Vežbanje, dijete, teretana...
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
https://www.youtube.com/watch?v=HDl6mYXIVK8
Geza napisao:

Jedna od omiljenih vezbi mi je ovo sa bucicama za grudi, ali sednes na stolicu i trbusnjacima se drzis u ravni, dok bucicama radis grudi.
Ima jos varijacija ovih vezbi ovde, ali je dosta toga bas lepo pokriveno.
Jao, sada kada vidim ovaj gif, vezba mi se, a sve sam preneo u Krnjacu, napravio siromasni crossfit centar

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ja kupio tatami podlogu, imam pola sobe u tatamiju, krenuo da treniram insanity (prošli put sam prestao zbog toga što me ubijale pločice) i mislim da je ovako skroz super kombo 

Bravo Comi (tek sad videh post)Comi napisao:Danas skala na vagi stala na 75kg.
Ravno 10kg skinuh za 52 dana.
U teretani radim 50min brzo hodanje (7.2kmh i nagib 3%), a odmah posle toga 30min bajs na opterecenju 8 (1÷25) i prosekom 'obrtaja' 74.
Probao sam i da trcim jedan dan i za divno cudo istrcao relativno lako 30min brzinom 9.5kmh i 10kmh...a poslednjih 5min sam trcao 13kmh.
I sve bi to bilo super da taj i naredni dan jedna noga doslovno nije bila u funkciji. Velika steta

Imas li jos da skidas ili si dosao do zeljene kilaze i procenta masnoca?
Sto se tice trcanja. Ako budes zeleo da predjes na trcanje sa brzog hoda. Videces da to sto si lagano istrcao 30min 9,5/10km/h + sprint (ukupno oko 5km), bude dosta teze kada isti tempo trebas da odrzis 4-5 puta nedeljno.
I ja povremeno napravim izlet, pa npr nakon dana odmora podignem tempo na 11km/h i istrcim 45min, i osecam se sjajno... medjutim nije realno da to ponovim 5 puta nedeljno, ili mozda i jeste ali se rizikuju povrede i bespotrebno preforsira organizam.
Tempo i distance i vreme trcanja treba postepeno i lagano podizati uz ostale vezbe.
Ja sam trenutno na ustaljenom tempu 9,7km/h (cilj mi je 11km/h) i trcim nesto preko 6km ili oko 40min (vremenski cilj sam vec ispunio i kada dodjem do 40-45min trcanja to vise ne podizem za redovne treninge, dok srazmerno podizanju tempa produzavam distancu gde je cilj oko 7km)
Kada dodjem do faze da opusteno istrcavam 5 puta nedeljno oko 7km, tempom 11km/h za oko 40min, i da sam sposoban kad god hocu da istrcim 11km za 1h, onda sam zadovoljan sa formom i tada se osecam najprijatnije.
Mada ove godine planiram da trcim polumaraton tako da ce ova faza u kojoj sam zadovoljan biti samo usputna stanica ka daljem napredovanju...
Jel zna neko gde bi mogao da nabavim dzak za udaranje ali da nije na kacenje vec da stoji na patosu.
Medjutim potreban mi je specifican model, da skroz do poda bude oblozen i predvidjen za udarce.
Obilazio sam neke prodavnice sportske opreme i rekvizita (na spratu Spensa) i gledao po netu, ali jos ne nalazim sta mi treba. Ima brojnih modela ali je problem sto u donjem delu nisu predvidjeni za udarce (maju ili tegove za stabilizaciju, ili konstrukciju, plastiku koja se puni....).
Inace video sam bas takav model u teretani gde treniram ali oni su ga dobili kao propagandni materijal od Riboka i nemaju pojma kako moze da se nabavi.
A meni bas takav dzak treba zbog toga sto pored mene treba da ga koristi i moj sin koji je jos mali i bas mu je ta niska zona najpotrebnija za vezbanje udaraca posto je jos mali (6 godina).
Medjutim potreban mi je specifican model, da skroz do poda bude oblozen i predvidjen za udarce.
Obilazio sam neke prodavnice sportske opreme i rekvizita (na spratu Spensa) i gledao po netu, ali jos ne nalazim sta mi treba. Ima brojnih modela ali je problem sto u donjem delu nisu predvidjeni za udarce (maju ili tegove za stabilizaciju, ili konstrukciju, plastiku koja se puni....).
Inace video sam bas takav model u teretani gde treniram ali oni su ga dobili kao propagandni materijal od Riboka i nemaju pojma kako moze da se nabavi.
A meni bas takav dzak treba zbog toga sto pored mene treba da ga koristi i moj sin koji je jos mali i bas mu je ta niska zona najpotrebnija za vezbanje udaraca posto je jos mali (6 godina).
Kucaj free standing punch bag, ima po netu koliko hoces.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Potrebna strucna pomoc
Ovako 33god, 122kg,194, visegodisnje bavljenje sportom (15)god, po prestanku sam dobio 15-20kg i nikako da ih se resim, doduse ne vezbam uopste samo poneki zgib uradim zbog ledja. Pitanje je sledece kako do recimo sl leta dodjem 105-107, trenutno sam ponavljam u losem kond stanju, znaci kako treba da izgleda taj pocetak
Ovako 33god, 122kg,194, visegodisnje bavljenje sportom (15)god, po prestanku sam dobio 15-20kg i nikako da ih se resim, doduse ne vezbam uopste samo poneki zgib uradim zbog ledja. Pitanje je sledece kako do recimo sl leta dodjem 105-107, trenutno sam ponavljam u losem kond stanju, znaci kako treba da izgleda taj pocetak
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Moja preporuka je hrono ishrana. Imaš dosta na tu temu na internetu.
Nije klasična dijeta. Ne gladuješ. Samo malo promeniš način ishrane. Ja sam prošle godine skinuo 8 kg za 3-4 meseca, bez ikakve muke.
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Nije klasična dijeta. Ne gladuješ. Samo malo promeniš način ishrane. Ja sam prošle godine skinuo 8 kg za 3-4 meseca, bez ikakve muke.
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Moj savet (sto je i meni i mnogima pomoglo) za pocetak:
1. Da napravis "crnu listu" namernica i nacina pripreme. Po meni najbitnije od svega.
Totalno odricanje: slatkisa, grickalica, brze hrane, sokova, svinjetine, masnoca i kozure u bilo kojem mesu, hrane spremljene na ulju (przenje, pohovanje, zaprske...), punomasnih mlecnih proizvoda, dodataka/namaza (kecap, majonez, maslac...), zasladjivaca, belog testa (hleb, kifle, pice...), voca u vecernjim satima...
2. Ubacis neke zamenske namernice.
Umesto obicnog testa, testenina... ubacujes integralne opcije.
Umesto klasicnog dorucka ubacujes razne varijacije ovsenih pahuljica.
Umesto obicnih sokova pijes cedjeno voce ili jednostavno vodu.
Maksimalno forsiras unos svezeg povrca i vode...
3. Napravis pravilan raspored obroka i smanjih uobicajene porcije.
Da svaki dan imas 5 obroka (dorucak, uzina, rucak, uzina, vecera). Da ne preskaces dorucak a vecera da bude minimum 2h pre spavanja. Da u obrok racunas i saku badema, cedjeni miks sokova ili 1-2 vocke... Da ne unosis velike kolicine hrane pod izgovorm da se radi o dijetalnoj hrani, tako da porcije svakako moras da smanjih u odnosu na ranije.
4. Koliko je moguce promenis zivotne navike.
Odlazak na posao peske ili biciklom, praktikujes redovne setnje...
Tek kada sredis ishranu i navike, onda predji na temu treninga. Tu vec postoji raznih varijacija.
Meni licno najvise odgovara klasican kardio, trcanje + odredjene vezbe, minimum 4 puta nedeljno.
1. Da napravis "crnu listu" namernica i nacina pripreme. Po meni najbitnije od svega.
Totalno odricanje: slatkisa, grickalica, brze hrane, sokova, svinjetine, masnoca i kozure u bilo kojem mesu, hrane spremljene na ulju (przenje, pohovanje, zaprske...), punomasnih mlecnih proizvoda, dodataka/namaza (kecap, majonez, maslac...), zasladjivaca, belog testa (hleb, kifle, pice...), voca u vecernjim satima...
2. Ubacis neke zamenske namernice.
Umesto obicnog testa, testenina... ubacujes integralne opcije.
Umesto klasicnog dorucka ubacujes razne varijacije ovsenih pahuljica.
Umesto obicnih sokova pijes cedjeno voce ili jednostavno vodu.
Maksimalno forsiras unos svezeg povrca i vode...
3. Napravis pravilan raspored obroka i smanjih uobicajene porcije.
Da svaki dan imas 5 obroka (dorucak, uzina, rucak, uzina, vecera). Da ne preskaces dorucak a vecera da bude minimum 2h pre spavanja. Da u obrok racunas i saku badema, cedjeni miks sokova ili 1-2 vocke... Da ne unosis velike kolicine hrane pod izgovorm da se radi o dijetalnoj hrani, tako da porcije svakako moras da smanjih u odnosu na ranije.
4. Koliko je moguce promenis zivotne navike.
Odlazak na posao peske ili biciklom, praktikujes redovne setnje...
Tek kada sredis ishranu i navike, onda predji na temu treninga. Tu vec postoji raznih varijacija.
Meni licno najvise odgovara klasican kardio, trcanje + odredjene vezbe, minimum 4 puta nedeljno.
Treba biti malo precizniji u tim smernicama. Ovsene su hidrati, kalorijski izuzetno bogati, oko 400kcal na 100g, s cedjenim sokovima tek treba biti obazriv zbog secera. Cist cedjeni sok i ovsene za dorucak imaju 3-4x vise kcal od tri cela jajeta za dorucak.
Ovo i jesu okvirne smernice, daleko od prciznosti.
Napisao sam da voce trebe izbegavati u vecernjim satima upravo zbog secera a onda se valjda podrazumeva da tu spada i cedjeno voce.
Ovsene su skroz OK kao dorucak, da se spremaju na vodi u raznim kombinacijama.
Cedjeno voce se racuna kao obrok, i dok se tako posmatra a ne kao napitak uz obrok, onda je OK.
Napisao sam da voce trebe izbegavati u vecernjim satima upravo zbog secera a onda se valjda podrazumeva da tu spada i cedjeno voce.
Ovsene su skroz OK kao dorucak, da se spremaju na vodi u raznim kombinacijama.
Cedjeno voce se racuna kao obrok, i dok se tako posmatra a ne kao napitak uz obrok, onda je OK.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Za početak skineš višak dijetom, pa počneš da vežbaš. Suština dijete je - moraš nekad biti gladan.zokano.zm napisao:Potrebna strucna pomoc
Tri obroka plus užina, najnormalniji obroci, sa razmakom od minimum 3h između. Između obroka NIŠTA osim kafe ili čaja bez šećera, ovo je osnovno i esencijalno pravilo, pojedeš li jednu grisinu ili gutljaj soka, sve si pokarabasio. Znači voda, kafa, čaj, bez šećera i mleka. Garantujem za prvih 10 nedelja 8-10kg manje. Osim ako se ne oždereš u ova 3-4 obroka. Naravno, čipsevi, Marsovi, kokakole bez. Osim toga nikakva posebna priprema ili izbor hrane. Za početak. Kada dođeš na nekih 95-100kg i kreneš sa vežbanjem onda možemo da pričamo o finesama. Do tada ti ne treba ništa više od ovog.
Naravno gledaš da ne doručkuješ prženu slaninu, ručaš čoko kroasan u pekari a večeraš pohovani kačkavalj iz Ponča.

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Treba mu bre neka osnovna fizička aktivnost, ono ko na fizičkom u školi, zagrevanje, brzim hodom (da ne trčiš s tom kilazom) razgibavanje pa vežbe: sklekovi, propadanja, leđnjaci, trbusnjaci, itd i istezanje...
Može napolju može unutra, gde ti prija. U teretani možeš sam umesto ovih priručnih vezbi, provrti sve sprave po jednu seriju od 12-15 ponavljanja i posle 4-6 nedelja kreneš sa mišićnim grupama, 2x12-15 ponavljanja...
Može napolju može unutra, gde ti prija. U teretani možeš sam umesto ovih priručnih vezbi, provrti sve sprave po jednu seriju od 12-15 ponavljanja i posle 4-6 nedelja kreneš sa mišićnim grupama, 2x12-15 ponavljanja...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Mislim da je ovo pogrešan način, posebno deo oko slanina i kačkavalja.Uroš S. napisao: Suština dijete je - moraš nekad biti gladan.
Čest slučaj kod ljudi koji drastično redukuju unos hrane (prvenstveno proteina i masti), a onda preteruju sa kardio treninzima, jeste da izgube mišićnu masu i dugoročno uspore metabolizam. To daje rezultat kada staneš na vagu, ali ga skupo platiš.
Na LCHF ishrani, na primer, se može skidati oko 4-5 kg mesečno, bez gladovanja, bez usporavanja metabolizma, bez razgradnje mišića itd. A suština, realno, je da samo izbaciš đubre iz hrane (žitarice, šećere i slično) i smanjiš overkill sa ugljenim hidratima kojima smo konstantno izloženi.
Ovde ima dosta osnovnih info:
http://www.dietdoctor.com/lchf