Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Xepoj87 »

Jesi gledao nekada crtani "Knjiga u Dzungli" ? :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

HKS napisao:A jel on koristio nesto od hemije? Da ne bude zabune, kad kazem hemija mislim na sve te suplemente za teretanu.
Moje misljenje je da je koristio nesto 99%.
Pritom ne mislim da je koristio steroide i neku zescu hemiju, vec suplementaciju (karnitin, kreatin, amino kiseline, glutamin, sejkovi za hidrataciju, proteini, vitaminskih sejkovi...). Naravno ne sve od nabrojanog, imozda nesto sasvim trece, ali verujem da je koristio neku suplementaciju.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Xepoj87 napisao: HKS, zasto bi koristio hemiju? Bio bi totalno drugacije gradjen i imao bi izrazene deformacije na kozi da koristi hemiju.
Zasto mislis da bi bio drugacije gradjen od gore pomenute suplementacije?

Kako bi to bio drugacije gradjen da je koristio neki fet burner da bi isklesao sto nizi procenat masnoca?
Ili ako je tokom treninga imao dopunu u vidu proteina, nekih vitaminskih sejkova, amino kiseline...)?

Da se razumemo, ja nikada nista nisam koristio osim fet burnera ali uopste ne kritikujem niti imam negativan stav prema suplementaciji.
Koriste je ali bukvalno svi sportisti (bas nedavno sam gledao emisiju sa Ivanom Spanovic kada joj je bila doping kontrola pa sama nabraja sta je samo taj dan koristila od suplementacije, uredno je navela i proteine i kreatin i jos neke preparate...) a ljudi cesto brkaju suplementaciju sa zabranjenom hemijom.
Suplementacija sigurno nece izgraditi razlicite misice od varijante da se radi bez suplementacije, razlika ce biti samo u vremenu i nesto laksem putu do cilja.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

ja nikad ništa nisam koristio osim vitamina c...a da, jednom sam kupio multivitamin :kezo:
zato nikad nisam postizao neke rezultate, ali nisam bio ni loš
kod mene je uvek bila primarna ishrana. dok je u tanjiru bilo raštana i belog mesa sa ponosom sam se skidao na plaži, ali kad je primat preuzela pekara krenulo je povređivanje a ubrzo i kilogrami
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pekare su rak rana Srbije i nase omladine.
Upropastice nas totalno, vise nego osiromaseni uranijim sto su nam bacali.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

crni napisao:zato nikad nisam postizao neke rezultate
Ne verujem da su suplementi (iako je i to hemudza :mrgreen: ) razlog za izostanak rezultatata, mozes samo da kasnis i da ti bude teze.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Gobline, kazes da ljudi cesto brkaju suplementaciju sa hemijom, dok me pre toga pitas zasto mislim da bi drugacije izgledao sa suplementacijom, a ja hemiju spomenuo.
Neinformisani i ograniceni ljudi suplementaciju zovu hemijom, a hemija su steroidi.
Fat burner je nesto najgore legalno sto mozes da koristis, a pogotovo animal cuts, koji si ti koristio.
Protein je recimo zdraviji i od vecine vitamina u tabletama, jer se cesto te tablete agresivno razlazu.
Ali jbg, uvek ce biti onih kojima je poenta da pljunu na nesto o cemu nemaju pojma, jer ne zele da se informisu ili da pljunu, jer oni rade suprotno.

Za 6 godina aktivnog jakog vezbanja, uopste ne moras ni suplementaciju da uzimas, dovoljno je samo da jedes mnogo i nikakav problem nije da ovako izgledas.
Vecina ljudi vezba sezonski, drzi dijetu sezonski, a cak i kada vezbaju i drze dijetu, to je polovicno.
Kada se necim zaludis i otkidas se od treninga i jela, granica je jako daleko, ali je ovaj decko svakako nije dostigao. Ocekivao bih da svako ko se razbIja od trening i to pretvori u bukvalno najvazniji deo svog zivota, slicno napreduje.
Opet, 90% ljudi ne vezba ozbiljno i to je realnost.
Kada se zaludis treningom, tek tada postaje ozbiljno.

Opet, ovak decko bi u teretani za to vreme mogao isto ovako da izgleda, a i da bude daleko veci.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

nikaragva napisao:Pekare su rak rana Srbije i nase omladine.
Upropastice nas totalno, vise nego osiromaseni uranijim sto su nam bacali.
strašno je koliko si u pravu
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

https://www.youtube.com/watch?v=n1GUQVo1Lps
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

:rofl: :rofl:
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Xeroj, replicirao sam ti zato sto je HKS lepo napisao pod svojim pitanjem da u hemiju ubraja i suplementaciju....

Slazem se su sagorevaci a ujedno i AC stetni. Medjutim, ako se koriste kontrolisano i kratkorocno onda nema bojazni od bilo kakvih posledica. Jednostavno se ubrza i olaksa put do cilja na legalan nacin.
Nesto slicno poput keto dijete, nije zdrava ali daje brze i dobre rezultate, a ako se odradi kontrolisano i kratkorocno onda je OK.

Sent from my C6903 using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

E pa, onda je izmenio svoj post dok sam ja odgovarao, bila je samo prva recenica :)
U tom slucaju se nadam da je samo neinformisan :)

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Svaka čast Dolfu, malo je botoksirao usta, ali nema veze. ;)

Inače prva uloga mu je bila statista, KGB-ovac u "A View to a kill", koju mu je sredila Grace Jones sa kojom je tada bio.
Širim haos!
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

goblin napisao: Nesto slicno poput keto dijete, nije zdrava ali daje brze i dobre rezultate, a ako se odradi kontrolisano i kratkorocno onda je OK.
Zašto keto dijeta nije zdrava? Smanjenje i redukovanje unosa ugljenih hidrata je potpuno prirordno za čoveka, a po mnogim studijama i zdravo. Pa čak i ljudi koji ne pravu takvu restrikciju se nađu u ketozi onog trenutka kada su gladni ili dugo nisu ništa pojeli.
Ako se vratiš malo u prošlost, bilo je savršeno normalno da čovek ne jede dok npr. nešto ne ulovi (kao i dobar deo životinja), i tada se nalazio u ketozi.

Ja sam smršao oko 12 kg za 3 meseca, prilično sam dosledan u LCHF ishrani i mnogo se bolje osećam (više energije, mnogo bolje varenje, normalna stolica itd). Nisam merio niti imam način trenutno, ali mišićnu masu sigurno nisam gubio, ili bar ne značajno, zbog velikog kalorijskog unosa tj. mnogo životinjskih proteina u ishrani.

Verovatno mi je nešto u prethodnoj ishrani smetalo (možda čak i gluten) jer sam imao česte bolove u stomaku, gorušicu, nadimanje itd. Nakon izbacivanja brašna, šećera, testenina itd. to se sredilo.

S druge strane, kada redukuješ UH šećer u krvi postane stabilniji, pa nemaš nagle padove koji te zavaravaju da si gladan. Odnosno, osećaj gladi postane realniji i slabiji, pa tad jedeš dok se ne najedeš, bez računanja kalorija.

Nisam stručnjak za ovu temu, pa neću da smaram, ovo su moja iskustva. A preporučio bih opet knjigu Eat Meat And Stop Jogging, lepo je sažvakana cela ova tematika (i potkrepljena brojnim istraživanjima): http://www.amazon.com/Eat-Meat-And-Stop ... 0993745547.
Poslednja izmena od milosg u 30 Dec 2015, 12:04, izmenjeno 3 puta ukupno.
Odgovori