Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Beograd

Post od pedja »

I ja sam tuda prošao mali milion puta. U pojedinim delovima grada je katastrofa.

Sa druge strane, ako naprave one tunele od Botaničke ili SUPa, problema nema :D

I tačno je da je kod Balkana veliki problem na semaforu, kao i svim narednim do tunela, a to će još više dolaziti ddo izražaja, sa povećanjem broja automobila. Stalno mislimo kako ne može više, ali broj neminovno raste i vreme putovanja nam se, naizgled neprimetno, povećava.

Jedino ukoliko se saobraćaj nekako redukuje, kada je u pitanju centar grada. O tome se priča odavno, pa da vidimo.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Najjače mi što su naveli kao odrednicu Savamalu a ne BgH2O.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Naslov "Šire 29. novembra", a stavljena slika Kralja Milana, sa sve Beograđankom. :kezo: 'Ajde da im oprostimo kad umesto slike jednog tipa aviona stave sliku nekog sasvim desetog, ali ovo je već totalni haos. Elektronski medij sa sedištem u Beogradu ne može da pogodi sliku jedne od najvećih i najvažnijih ulica, već stavlja sliku druge. I naravno, ispod stoji reč "ilustracija" što ih kao abolira bilo kakve obaveze da na slici bude bilo šta smisleno. Onda bolje da su stavili sliku neke gole ženske, više bi pregleda tekst imao...
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Xepoj87 napisao:Nece se samo ti rekonstruisati.
Naravno da verujes, jer je populisticki verovati u takve stvari.
Odmah da ti kazem da veze sa spomenicima to nema.
Jedno je zgrafa koju je taj arhitekta sazidao, drugo jedna od brdo nekretnina koju mislim da niko nikada nije spomenuo, koja je bila u vlasnistvu najbogatijeg Srbina, a trece tek nebuloza, stan gde je ziveo nekadasnji srpski konzul...
Dundjerski je poznat po dvorovima u Vojvodini, zaista mislim da nema potrebe da se cuvaju ovakve gluposti.

Nadji mi jedan dokument koji pridaje ikakvu vaznost ovim objektima. Najobicnije stambene zgrade i to ne u nekom dobrom stanju.

Posto ne znate o cemu se radi, evo:
Najobicnije ruglo, a novinari ce uvek biti novinari...

Opet, sve te zgrade mogu i da se premeste.

Sent from my D6603 using Tapatalk
Heroj polako, zezao sam te da vidim da li će neko zbog tvoje otvorene podrške koje si svojim pisanjem iskazao prema gradskim vlastima i premijeru :) neko od dežurnih junaka kojima su se isti posrali u život prozvati za bota ili napisati bar ono za sendviče i šunku. :)

Sad ozbiljno, nije ovo loše rešenje.
U vezi Slavije slažem se da ne treba praviti podzemne tunele jer bi veoma brzo postali ruglo. Bilo je predloga, pošto Bgd nema klasičan trg kao ostali Evropski gradovi, da se od Slavije napravi jedan takav ali teško da je to izvodljivo. Za Stepu treba pošteno reći da su prethodni napravili projekat ovi ga sproveli i sad nema volje kod novinara da ispitaju ko je tu zeznuo stvar. Vesić tvrdi , koliko je njemu verovati, da je sve rađeno po projektu pa je bandera završila na sred pešačke staze.

U vezi ovog predloga proširenja nije u skladu sa onom vizijom da se iz centra grada maksimalno izmesti saobraćaj ali dobro.
Nešto se gubi, nešto se dobija. Mislim da je ovo rešenje ipak šira slika uređenja samog Trga i protoka saobraćaja.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Kako je lako pljunuti po prethodnima selektivno.
Za autoput se ne računa ništa, samo sađenje cveća i otvaranje deonice, a za Stepu je kriv projekat iz prošlog vremena.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Isto kao i pljunuti na buduće koji još nisu dobili šansu ali se zna da ništa ne vrede.

Ako se setiš otvaranja Pupinovog mosta Đilas je bio.
Da postoji nezavisno istraživačko novinarstvo imali bi priču, ovako teško.
To je već politika a ovo nije ni vreme ni mesto...
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

Beograd je svet.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ali ga uništava aktuelna vlast
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Unistava ga svaka vlast, svi rade u svom interesu i sve radi marketinga.
Djilas nam je uvalio one kontejnere za koje niko nije obavezan da odrzava, sto je kostalo Boga oca, pa busenje i prepravljanje, da bi dobili rupe u zemlji, manje parkinga i kontejnere koji stoje pored tih trulih, jer se ne mogu koristiti.
Ja sam Radulovica ovde otvoreno podrzao, a projekat necega podrzavam zbog projekta, vlast me ne zanima.
Ova vlast je najvise zasrala Beograd, sa BG@H2O, ako cemo vec koja vlast je sta uradila.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Xepoj87 napisao:Unistava ga svaka vlast, svi rade u svom interesu i sve radi marketinga.
Djilas nam je uvalio one kontejnere za koje niko nije obavezan da odrzava, sto je kostalo Boga oca, pa busenje i prepravljanje, da bi dobili rupe u zemlji, manje parkinga i kontejnere koji stoje pored tih trulih, jer se ne mogu koristiti.
Ja sam Radulovica ovde otvoreno podrzao, a projekat necega podrzavam zbog projekta, vlast me ne zanima.
Ova vlast je najvise zasrala Beograd, sa BG@H2O, ako cemo vec koja vlast je sta uradila.
Iz jedne perspektive je tako.
Iz druge, to je tamo bilo greota za proći ili pogledati, crna rupa u sred centra grada.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

U vreme kad investitori bukvalno ne znaju gde će sa parama, kada se basnoslovne pare daju na lokacije kojih je sve manje u BG (i NS), neko odluči da otme za džabe 100 ha u centru grada. Nikako ne može biti u redu. U najmanju ruku nelojalna konkurencija.

Pravi problem će biti za par godina kad ti jadni ljudi iz Savamale ostanu bez dodeljenih smeštaja, ali koga briga šta će biti za par godina i to sa tamo nekim običnim ljudima.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Ima li negde to nekako smislenije napisano nego prosto da "neko drži 100ha u gradu" tek tako i da je to vlast "otela"...
Koliko znam, vlast obično "otima" zemlju za kapitalne projekte.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Vecina je bila u vlasnistvu zeleznice i to je drzavi bio najmanji problem da preotme al zbog po neke nekretnine koja je bila u privatnom vlasnistvu morao je da se donese lex specijalis jer eksproprijacija moze da se sprovede samo zbog infrastrukture a ne investicije privatne firme.

A ovo za metro da nije tuzno bilo bi smesno.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Pa ček, sad tih 100ha nije privatno već vlasništvo železnice (na koju debelo već godinama bacaju pare i ovako se zapravo sve vraća).
Koja je to površina pod privatnim vlasništvom?
Odgovori