Vežbanje, dijete, teretana...
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Kakav je trenutan osecaj?
Ja sam sa cucnjem bas imao problema, mesecima, godinama (ne u kontinuitetu, ali svako malo nesto zeza), cak i na poslednjem treningu zbog 5 ponavljanj posto je bilo tesko. Kolena mi otisla ka unutra i tako su bila ''umorna'' par dana, nije bilo konkretnog bola, nego malo ispod kolena neki tup osecaj. Imao sam i ziganje, presecanje, bol u donjim ledjima, zato budi siguran da ispostujes formu i TEK onda dodajes tezine.
Jesi radio i ranije s tom tezinom, koliko inace dizes, jesu ponavljanja bila eksplozivna?
Sad svakako miruj, a to sto ti se desilo moze biti zbog raznih faktora, da nije od tog trcanja pre treninga, pa mislis da je od cucnja?
I to istezanje pre treninga je diskutabilna tema, neko je za, neko za protiv, ali ako bas hoces, gledaj da se i pred to istezanje zagrejes bar nekako, ja ne bi istezao ozbiljnije potpuno hladan misic.
Masiraj ledom par puta dnevno po 5-10min, ako ne prodje onda konsultuj nekog fizioterapeuta, mada trebalo bi da nije strasno, pogotovo ako nije konkretan bol.
Ja sam sa cucnjem bas imao problema, mesecima, godinama (ne u kontinuitetu, ali svako malo nesto zeza), cak i na poslednjem treningu zbog 5 ponavljanj posto je bilo tesko. Kolena mi otisla ka unutra i tako su bila ''umorna'' par dana, nije bilo konkretnog bola, nego malo ispod kolena neki tup osecaj. Imao sam i ziganje, presecanje, bol u donjim ledjima, zato budi siguran da ispostujes formu i TEK onda dodajes tezine.
Jesi radio i ranije s tom tezinom, koliko inace dizes, jesu ponavljanja bila eksplozivna?
Sad svakako miruj, a to sto ti se desilo moze biti zbog raznih faktora, da nije od tog trcanja pre treninga, pa mislis da je od cucnja?
I to istezanje pre treninga je diskutabilna tema, neko je za, neko za protiv, ali ako bas hoces, gledaj da se i pred to istezanje zagrejes bar nekako, ja ne bi istezao ozbiljnije potpuno hladan misic.
Masiraj ledom par puta dnevno po 5-10min, ako ne prodje onda konsultuj nekog fizioterapeuta, mada trebalo bi da nije strasno, pogotovo ako nije konkretan bol.
- 7footer
- Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
- Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker
Za zagrevanje često koristim "dinamična istezanja", tipa brzo okretanje ruku, struka nogu itd + trčkaranje u mestu i podizanje nogu (ono ispružim ruke na 0 ili 90 stepeni zavisi kako se gleda i dodirujem nogama)...
Na kraju ono klasično hlađenje i duža istezanja...
A do "staze" imam uzbrdo jedno 5min tako da se i tu zagrejem.
Nisam radio s nikakvim opterećenjem/težinama, bio je tek početak vežbanja.
A pazi meni, nikad nikakav problem, samo kada su mi u srednjoj školi povredili nožni zglob! Povrede na svu sreću nikada više. Noge su mi oduvek bile mnogo jači deo tela, noge kao balvani a ruke tanke.
Tebi npr. nisu odgovarale noge da radiš, a meni klasičan bench press. Jednostavno nikada nisam mogao da ga radim kako valja, čim stavim preko 50kg odmah nešto krcka u levoj ruci... Rekoh zaje*i.
Posle sam odustao od klasičnog BP a grudi radim tako što legnem na klupu i razvlačenje + potisak bučicama, razni nagibi i tako.
A osećaj... Nema ga!
Sve najnormalnije, evo baš malo pre se prošetao do kioska... Sve u najboljem redu, noge mi "lagane" kao perce, sve izgleda regularno...
Ali onda pokušam da uradim čučanj (da proverim) i krene tup bol, preko celog kolena, više neprijatan nego li oštar. Povremeno kvrcne ako promenim ugao.
I mislio sam da mirujem, eventualno da stavim elastični zavoj...
Pozdrav
A pazi meni, nikad nikakav problem, samo kada su mi u srednjoj školi povredili nožni zglob! Povrede na svu sreću nikada više. Noge su mi oduvek bile mnogo jači deo tela, noge kao balvani a ruke tanke.

Tebi npr. nisu odgovarale noge da radiš, a meni klasičan bench press. Jednostavno nikada nisam mogao da ga radim kako valja, čim stavim preko 50kg odmah nešto krcka u levoj ruci... Rekoh zaje*i.
Posle sam odustao od klasičnog BP a grudi radim tako što legnem na klupu i razvlačenje + potisak bučicama, razni nagibi i tako.
A osećaj... Nema ga!
Sve najnormalnije, evo baš malo pre se prošetao do kioska... Sve u najboljem redu, noge mi "lagane" kao perce, sve izgleda regularno...
Ali onda pokušam da uradim čučanj (da proverim) i krene tup bol, preko celog kolena, više neprijatan nego li oštar. Povremeno kvrcne ako promenim ugao.
Pozdrav
Pozdrav
To dinamicno je ok, ovako deluje kao sve po protokolu, tako da bolje da ne pametujem bez pregleda fizioterapeuta i nekih konsultacija. Miruj dok ne prodje skroz, ako potraje onda pregledaj 

- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Danas izbacio skoro 5000kg u dzakovima, bajo moj. KOje teretane, koje chke materine.

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Jesi se lepo zagrejao pre, istegao posle?
Boringly average, but also perfect for school run mums
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
A moj komsa u ribarnicu dovukao 2 tone (bukvalno) ribe, koju hladnu treba da ocisti i spremi ljudima za slavu.
Ledena teretana bajo, plus pilates oko vruce friteze posle
Ledena teretana bajo, plus pilates oko vruce friteze posle

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Danas sam u napadu ludila odlučio da ponovo počnem da preskačem konopac. Interesantno iskustvo, jer na 0 stepeni vijača je takoreći kruta. 

Širim haos!
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Nisam mogao da se savijem posle.Ji 4Tze napisao:Jesi se lepo zagrejao pre, istegao posle?
bilo je ovako

za zagrevanje u teretani raznorazno vrtenje i mlataranje rukama i nogama je sviranje qrcu a ne zagrevanje. jedino pravo zagrevanje koje ima efekta su vežbe koje ćeš raditi na treningu, ali bez tegova, sa manjim težinama ili sa manjim brojem ponavljanja.7footer napisao:Za zagrevanje često koristim "dinamična istezanja", tipa brzo okretanje ruku, struka nogu itd + trčkaranje u mestu i podizanje nogu (ono ispružim ruke na 0 ili 90 stepeni zavisi kako se gleda i dodirujem nogama)...
A osećaj... Nema ga!
Pozdrav
to znači da ćeš se za čučnjeve najbolje zagrejati sa čučnjem na prazno, pa samo sa šipkom i tek onda kreće pravi trening. kad krene znoj znaćeš da si na pravom putu zagrevanja.
što se kolena tiče, ja sam bio van stroja punih 6 nedelja, a zadnjih 2 nedelje se polako vraćam stazi. veoma zajebana stvar. imao sam bolove čak i kad pritiskam kvačilo, a čučanj i stepenice su bile muke žive. sreća da imam lift u zgradi i na poslu.
koristio sam led svaki dan po 10 minuta, nimulid gel dva puta dnevno i elastični zavoj.
oporavak je za 4-6 nedelja, a za potpuni oporavak nisam siguran da se ikad desi. ali to zavisi pre svega od genetike i pređene kilometraže

Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
- methane.master
Jel ima neko iskustva sa kupovanjem helanki za trčanje? Na šta obratiti pažnju naročito kod veličina? Malo mi hladno za pamučnu trenerku.
Grujiću-D? Ostali?
Grujiću-D? Ostali?
Širim haos!
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Uzmi aktivni veš(gornji i donji deo) i obuci preko trenerku. Imaš odlične kod Kineza. A možeš i u Intersportu da platiš 8x više.
Obrati pažnju na veličinu, da ti ne bude preveliko ili premalo.
Obrati pažnju na veličinu, da ti ne bude preveliko ili premalo.
- methane.master
Dobra ideja. Heh, veličina tog veša/helanki mi i jeste misterija, kineske veličine tek nemaju veze sa mozgom, a baš i ne bih da pravim striptiz tamo u B70.
Kontao sam da naručim sa SD.
Mada... u helankama sam više...

Mada... u helankama sam više...

Širim haos!
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ja sam kupio neke helanke u H&M, imaju sportski deo. Bilo je jeftinije nego u sportskim radnjama ali ne sećam se koliko. Previše mi je gej da izlazim tako pa obučem i šorc preko
Mada te helanke nisu rešenje za hladnoću, pripijene su i nema vazdušnog sloja koji izoluje. Može da se kombinuje sa nekom trenerkom, a tad može i aktivni veš.

Mada te helanke nisu rešenje za hladnoću, pripijene su i nema vazdušnog sloja koji izoluje. Može da se kombinuje sa nekom trenerkom, a tad može i aktivni veš.
- methane.master
Vidiš to je dobra sugestija. Nemam iskustva zato i pitam. Po kakvim uslovima onda uopšte koristiti helanke? Šta valja od tog aktivnog veša? Proizvođači i sl. 

Širim haos!
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Helanke su za taj neki raspon 5-15C. Kad kreneš da ti bude malo hladno ali da se ne ukuvaš kad se zagreješ. Prednost je i što direktno odvodi znoj pa ne budeš toliko mokar ispod. Helanke su verovatno zgodnije za istezanja jer te ne sputavaju kao što trenerka nekad može. Sve u svemu za samo trčanje nije neophodno, čak može da bude i bolje u običnoj trenerci. I trenerka radi posao, samo je pitanje šta ti je prijatno za koju temperaturu. Tu i male razlike budu značajne pa tačno znam koja mi je majca bolje kad je vetar, koja kad je sunce, itd. a na prvi pogled su sve iste. Samo lično iskustvo.