Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Ja je jeo letos u Peštanima (pored Ohrida) u Gostilnici DAC, fenomenalana je. Posle naručio isto u nekom leskovačkom roštilju na keju u Ohridu, nije bila ni upola tako dobra.ljubitelj napisao: Kao i makedonska /šarska/ pljeskavica, specifična i na poseban način se priprema.
U Ohridu je preporuka od mene Kaj Kanevče, odlično tavče na gravče spremaju.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Vrnjačka banja, restoran sa dobrom hranom?
Rostilj verovatno
Rostilj verovatno
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- Vlada11070
- Pridružio se: 29 Jan 2017, 01:33
Ja sam pre nekog vremena jeo u djackom restoranu u njihovoj glavnoj ulici, prilično sam bio zadovoljan..
- passenger
Đački, za đake? 

Ne, nego meso od đaka.
Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока
Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока
- passenger
Gorko je, jeo sam.
Dajte info za dobru svinju, govedinu.
Dajte info za dobru svinju, govedinu.
Vrnjačka Banja, svuda je korektno.
Npr. Etno kuća Goč, na vrhu Promenade.
Za pečenje , (prasetina i jagnjetina) pečenjara Saša Pepe, kod Aik banke.
Za brzu hranu,pizzu, palačinke, i pogotovo roštilj na kilo, Keops.
Npr. Etno kuća Goč, na vrhu Promenade.
Za pečenje , (prasetina i jagnjetina) pečenjara Saša Pepe, kod Aik banke.
Za brzu hranu,pizzu, palačinke, i pogotovo roštilj na kilo, Keops.
Jeli smo picu u Piatto.
Sta znam...Savoca kida
Ovde je testo jako jako tanko, dok je rub pice kao guma
Sent from my SM-J500FN
Sta znam...Savoca kida

Ovde je testo jako jako tanko, dok je rub pice kao guma
Sent from my SM-J500FN
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Vinarija Malča, Niš.
Odlična hrana, mada nema repova, koje su imali...
Ne jedem pečurke često, ali su ovo bile najbolje do sada. Punjene kajmakom i pečenicom, pirinač podrazumevan. I miris i ukus. Samo njih da jedeš, a ja nisam neki fan. Verovatno ima i do kvaliteta samih pečuraka, ukusne i mesnate.
Sarmice u vinovom listu su tek ukus i (pogotovo) miris.
Piletina je, od strane moje ženske polovine, ocenjena kao jedna od top3, a ona je pojela više piletine nego najbolja lisica u životnoj formi, na farmi pilića. Dve komadine piletine, ali mekane i ukusne, u nečemu.
I vino (rose, od crne temjanike) joj se svidelo, iako pije samo bela i sladunjava.
Salate dobre, što je bitno za ukupan doživljaj.
Jedino je hleb bio ispod kvaliteta ostalog. Dobar je, ali hladan nije na nivou, iako jeste bolji nego deo onog što se sreće po kafanama.
Sama vinarija je projekat koji deluje vrlo zanimljivo, bar po onome što je započeto/planirano. Obilazak, sa hranom je jeftin.
Nadam se da će završiti kompleks kako su i zamislili. Ima malo fušeraja, lošijih materijala, kombinacije stilova, ali većina to ne bi primetila.

TapaT
Odlična hrana, mada nema repova, koje su imali...
Ne jedem pečurke često, ali su ovo bile najbolje do sada. Punjene kajmakom i pečenicom, pirinač podrazumevan. I miris i ukus. Samo njih da jedeš, a ja nisam neki fan. Verovatno ima i do kvaliteta samih pečuraka, ukusne i mesnate.
Sarmice u vinovom listu su tek ukus i (pogotovo) miris.
Piletina je, od strane moje ženske polovine, ocenjena kao jedna od top3, a ona je pojela više piletine nego najbolja lisica u životnoj formi, na farmi pilića. Dve komadine piletine, ali mekane i ukusne, u nečemu.
I vino (rose, od crne temjanike) joj se svidelo, iako pije samo bela i sladunjava.
Salate dobre, što je bitno za ukupan doživljaj.
Jedino je hleb bio ispod kvaliteta ostalog. Dobar je, ali hladan nije na nivou, iako jeste bolji nego deo onog što se sreće po kafanama.
Sama vinarija je projekat koji deluje vrlo zanimljivo, bar po onome što je započeto/planirano. Obilazak, sa hranom je jeftin.
Nadam se da će završiti kompleks kako su i zamislili. Ima malo fušeraja, lošijih materijala, kombinacije stilova, ali većina to ne bi primetila.

TapaT
Uhh, sarmice u lozi 
Sent from my SM-J500FN

Sent from my SM-J500FN
Odlična je Malča, hrana je baš dobra. Za nijansu skuplja nego ostale niške kafane, ali vredi.
- klisko
- Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
- Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010
Restoran Vinogradi, Grocka. Lep ambijent, fenomenalan pogled na Dunav, par ljuljaški za klince, a ima i neku istoriju poznatih ličnosti koje su dolazile u prošlom veku (pogledajte slike na stepeništu).
Hrana je solidna četvorka (težak sam za petice). Inače ne jedem teletinu ispod sača pa ne bih poredio sa drugim mestima, bila je sasvim korektna, nemam ništa da zamerim ali me nije oborilo s nogu. Salate suviše sitno seckane, ali je bilo sveže i ukusno. Reform torta posle svega legla ko budali šamar.
Društvo je jelo i piletinu i pastrmku, niko nije imao zamerki. Takođe, društvo kaže da je krempita bila odlična.
Svidela mi se rakija, šljiva, ne pali grlo a lepo greje stomak, baš po mom ukusu. Jedino što nije valjalo je što sam morao da stanem nakon prve
Cene su čini mi se korektne, nije u pitanju mesto gde ćete u porciji dobiti kilo mesa za 500 kintu ali nije preterivanje. Ako sam dobro zapamtio, teletina je 1150, neki fensi odrezak 1200/1500, ima par njihovih specijaliteta oko 1000, a one standardne stvari sa roštilja su oko 700.
Kolači oko 250, kugla sladoleda 70.
Ima malo da se vozi do tamo iz Beograda ali je put u mnogo boljem stanju nego ga pamtim tako da nije problem. Kad je lepo vreme za sedenje napolju, može čovek lepo da uživa, preporučujem.
Hrana je solidna četvorka (težak sam za petice). Inače ne jedem teletinu ispod sača pa ne bih poredio sa drugim mestima, bila je sasvim korektna, nemam ništa da zamerim ali me nije oborilo s nogu. Salate suviše sitno seckane, ali je bilo sveže i ukusno. Reform torta posle svega legla ko budali šamar.
Društvo je jelo i piletinu i pastrmku, niko nije imao zamerki. Takođe, društvo kaže da je krempita bila odlična.
Svidela mi se rakija, šljiva, ne pali grlo a lepo greje stomak, baš po mom ukusu. Jedino što nije valjalo je što sam morao da stanem nakon prve

Cene su čini mi se korektne, nije u pitanju mesto gde ćete u porciji dobiti kilo mesa za 500 kintu ali nije preterivanje. Ako sam dobro zapamtio, teletina je 1150, neki fensi odrezak 1200/1500, ima par njihovih specijaliteta oko 1000, a one standardne stvari sa roštilja su oko 700.
Kolači oko 250, kugla sladoleda 70.
Ima malo da se vozi do tamo iz Beograda ali je put u mnogo boljem stanju nego ga pamtim tako da nije problem. Kad je lepo vreme za sedenje napolju, može čovek lepo da uživa, preporučujem.
Restoran Srbija Meljak.
Odličan njeguški stek, jedna porcija je dovoljna za dvoje, 1500 dinara sa salatom i kiselom.
Terasa ima one prskalice što je fenomenalno kad je vrućina
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Odličan njeguški stek, jedna porcija je dovoljna za dvoje, 1500 dinara sa salatom i kiselom.
Terasa ima one prskalice što je fenomenalno kad je vrućina

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Pre bilo bolje, ali i sad je korektno
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Sent from my MI 5 using Tapatalk