Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Xepoj87 »

Ja samo zelim da kazem da sam primetio koliki ste smekeri :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Neskafa je otrov. Nije mesto u ovoj temi sa mlekom ili bez.

Tapatalk
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Mala im Srbija :ccc:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ne goji hrana, goji višak hrane u odnosu na utrošak.

Ako jedeš 5x dnevno ne možeš da beneficiraš od razmaka obroka, nek si budan 16h, 16/5=3.2h, oduzmi da nećeš jesti čim otvoriš oko niti neposredno pre nego zaspiš, imaš dakle 2.5-3h između obroka, nedovoljno. Znači moraš ekstremno da paziš šta i kad.

Po meni mnogo lakše ide sa 3 nerigorozna obroka, ali razmaknuta 4-5h. Bićeš gladan prvih 10 dana. Opušteno 1-1.2kg nedeljno, bez ikakvog cimanja, ko što reče ftj.

I da, ne jesti 2-4-8h pred spavanje je jedan od starih, odavno prevaziđenih mitova u ishrani(pre oko 10ak godina). Nije tačan. Samo se treba vratiti na prvu, početnu, i osnovnu premisu a to je - Ne goji hrana, goji višak hrane u odnosu na utrošak
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

:plusone:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Jeste Urose, osim sto se ti fokusiras samo na kalorije, a ne na celo telo, kao jako komplikovanu masinu.
Sustina je da ces utrostruciti utrosak energije ako povecas broj obroka sa 1-2, na 5, i ako ih utempiras.
Ubrzavanje metabolizma trosi vise energije od bilo kakvog treninga.
Ne jesti 4 sata pred spavanje nije mit, vec nesto najbolje sto mozes svom telu da priustis, jer mu je potreban odmor i regeneracija, a odmor sa punim zeludcem ne mozes imati.
Takodje, telo uvece trosi dosta kalorija, pa je cilj fokusirati ga na potrosnju masnih naslaga, a punog stomaka to ne ide.

Vidim da ovde par vas ima super savete, ali takodje i vidim da vam je znanje o nutriciji ograniceno na gym forume.

To sto ti pricas je izgladnjivanje tela dok nema izbora, nego da jede masne naslage, pa pre nego sto dodje vreme da steka iste, jer dugo nije unesena hrana, ti mu opet uneses hranu, da ga zajebes i onda ponovo u krug.
Ono sto ja govorim, ubrzava metabolizam, cime isti pocinje da trosi vise kalorija, jer radi kako treba.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Utrosak energije nema teorije da se utrostruci povecavanjem obroka sa dva na 5. S tim da je Uros rekao 3, a ne 1-2. Za osobe u treningu je totalno nebitno da li ce jesti 3 ili 5x ukoliko je kcal unos isti. Pa kako bi onda izgledali ovi likovi na intermittent fasting-u koji imaju ''prozor'' od par sati za celodnevni kcal unos, a na 0 kcal su 14-16h, neki i 18h. Generalno to sto se ubrza metabolizam i sto digestivni trakt vise radi i vari ne trosi ni blizu toliko kalorija energije koliko neke druge stvari.

Ja jedem 5-6x, od toga 3-4 glavna obroka i mislim da je tako zdravije i iskoristivije, ali ne mislim da je neka drasticna razlika i kad bi isto uneo u 3 obroka po pitanju napretka, ili kod dijete.

Takodje treba voditi racuna o makronutrijentima, bar malo cak i oni koji ne treniraju, nije isto McDonaldsovih 500kcal i onih iz pileceg belog + pirinca.

Ali mislim da bi lakse i sitije podneo dijetu od 5 obroka nego 3, ako si samo na to mislio.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Xepoj87 napisao:Jeste Urose, osim sto se ti fokusiras samo na kalorije, a ne na celo telo, kao jako komplikovanu masinu.
Sustina je da ces utrostruciti utrosak energije ako povecas broj obroka sa 1-2, na 5, i ako ih utempiras.
Ubrzavanje metabolizma trosi vise energije od bilo kakvog treninga.
Ne jesti 4 sata pred spavanje nije mit, vec nesto najbolje sto mozes svom telu da priustis, jer mu je potreban odmor i regeneracija, a odmor sa punim zeludcem ne mozes imati.
Takodje, telo uvece trosi dosta kalorija, pa je cilj fokusirati ga na potrosnju masnih naslaga, a punog stomaka to ne ide.

Vidim da ovde par vas ima super savete, ali takodje i vidim da vam je znanje o nutriciji ograniceno na gym forume.

To sto ti pricas je izgladnjivanje tela dok nema izbora, nego da jede masne naslage, pa pre nego sto dodje vreme da steka iste, jer dugo nije unesena hrana, ti mu opet uneses hranu, da ga zajebes i onda ponovo u krug.
Ono sto ja govorim, ubrzava metabolizam, cime isti pocinje da trosi vise kalorija, jer radi kako treba.

Sent from my Sony
+1
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Koliko filozofije :)
Ja sam sa ovim drugim klincem izgubio između 3 i 4 kg za 1.5 mesec, i to u vreme slava,mrsnih, svinjokolja i nove godine...
Jedem šta hoću i koliko stignem, naučno objašnjenje nemam nit me interesuje :)

Sent from my D5503 using Tapatalk
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Samo izbaciti testo, slatkise i sokove. Recimo za vreme uskrsnjeg posta testiram sebe i dva dana uzmem po pola litre koce i po pola onog velnes keksa. 3.dana 1,5kg vise na vagi.
Herojev predlog mi vise odgovara, bar sam primetio, jer trebam malo ubrzati metabolizam. Mada nekom to ne odgovara.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

što naš narod kaže, brzo-kuso
nema brzih i lakih rešenja u skidanju kilograma. ko to ne shvata ne treba ni da se bavi ovim jer će samo da gubi vreme a svako sledeće stanje će biti gore od prethodnog.
evo odličnog motivacionog članka
http://www.trcanje.rs/mrsavljenje/moj-p ... t-trcanje/
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Preporuka:
-Uskrsni/Vaskršnji post
-stresan posao
-svaki drugi dan 3 serije ×10 sklekova i čučnjeva
-šetnja sa nemirnim detetom od 4km do 6km
Druga godina,skunuto 25 kg i kilogrami se ne vraćaju.
Moj kolega je pre dve godine počeo sa "HERBALIFE" programom ,šejkeri i kolektivno vežbanje za 50 € mesečno.Smršao 15 kg,do sada se vratio na svoju kilažu od oko 130kg.
A ja pravi čova,delija,šmekaju me devojčice od 1990.na ovamo.
:kezo:
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

crni napisao:što naš narod kaže, brzo-kuso
nema brzih i lakih rešenja u skidanju kilograma. ko to ne shvata ne treba ni da se bavi ovim jer će samo da gubi vreme a svako sledeće stanje će biti gore od prethodnog.
evo odličnog motivacionog članka
http://www.trcanje.rs/mrsavljenje/moj-p ... t-trcanje/
:plusone:
Ni ja nisam pristalica tih brzih resenja, iako se ne moze osporiti uspeh nekih ljudi koji su upravo na taj nacin resili svoje probleme sa viskom. Prevashodno mislim na nekoliko primera iz mog okruzenja koji su bili na rigoroznoj keto dijeti (uz sve neprijatne nus pojave).

Medjutim, ja sam vise pristalica rezima koji je meni vise puta pomogao. Oslanjam se na redukovanu ishranu sa kojom nikada nisam gladan ali biram sta jedem i drzim se programa.
Ne odrices se hrane, odrices se nekih navika i ukusa. ;)

A sto se tice treninga, isto mi je trcanje osnov svega.
U pocetku je bilo stvarno uzasno. Cak i dok sam se takmicarski bavio sportom, nikada nisam praktikovao duze distance trcanja. Pa kada sam napravio pauzu, zapustio se, ispao iz kondicije i snage... kada sam pocinjao sa treninzima trcanja imao sam osecaj kao da ne znam da trcim pravilno, jos prvi put na traci, ma to je bilo uzasno i pravo mucenje.
Secam se kada mi je trener rekao kako nam je prvi cilj da istrcim bilo kojim tempom 3km, a drugi cilj da se istrci 5km ispod 30min, da sam u sebi pomislio kako to niko ne moze i da lupa gluposti. Nisam mogao da izguram vise od 1,5km za 13min. i to umirem.
Pa onda polako krecu manje povrede, te boli koleno, te boli zglob, te boli neka koscica u stopalu, te istegnut misic... ali sve se lagano pregura i kad jednom udjes u stos onda je stvarno pravo uzivanje.

Evo aktivno trcim (leti pravim pauze i vise vozim biciklo) vec 7-8 godina. Posto sam probao i druge aktivnosti, trcanje smatram za najbolju fizicku aktivnost za jednog rekreativca. Pored toga sto vrhunski sagoreva kalorija, tokom trcanja radi celo telo, trenira se i srce i pluca....
Jedino sto mislim da nije dovoljno baviti se samo trcanjem. Potrebno je pored toga raditi dodatne vezbe zavisno od potreba.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Najbolje je plivanje. Plivanje i odbojka su sportovi koji aktiviraju najveći broj mišića.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Plivanje moze

Poslato sa Lumia 925
Slika
Odgovori