Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
Re: Dobre kafane i druga mesta gde je dobra hrana!?
@Pedja i ostali, dajte neku preporuku za dobru klopu u blizini sarog difa (deligradaka/pasterova) pa 15 20 min radijalno peske u svim pravcima. (Ne znam jel ovo tema za ovde ili BG) Jeo par puta u Savskom vencu, meni bilo prosecno ili cak ispodprosecno. Meso neodledjeno, sve u svemu u najboljem slucaju prosek. Takodje, jedoh u Terminalu (ako se ne varam, kod Hrama...popularno mesto cini se) i onako...mozda tu nije bilo bog zna sta, jer sam jeo klasiku pilece belo.
I jos jedna preporuka ako zna neko. A Nevezano za ovo gore. Gde ima dobra kuvana klopa (dakle da nije rostilj i pohovano i pice i paste). Ono da je cisto i uredno. Znaci bilo gde od tih posecenijih mesta u Srbiji: NS, Bg, Zlatibor. To mi je misterija godinama. Corbe fine jos i pronadjem ali ovo sve ostalo ili hipsteraj ili klasika rostilj/becke/karadjordjeve.
Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
I jos jedna preporuka ako zna neko. A Nevezano za ovo gore. Gde ima dobra kuvana klopa (dakle da nije rostilj i pohovano i pice i paste). Ono da je cisto i uredno. Znaci bilo gde od tih posecenijih mesta u Srbiji: NS, Bg, Zlatibor. To mi je misterija godinama. Corbe fine jos i pronadjem ali ovo sve ostalo ili hipsteraj ili klasika rostilj/becke/karadjordjeve.
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
U blizini DIF:
Mali Pariz, skupo ali dobro
Šarić (ne znam da li još radi), nekada bio reper za jagnjetinu
Mali Pariz, skupo ali dobro
Šarić (ne znam da li još radi), nekada bio reper za jagnjetinu
Hvala na preporuci, bejah i tamo, doduse jedosmo neke druge kao specijalitete. Utisci su mi (ispasce da izvoljevam ali) da nije bas cisto (u smislu tri stola sa bilo pas bilo macka koji imaju porilicnu slobodu kretanja) i brate cene. Mislim i da su za Bg malo jace, uzevsi u obzir da ovo ipak naginje ka kafani.
Edit: vidim da si se ogradio sa cenama
Sarica nisam skontao
Edit: vidim da si se ogradio sa cenama

Kad vec pitas za kuvano, imas bas u blizini difa, restoran sporet u kralja milutina, nekih 50m sa leve strane pre izlaska na nemanjinu iz pravca starog difa.
- Kabe
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
- Garaža: Japanska vozila
Bio sam posle podneva. Nije obecavalo nista... Objekat je dosta neugledan. Ali, krenem pre neki dan ponovo tom trasom nesto pre podneva poslom i udjem bez obzira na predrasude. U tepsiji unutra nista, jedan frizider i neke kiflice desno. Rekoh, pojescu nesto, iako nema nistablaugrana napisao: 06 Okt 2018, 00:14 To je taj
Ne znam kad si bio, ali msm da kad prodaju sve, zatvaraju
Sent from my SM-J500FN

Burek po ukusu i prici veoma slican onom Burek + u Rumenackoj koji sam jeo pre neki dan. Nijansu bolji, ali i on je gletaviji. Jogut je ovaj:

, Nikolic - Despotovo i mogu vam reci da dugo nisam pio tako dobar...
U trenutku dok sam bio unutra, neki klinci su dosli i trazili sa mesom, receno im je da nema, a oni su rekli: "Idemo onda preko puta da probamo". Kontam da su mislili na onaj drugi objekat koji ste bacali.
Kontam da ovaj okuplja samo lokalnu klijentelu koja zna da je tu i da je OK.
Cena sa jogurtom: 210 dinara.
Kabe napisao: 02 Okt 2018, 11:18
Ja jedem u Kolibi na Bulevaru evrope. Nije burek, ali je pita. Slatke, slane, sve kidaju...
https://goo.gl/maps/iGZS7LYaBot
Kabe, to je tako. Ujutro je veci protok ljudi. Svaki put donese iza zida 
Sent from my SM-J500FN

Sent from my SM-J500FN
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Prvo, ko mi je dirao Peđu, nek se sam kazni da ga ja ne kažnjavam.
Drugo, jel morate svako jutro o hrani, sunce vam žarko. Ni kafu nisam popio, a kao ne jedem pre 12, neki moj režim.
I šta sad, da crknem ovde gladan. Na spomeniku da mi piše umro od gladi.
Dakle, zabranjujem da se piše u temi pre 12h i posle 20h.
Drugo, jel morate svako jutro o hrani, sunce vam žarko. Ni kafu nisam popio, a kao ne jedem pre 12, neki moj režim.
I šta sad, da crknem ovde gladan. Na spomeniku da mi piše umro od gladi.
Dakle, zabranjujem da se piše u temi pre 12h i posle 20h.
Posetite www.garaza.rs !
Niko nije dirao Pedju, pih Trojke perverznjaku.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Cubura, uklapa se u pesacko vrememilanns napisao:@Pedja i ostali, dajte neku preporuku za dobru klopu u blizini sarog difa (deligradaka/pasterova) pa 15 20 min radijalno peske u svim pravcima. (Ne znam jel ovo tema za ovde ili BG) Jeo par puta u Savskom vencu, meni bilo prosecno ili cak ispodprosecno. Meso neodledjeno, sve u svemu u najboljem slucaju prosek. Takodje, jedoh u Terminalu (ako se ne varam, kod Hrama...popularno mesto cini se) i onako...mozda tu nije bilo bog zna sta, jer sam jeo klasiku pilece belo.
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
Za vikend sam napokon posetio japanski restorancic koji merkam vec duze vreme, ali nikako da odem jer mi je bzvz lokacija. Sad mi krivo sto nisam ranije jer je ispao bolji nego sto sam se nadao. Ima sta novo da se proba za razliku od standardne klope po restoranima, a opet ukusno.
Sve sto smo probali je za preporuku i ponovio bih opusteno:

Teriyaki pileci bataci - najvise lici na klasicne kineze, ali jako ukusno. Zapravo ovako dobre kineze nisam jeo do sad

Miso ramen - Jedina stvar koju ne mogu tek tako da preporucim zbog ovog miso-a. Malo je specificno i nekako tesko, ali nije lose. Ima ramen i bez miso-a, priblizniji nasem ukusu... Srkanje obavezno

Pileci i govedji udon - Ovo je odlicno, malo cete se osecati posle na lukac, ali vredi. Debele nudle vrhunske.

Gyoza - sa povrcem i sa mesom, uzivo dosta manje nego sto deluje na slici, po jedan zalogaj. Uzeli kao predjelo, ali bi ja duplirao i odvalio se umesto glavnog jela

Dezerti su neobicniji, ali nisu losi. Ima zelenog caja, soje, red bean paste i sigurno jos ponesto sto nismo provalili sta je...
Sve sto smo probali je za preporuku i ponovio bih opusteno:

Teriyaki pileci bataci - najvise lici na klasicne kineze, ali jako ukusno. Zapravo ovako dobre kineze nisam jeo do sad

Miso ramen - Jedina stvar koju ne mogu tek tako da preporucim zbog ovog miso-a. Malo je specificno i nekako tesko, ali nije lose. Ima ramen i bez miso-a, priblizniji nasem ukusu... Srkanje obavezno

Pileci i govedji udon - Ovo je odlicno, malo cete se osecati posle na lukac, ali vredi. Debele nudle vrhunske.

Gyoza - sa povrcem i sa mesom, uzivo dosta manje nego sto deluje na slici, po jedan zalogaj. Uzeli kao predjelo, ali bi ja duplirao i odvalio se umesto glavnog jela

Dezerti su neobicniji, ali nisu losi. Ima zelenog caja, soje, red bean paste i sigurno jos ponesto sto nismo provalili sta je...
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Gde?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Uh, prevideh.... Marukoshi se zove restoran u Kapetan Misinoj
I ja hocu mesecima da odem tamo, super je sto sada imam i potvrdu kvaliteta.
Da se nadovezem sa jednim odvratnim iskustvom.
Bio u restoranu Bela Reka na nbg u subotu.
Fensi, lepo deluje.
Ulazimo, hostesa na telefonu, jedva da nam je rekla 10 reci.
Dolazi konobar u crnoj kecelji i odvodi nas da biramo neki od slobodnih stolova, brise sto i donosi meni.
13 minuta kasnije, dolazi konobar koji je zaduzen za nas deo da nas pita sta cemo da pijemo.
Onda neka krezava konobarica donosi umesto 2 espressa, 2 kapucina i smeje se zbog toga.
Narucujemo drugar i ja karadjordjevu, ja pored toga paradajz salatu i telecu corbu sa napomenom za kasiku pavlake.
Lik sve zapisuje, kao i ranije za pica.
Dolazi corba bez pavlake, a posle toga polu ziva karadjordjeva, a kada sam isekao, iscureo je sav kajmak u vidu zute masti, ostade dodatno i maltene suva unutra.
Dakle, zivo svinjsko meso, zivot mi se zgadio, jer sam "okrajak" pojeo, gde je najvise sklupcano tog zivog mesa.
Vratim ja to, a ona se od tada izgleda naljutila na mene.
Em ona postala neprijatnija, em niko zivi da dodje i izvini se, nego sam izgleda ja seljak sto necu da jedem zivo svinjsko meso.
Za sve smo konobare morali da zovemo(van call dugmeta na stolu koje sluzi za ukras) po 5 minuta, a jednom kada sam rekao izvini konobaru, posto smo sedeli blizu sanka za visokim, jer je tu bio hlad, barmen je poceo da peva izvinii, izviniii, kao fora valjda.
Imao sam osecaj da bi dobili drugaciji tretman da smo dosli u Armani majicama...dakle, cela atmosfera je prava ljomberska.
Da se nadovezem sa jednim odvratnim iskustvom.
Bio u restoranu Bela Reka na nbg u subotu.
Fensi, lepo deluje.
Ulazimo, hostesa na telefonu, jedva da nam je rekla 10 reci.
Dolazi konobar u crnoj kecelji i odvodi nas da biramo neki od slobodnih stolova, brise sto i donosi meni.
13 minuta kasnije, dolazi konobar koji je zaduzen za nas deo da nas pita sta cemo da pijemo.
Onda neka krezava konobarica donosi umesto 2 espressa, 2 kapucina i smeje se zbog toga.
Narucujemo drugar i ja karadjordjevu, ja pored toga paradajz salatu i telecu corbu sa napomenom za kasiku pavlake.
Lik sve zapisuje, kao i ranije za pica.
Dolazi corba bez pavlake, a posle toga polu ziva karadjordjeva, a kada sam isekao, iscureo je sav kajmak u vidu zute masti, ostade dodatno i maltene suva unutra.
Dakle, zivo svinjsko meso, zivot mi se zgadio, jer sam "okrajak" pojeo, gde je najvise sklupcano tog zivog mesa.
Vratim ja to, a ona se od tada izgleda naljutila na mene.
Em ona postala neprijatnija, em niko zivi da dodje i izvini se, nego sam izgleda ja seljak sto necu da jedem zivo svinjsko meso.
Za sve smo konobare morali da zovemo(van call dugmeta na stolu koje sluzi za ukras) po 5 minuta, a jednom kada sam rekao izvini konobaru, posto smo sedeli blizu sanka za visokim, jer je tu bio hlad, barmen je poceo da peva izvinii, izviniii, kao fora valjda.
Imao sam osecaj da bi dobili drugaciji tretman da smo dosli u Armani majicama...dakle, cela atmosfera je prava ljomberska.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Za kafu pizdim kad promase, jbt koliko je to tesko zapamtiti