim na onaj NOKON sto srecom ne uzeh).
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Pa kako sam krenuo ostace mi samo ram od novog bicikla :kezo: Ceo zivot vozim bicikl od malih nogu ali iskljucivo u neke sitne rekreacije i kao prevozno sredstvo, u Obrenovcu ti kola bukvalno ne trebaju sve mozes glat bajsom da zavrsis. Dok nisam video ovu temu nisam znao da je bicikl tako komplikovan :rofl: Za moje potrebe bice to odlican bicikl pogotovo sto nikada necu ici na neke ture po 100 i vise km. Bitno mi je samo da je udoban i da se gume ne buse ostalo sve laganica :sreckovic:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Šaranče i ja smo diskutovali. :D

Šaranče evo ih. Ipak sam se zeznuo za cenu. Menjački su skuplji. http://www.ebay.com/itm/gobike88-Alliga ... 2323ef9b8e

Nokon ne vredi, naročito ne sa transportom, porezom i carinom.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Oni tvoji crveni su do OO. Bas ekstra izgledaju. Nemoj da se zeznes samo da mi ponudis da ih prodas kao felne ima da te udavim kao zmija zabu dok ih ne pazarim :loool:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Covek Vas pita a Vi razgalabate o svemirskim buzirima :kezo:
stefanan napisao:Za koliko moze da se kupi neki normalan (polovan) bajs ?

Po asfaltu bi se vozio skoro uvek,evenutalno nesto sitno zemljanim putem. Ne trebaju mi oni trkacki sa tankim gumama
Imam neki star 10-15 godina sto su mi jos kao klincu kupili,ali em nekako nemam zelju taj da vozim, em je mnogo tezak ima neki debeli ram u obliku slova Y. Pa mi sad nesto prolazi kroz glavu da njega prodam,dodam malo para i uzmem nesto da se vozikam
Ajmo sad Jovo nanovo, do koliko para i koji tip bajka te interesuje, MTB ili neki treking sa vecim tockovima od MTB-a.
Prevrti zadnjih 10-15 strana pa se pronadji u prici!
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Treba mu trekking, nema šta da gleda. :D Nisam video ranije post inače bih odgovorio.

Šaranče šta će ti crveni. Eno ti gore link za crne, mada i crveni isto koštaju. To je cifra sa poštarinom i ja nisam platio porez tako da mi je to bila konačna cena.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Uzeh sad da citam malo o biciklizmu i shvatim koliko sam uopsteno i glupo postavio pitanje. Ja sam do sad pravio razliku na one bicikle sto voze na trkama,mountainbike i bmx :kezo:
Odlazem pitanje do sutra da se malo vise informisem i slikam ovaj sto ja imam da vidim koliko bi za njega moglo da se izvuce i dal mi se isplati da ulazim u to sve :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Isplati se ako ćeš da voziš. Ali nemoj računati da ćeš za 15 godina stari bicikl moći da izvučeš neke pare.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Stefane, probaj prvo da vozis taj stari bajs nekoliko dana, pa vidi kako ce ti ici. Da ne ulazis sa 200, 300 evra i onda da ti novi bicikl stoji jer nemas vremena da ga vozis ili si izgubio volju.

A sto se tice tipa bicikle, ja kako sam presao sa mtb-a(26" tockovi) na trekking(28"), preporodio sam se i tesko da bih se vratio na mtb. Mada ja vozim po asfaltu i eventualno nekim zemljanim putevima silom prilika, ne interesuje me offroad. Takodje, pentranje na brda po putu mi je daleko laksi na trekingu nego na mtb-u.

Sto se tice kupovine, to ce najbolje Paja i Bajker da te posavetuju. Ja sam uzeo bajs za nekih 250 eur sa 3x9 brzina, Deore menjaci i Tektro kocnice. Koliko sam shvatio, to je neka sredina tj. postoji i losija i bolja oprema ali ja sam u potpunosti zadovoljan za moje potrebe(oko 1000km po sezoni sa prosecnom brzinom 26-28 km/h). Ako trazis nesto ozbiljnije odnosno skuplje, onda ti ovo moje pisanije nista ne znaci jer nemam nekog iskustva sa skupljim biciklama. Provozao sam na kratko par bicikli koje su dosta skuplji od mog bajsa, ali nemam nesto pametno da kazem.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

To nije losa ideja, mozda me prodje zelja za par dana pa da ne vadim pare dzabe. Moram da pogledam samo kakve su gume i da podmazem ako treba nesto. Ja daj boze ako sam presao 500km sa njim...

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Sve je to lepo kada iz fotelje vidis one brutalne bicikle od forumasa, ali treba stisnuti pedale kada krenu da bole misici posle xy(z) kilometara i doci kuci. :mrgreen:

U svakom slucaju probaj, vidi gde si i sta si pa donesi odluku. Takodje imaj na umu da se noviji bajs lakse vozi, pa nemoj da se odmah razocaras ukoliko ne ide sa starim. Ako ti je bajs u losem stanju(posto sam shvatio da ga dugo nisi vozio) skokni u subotu na adu, posto ce biti lepo vreme, pa tamo iznajmi bajs i provozaj se, taman da vidis sta ti odgovara i u kom pravcu da razmisljas. Evo i cenovnika: http://www.markonisport.rs/index.php/re ... renta.html
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ti na Adi su solidni krševi - često ne rade šifteri, šrkipuću, loše kočnice, gume su kramponke... Doduše ja sam uvek rentao one sa korpom za dete. Njih nema toliko puno. Možda od ovih drugih može da se probere nešto da valja. Sa druge strane, i sa tim takvim krševima smo klinac i ja uživali tako da je preporuka da se ode na Adu i vozi svakako na mestu.
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

WTF!?

Slika
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

Mislim da je stara slika, dobrotvorna vožnja za njihove vojnike, ili tako nešto.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Jedna od vrsta ležećih bicikala. Ovaj konkretno je za invalide. Zato se pedale vrte rukama.
Postoje i "normalni" ležeći sa dva ili tri točka gde se pedale vrte nogama.
Odgovori