Dzoni_m napisao:Pazi u teoriji moze bez table, problem je samo sto vi ne znate da li vam gasi code ili ne. Moguce je da je ostecen taj prijemni deo imobilajzera. Ako je to slucaj to je sex jer morate nekako uparite rezervni deo koji moze samo da vam odrati neko sa alatom za to. Imobilajzer se nalazi u sastavu motornog ECU (pricam o samoj immo funkciji) prijemni deo je poseban kao sto si video, medjusobno komuniciraju preko CAN ako se dobro secam.
E sada, ako vam i izbaci gresku i prijavi neispravnost imobilajzera, kratkoricno resenje moze biti startovanje sa karticom, tj onom kodom sa one plave kartice (ima uputstvo u manual-u). Naravno Sarance mora da vam da tu karticu ili procita kod sa nje.
Da otklonimo mogucu zabunu oko termina koji smo mi tamo koristili.
Tabla se odnosi na onu celu skalameriju napred koja sadrzi grejac kabine, klimu, ventilator, gomilu elektro instalacije itd. To je demontirano, ne samo instrumenti.
Sada sam nasao u uputstvu na italijanskom na strani 64 pise da je minimalni pritisak gorivao 0.70bara a mi to nismo imali jer nije bila ni spojena pumpa za gorivo. Dakle, to mora da se prvo vrati i elektricki poveze na instalaciju.
Nije ni doslo gorivo do motora.
edit> dobio sam informaciju da je vraceno i probano sa pumpom kada sam otisao ali da nije bilo efekta.