Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Da jeste.
Pass 11 e po osobi?
Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока
Pass 11 e po osobi?
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
U Rumenačkoj kod doma zdravlja taj najpoznatiji burek u NS, u pravu ste masniji je.
U Veselina Masleše (skoro ćošak Bul. Evrope i Hadži Ruvima) koliba, pita ispod sača, odlična, 700RSD sve swm 800RSD sa piletinom koju sam jedno vreme drao žešće. Vlasnik je car, 3x ga zatvarala poreska jer ne daje fiskalne.
Ovo što Miloš pominje u Kasapinovica (preko puta Univera) drže šipci, odličan burek i teletina. Mala neugledna radnjica.
U Veselina Masleše (skoro ćošak Bul. Evrope i Hadži Ruvima) koliba, pita ispod sača, odlična, 700RSD sve swm 800RSD sa piletinom koju sam jedno vreme drao žešće. Vlasnik je car, 3x ga zatvarala poreska jer ne daje fiskalne.
Ovo što Miloš pominje u Kasapinovica (preko puta Univera) drže šipci, odličan burek i teletina. Mala neugledna radnjica.
Te neugledne su uglavnom najbolje
Sent from my SM-J500FN
Sent from my SM-J500FN
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Malopre smo kod Želje opalili po ćevapima. Šta znam, deset komada, pa sam prešao na sudžuke, opet je bilo mesta za još, lagano. Kiselo mleko je najbolje od svega, a i somun je odličan. Posle sedosmo na vino i mezetluk na Palama, to je bilo lepo.
Ukus je dobar, ali sam jeo boljih (sarajevskih) ćevapa, po mom ukusu. Možda su ovi oriđinale SA, ali meni nisu vr', tj "kopije" mi bolje leže. Ako stignemo, sutra ćemo kod Ferhatovića, a možda još negde. Da nije padala kiša, verovatno bismo zaređali od lokala, pet po pet, pa koliko stignemo.
Sudžukice verovatno najlošije koje probah. Jeo sam ih po BGu i RS na više mesta. Ove mogu proći, ali su lošije u poređenju sa drugim. A bili smo gladni, i masan papir bismo pojeli, kriterijumi nisu bili ne znam kakvi.
TapaT
Ukus je dobar, ali sam jeo boljih (sarajevskih) ćevapa, po mom ukusu. Možda su ovi oriđinale SA, ali meni nisu vr', tj "kopije" mi bolje leže. Ako stignemo, sutra ćemo kod Ferhatovića, a možda još negde. Da nije padala kiša, verovatno bismo zaređali od lokala, pet po pet, pa koliko stignemo.
Sudžukice verovatno najlošije koje probah. Jeo sam ih po BGu i RS na više mesta. Ove mogu proći, ali su lošije u poređenju sa drugim. A bili smo gladni, i masan papir bismo pojeli, kriterijumi nisu bili ne znam kakvi.
TapaT
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
od sudžuka priznajem onaj iz Istoka, Peći, Prizrena
za 10 CHF dobijem supu/salatu uz glavno jelo (za druge je 15.5 CHF). Ako uzmem supu i hoću salatu, doplata je 2 CHF (za druge 3.5 CHF). Uz to se dobija kafa. Dakle, 12 CHF mu dodje oko 1250 dinara (google), imam supu, glavno jelo i salatu. I 2 CHF kola u flašici (za druge je 4 CHF)

Jeste. Valjda sam dobro prebacio u eure. Evo u CH:
za 10 CHF dobijem supu/salatu uz glavno jelo (za druge je 15.5 CHF). Ako uzmem supu i hoću salatu, doplata je 2 CHF (za druge 3.5 CHF). Uz to se dobija kafa. Dakle, 12 CHF mu dodje oko 1250 dinara (google), imam supu, glavno jelo i salatu. I 2 CHF kola u flašici (za druge je 4 CHF)
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Meni je kod Zelje u SA najbolji cevap
Sent from my SM-J500FN
Sent from my SM-J500FN
Pazarski su mi dosta bolji od sarajevskih...
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Ja sam ovog leta jeo u Zelji i nisam bio nesto posebno odusevljen. Zato sam u blizini pojeo jednu od najboljih baklava u zivotu... 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
I meni.swemir napisao:Pazarski su mi dosta bolji od sarajevskih...
Inače, mislim da sam u Priboju pojeo jedan (deset) od najboljih ćevapa, bez obzira na vrstu.
TapaT
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kad smo kod rostilja, u Predejanima sam ih smlatio pre neki dan. Onaj kajmak je top, nikad takav u Vojvodini neces naci.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
U predejanima su bili.losi cevapi kad sam uzeo...
Ali teleca corba je bila vrh.
I gulas je ok...
Posle centra np zaboravio sam kako se zove cevabdzinica jeo sam 7 8 puta dok sam radio u cg pa cesto prolazili...
Posle na svim drugim mestima samo kritikujem pa i zelji i sarajevu
Ali teleca corba je bila vrh.
I gulas je ok...
Posle centra np zaboravio sam kako se zove cevabdzinica jeo sam 7 8 puta dok sam radio u cg pa cesto prolazili...
Posle na svim drugim mestima samo kritikujem pa i zelji i sarajevu
Kad ste na tim lokacijama , Sarajevo, N.Pazar itd.onda uvek teletina na 1.mesto.
Pa jagnjetina #2.
Tek onda ćevapi #3.
Burek može tek ako u blizini nema ništa od prve 3 opcije.
Pa jagnjetina #2.
Tek onda ćevapi #3.
Burek može tek ako u blizini nema ništa od prve 3 opcije.
- Kabe
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
- Garaža: Japanska vozila
*u Predejanu
Ako mene pitas, ja kao rodjeni Predejancanin ih nikad nisam ni jeo u zivotu. Corbica kida, specijalitet "Motelac" nekada bio nenadjebiv, sada lagani komerc.
Sto se tice bureka, zakomplikovali ste maksimalno situaciju, morao sam da idem jutros rano da je raspetljam. Bio sam da jedem u Burek + objektu (to je ovaj sa resetkama na slikama).
Nalazi se na ovoj lokaciji:
https://goo.gl/maps/8cuCRuHYwcA2
, preko puta pedijatrije.
Ne znam da li je to taj "Makedonac", ako nije, kazite gde je onda gde je, mada google baca ovaj pod tim "pseudonimom".
Utisci?
Za moj ukus, a pojeo sam kilograme bureka:
- Suvise "gletav"
- Sir maltene rastopljen unutra i sjedinjen sa vecim procentom kore
- Jedan deo korica koji je suv je veoma hrskav i ukusan
- Servira se iseckan u potpunosti (ko jede odmah)
- Cena: 130 din - 250gr sa sirom, 150 din - 250gr sa mesom. Jogurt - 30 din. Ja sam uzeo 300gr i bilo mi je ok.
- Svez i topao (ide kao na traci, bilo je 10 ljudi na cekanju kada sam dosao)
To bi bilo to, za mene daleko od pravog recepta bureka, ovih dana obilazim i druge pa bacam utiske, a vi bacite gde jos da se testira

- Kabe
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
- Garaža: Japanska vozila
Ako mene pitas, kajmak je "0". Prepun maslaca, jer isti taj dobavlja moja mama za nas kod kuceshandu90 napisao: 02 Okt 2018, 23:26 Kad smo kod rostilja, u Predejanima sam ih smlatio pre neki dan. Onaj kajmak je top, nikad takav u Vojvodini neces naci.

Na jugu Srbije mozes da zabodes eventualno dobar rostilj ili papriku. Mlecni i ostali mesni proizvodi su - stativa

Kabe, to je Makedonac
Sent from my SM-J500FN
Sent from my SM-J500FN