http://www.restoranzemun.rs/
na splavu je ali dobra im je corba, sve sta sam jeo je bilo odlicno. Pre neki dan sam jeo rizoto sa lignjom i hobotnicom, odlican, taman odnos pirinca i ribe. Smudj takodje odlican.
uostalom ima i vrlo ukusne ribe II klase ali to neces videti u takvoj kafani, uvek se ide na ponudu koja maksimizuje profit. pored toga fish i zelenish u bgd kopira grcku kafanu a tek tamo ima vise jeftine nego skupe ribe.
jel imaju sardele na grilu, nisam obratio paznju? sardela (sveza) isto kosta i u solunu i u beogradu, 5e ii 600 RSD, pa nema razloga da se pozivamo na nabavku. u solunu je porcija 5-6e.
kakve girice čoveče, grilovane sardele su odlična hrana ali ih nema na meniju domaćih restorana koji su u biznisu otimačine, jer je mnogo bolje raditi sa profitom 500% na ribi koja je nabavci 15e nego onoj koja je 3-4e.
berza u draču, ajde daj cene da vidimo. kvalitetna riba ne može biti skuplja nego kod mene u grčkoj gde ti kernja od 15 kila van sezone (sada) košta 10e/kg. kod šiptara može biti samo jeftinije, pošto je sada na albanskoj obali kilo ribe ekstra klase 30-35e.
mislim teraš me da odem dole i da vidim svu tu posebnost ribe od jebenih 70e u beogradu koju mi kuva lik koji ne kapira i ne oseća mediteran. u beogradu za te pare idem da jedem kod francuskog kuvara koji ima michelin zvezdicu, u langouste. a u trenucima ocaja i bezumlja u gušti mora ili kod hrvoja i srbe. ovi ortaci bolje da su radili nešto dobro sa prečanskom kujnom i dunavskom ribom umesto ove foliraže.