Ševrolet problemčići
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Re: Ševrolet problemčići
Ma napravio sam sve 
Skinuo taj rejl, uzeo te sine sto ga drze, uzeo cekic, i iskrivio sve, tako da vise nema kontakta..

Skinuo taj rejl, uzeo te sine sto ga drze, uzeo cekic, i iskrivio sve, tako da vise nema kontakta..
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Zadnjih par dana, sam ukrojio, zastitnu tablu motora, da ne zulja plinske dizne i jedno crevo.
Jod jedno crevo je pokazalo tendenciju da vlazi, i na njemu je samo zamenjena selna, jer je to bilo originalno crevo.
Bilans, je da su sva 4ri creva koja idu na glavu motora, resena, ili zamenom, ili skracivanjem, ili sa novom selnom.
Parking senzori vise ne zajebavaju, sredili su se sami od sebe, mislim da je problem bio sa puskiranjem, posto sam ih namerno drndao, i popustili su...
Od kad su krenuli suncani dani, nista vise ne zeza.
U ponedeljak se auto vozi kod plindzije, da vidimo da li ce umeti da setuje tu stedljivu mapu za autoatika, posto je to sada najveca mana auta.
Inace pre neki dan je kolega dovezao Vektru koju je uzeo, stara je 10 godina.
Moram reci da je Epica sto se tice konfora, zver za Vektru. Vektra je sa prostorom negde malo jaca nego Astra...
Jod jedno crevo je pokazalo tendenciju da vlazi, i na njemu je samo zamenjena selna, jer je to bilo originalno crevo.
Bilans, je da su sva 4ri creva koja idu na glavu motora, resena, ili zamenom, ili skracivanjem, ili sa novom selnom.
Parking senzori vise ne zajebavaju, sredili su se sami od sebe, mislim da je problem bio sa puskiranjem, posto sam ih namerno drndao, i popustili su...
Od kad su krenuli suncani dani, nista vise ne zeza.
U ponedeljak se auto vozi kod plindzije, da vidimo da li ce umeti da setuje tu stedljivu mapu za autoatika, posto je to sada najveca mana auta.
Inace pre neki dan je kolega dovezao Vektru koju je uzeo, stara je 10 godina.
Moram reci da je Epica sto se tice konfora, zver za Vektru. Vektra je sa prostorom negde malo jaca nego Astra...
Preuzeo sam makinu od plinzije.
Sledeci su utisci:
1. Kazi da je zalivao sa plinom u svim rezimima
2. Kaze da taj auto je radio i da treba da trosi do 14 l u gradu.
3. Kaze da je sredio nesto, i da testiram, ali da su dizne pogresne, i prevelike, te da ako nema zeljenog rezultata, treba da se zameni komplet dizni.
4. Set dizni bez ruku je oko 80 evea, ovo sad sam platio 1500 kinti.
5. Jedna brc dizna jr 80 evra, pa u principu ako se ista od toga proda, moze jos i da se zaradi....
Zaklj. Ta zamena deluje izvesno, ali posle malo duzeg testiranja auta, od jos nekoliko 1000 km....
Sledeci su utisci:
1. Kazi da je zalivao sa plinom u svim rezimima
2. Kaze da taj auto je radio i da treba da trosi do 14 l u gradu.
3. Kaze da je sredio nesto, i da testiram, ali da su dizne pogresne, i prevelike, te da ako nema zeljenog rezultata, treba da se zameni komplet dizni.
4. Set dizni bez ruku je oko 80 evea, ovo sad sam platio 1500 kinti.
5. Jedna brc dizna jr 80 evra, pa u principu ako se ista od toga proda, moze jos i da se zaradi....
Zaklj. Ta zamena deluje izvesno, ali posle malo duzeg testiranja auta, od jos nekoliko 1000 km....
Rekoh ti da zaliva plinom
Edit:
Koliko znam, a to nije previse, velicina dizne ne moze da bude bas toliko preterana, i obicno se smanji vreme ubrizgavanja
Naravno, ako je bas bas previse razbusena, morace zamena
Edit:
Koliko znam, a to nije previse, velicina dizne ne moze da bude bas toliko preterana, i obicno se smanji vreme ubrizgavanja
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Ševrolet problemčići
Koleginica sa posla (odnosno njen otac) poseduje već duže vreme istu Epicu, takođe na gas od prvog dana (kupljena nova) i nikakvih problema nisu imali, slatko se navozaše sa njom. Zbog tog auta su kasnije kupili još jednog Chevroleta - Sparka, i on super služi ali ga voze na benzin. Eto, dva potpuno različita iskustva. 
TT

TT
McGruja napisao:Rekoh ti da zaliva plinom
Edit:
Da bas kao sto si i ti rekao, preneo sam njegove reci.
E sad on je meni tu malo konfuzan, mada ono sto je poenta, je da je navodno sve poptpuno rastelovano.
On kaze da vreme na plinu otrpilike treba da duplo duze traje, u odnosu na benzin, tj. vreme otvorenosti dizni, a da su ove moje toliko velikog obima, da povremeno u nekim opsezima, ona traje i krace od otvorenosti benzinske.
E sad ako to nekome ima smisla.
Zao mi je sto nisam otisao do Makedo gasa, ako ovo mi je vec bilo bukirano, jos pre neku nedelju, svakako cu ovih dana da odem i do njih, pa cu se konsultovati.
Ono sto raduje, voda se vise ne spusta, vec nekoliko dana, bar primetno, samo jos malo slini na onom jednom crevu, tako da i sto se toga tice, unormalilo se....
@SALE
Sto se mene tice, meni se auto, svidja, i ubedjen sa da Porche koji je sudelovao u konstrukciji ovog motora, nije bas mogao djubre da napravi, te da je vecina stvari splet nesretnih okolnosti i tragicnog odrzavanja, sto od vlasnika(neredovne provere ulja), sto od servisa....
Poslednja izmena od Bax u 17 Jun 2014, 18:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Biće rešeni svi problemi pre strane broj 50... 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Znam, kod pretstavnika Opela(Chevroleta) u Cacku.
Tamo je preuzet nov auto, sa BRC plinom - Interauto.
Tamo je preuzet nov auto, sa BRC plinom - Interauto.
Ne znam konkretno za taj motor, ali generalno, vreme otvorenosti plinskih dizni treba da bude nesto vece u odnosu na benzinske.
Tu nesto nije u redu ako je krace, ali opet, zavisi dosta i od pritiska
BRC plin zahteva BRC majstora
Worst case scenario, zameni dizne pa neka BRC plinadzija nasteluje sistem
Tu nesto nije u redu ako je krace, ali opet, zavisi dosta i od pritiska
BRC plin zahteva BRC majstora

Worst case scenario, zameni dizne pa neka BRC plinadzija nasteluje sistem
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
To znači da je moguće da su u stvari oterali auto nekom tamo u Čačku da ugradi taj uređaj, a taj je to očigledno loše uradio. Hoću da kažem da to sigurno nije uradio neko specijalizovan i stručan za BRC (ali ni za taj motor/auto). Gasni uređaj ako je dobro ugrađen trebalo bi da troši 15-20% više gasa nego benzina i ne bi trebalo maltene ni da znaš i osetiš da ga imaš u autu. No verujem da ćeš i to uspeti da središ. Biće to sasvim fin auto na kraju. 
TT

TT
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ma kakvih 20% vise, to nije dobro
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Bax, rekoh ti na skupu, otkacinji to i stavljaj nešto drugo. Taj sistem je nogama ugrađen.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- Saša
Ako hoćeš da ide kao i na benzin, to je vrlo realna brojka.Grujic napisao:Ma kakvih 20% vise, to nije dobro

TT