Potopljeni Punto - povratak u život

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Potopljeni Punto - povratak u život

Post od Paja »

Kod punta vergla, al neće da upali ako ne upari ključ sa imobilajzerom.
methane.master napisao:Imam predlog. Ne bi bilo loše da za sledeći puta nabavimo neki jak usisivač. Unutra na dosta mesta ima tankog filma sasušenog blata koje se ljuspa, što je po meni dobar trenutak da ga relativno lako pokupimo usisivačem (+ nastavak sa četkom) i time olakšamo neku narednu fazu čišćenja.
Ako neko ima neki industrijsk usisivač ne bi bilo loše usisati, a ako ne onda mora da se detaljno pere.

Kad smo kod pranja bilo bi lepo da Džoni kaže ta sve da mu donesemo ili ti da li može da opere i plastike ili samo tepihe.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Može i plastike, što ne bi moglo? Treba potrpati komplet enterijer osim sedišta i odneti mu.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Džoni je u jednom od ranijih postova napisao da bi hteo da opere i ova "nova" (polovna) sedišta pre nego što se stave u auto... ;)
Johnny Steam napisao:Bio danas S@rance kod mene, pa i rece za sedista. Koja god da uzme, cekam da ih operem, pa tek onda u auto ;) ipak ce decu da vozi u njemu :)
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Ako sam ja razumeo dobro vi ste pokusali da alnasujete auto sa otkacenim plasticnim "prstenom" koji ide oko brave kontakt kljuca? To je prijemni deo imobilajzera. JBG treba tabla sa vidite lampicu da li vam je ugasio zastitu ili nije. Bez toga nema goriva na diznama. Tako da ako je samo to, onda ste na konju. Ima da upali ko mina kada zakacite taj deo instalacije.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

I ako ste davali kontakt sa otkačenim airbagom, upaliće se greška...

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Jebeš grešku. Lako ćemo je ugasiti.
Brava je ostala na mestu kao i svi kablovi koji idu u nju. Skinuta je samo špulna ablendera, migavaca i brisača.
Svakako će biti lakše sa tablom da vidimo da li code izbacuje grešku ili ne.

Ako će Džoni da pere plastike moj predlog bi bio da ih ne maže. Mislim da nema svrhe jer će biti masnjikavo pod prstima kad budmo vraćali, a i usvinjićemo potpuno. Bolje da Punto ode kod njega kad se sve zavši na pranje neba pa da tada namaže.

Bilo bi lepo da neko ko ne radi pomogne Heroju da se sve preveze kod Džonija što pre.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Dzoni_m napisao:Ako sam ja razumeo dobro vi ste pokusali da alnasujete auto sa otkacenim plasticnim "prstenom" koji ide oko brave kontakt kljuca? To je prijemni deo imobilajzera. JBG treba tabla sa vidite lampicu da li vam je ugasio zastitu ili nije. Bez toga nema goriva na diznama. Tako da ako je samo to, onda ste na konju. Ima da upali ko mina kada zakacite taj deo instalacije.
Sale je skrenuo paznju da se ostavi prsten, ne znam posle da je jeste ostao...

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Panta
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 11:39
Garaža: Superb 3 karavan

Post od Panta »

Mislim da jeste ostao prsten na-oko brave :think:
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Taj prsten jeste bio namesten oko brave, ali na samoj bravi postoje 2 konektora.
Jedan, trozilni, jeste bio spojen i on ide u motorski prostor odnosno kutiju osiguraca ispoh haube.
Drugi, petozilni (ako sam dobro zapamtio) je bio otkacen i on se fizicki nalazi u tabli koja je izvadjena i nalazila se 3 metra dalje od auta.

Nije bila povezana niti pumpa za gorivo.

Sve je to nekako na brzinu rasklopljeno a onda je anlasovano najvise da se napune uljni kanali i sam motor novim svezim uljem, kao i filter ulja.

Kako sada stvari stojemMora prvo da se ponovo vrati tabla na svoje mesto sa svojim ozicenjem i povezu ponovo svi konektori. Informacija da motor moze da radi bez table i da je dovoljan samo taj prsten nije dala rezultat.

Da dodam, onaj ECU ispod volana pise da je za servo volan kontroler (na kucistu). Mozda u sastavu ima imobilajzer, ne znam mada je uobicajeno da je imobilajzer unutar samog ECU motora.

Nije bila priikljucena kontakt brava, onaj konektor sa 5 tankih zicica verovatno upravlja relejima u kutiji osiguraca koji pustaju struju dalje gde treba.
Nije se cuo nikakav klik nijednog releja kada se da kontakt.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Pazi u teoriji moze bez table, problem je samo sto vi ne znate da li vam gasi code ili ne. Moguce je da je ostecen taj prijemni deo imobilajzera. Ako je to slucaj to je sex jer morate nekako uparite rezervni deo koji moze samo da vam odrati neko sa alatom za to. Imobilajzer se nalazi u sastavu motornog ECU (pricam o samoj immo funkciji) prijemni deo je poseban kao sto si video, medjusobno komuniciraju preko CAN ako se dobro secam.

E sada, ako vam i izbaci gresku i prijavi neispravnost imobilajzera, kratkoricno resenje moze biti startovanje sa karticom, tj onom kodom sa one plave kartice (ima uputstvo u manual-u). Naravno Sarance mora da vam da tu karticu ili procita kod sa nje.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Polomljeni prsten zalepljen Loctitte 406 lepkom namenjen samo plastici, na spoljnom delu prstena sam zasekao na delu gde su izbocine mali kanalic pa cu paljenom zicom ojacati ceo prsten. Bice kao nov :presrecan: Telefonom slikano pa nije ostro jbg.
Slika
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

:doubleup:
Širim haos!
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Dzoni_m napisao:Pazi u teoriji moze bez table, problem je samo sto vi ne znate da li vam gasi code ili ne. Moguce je da je ostecen taj prijemni deo imobilajzera. Ako je to slucaj to je sex jer morate nekako uparite rezervni deo koji moze samo da vam odrati neko sa alatom za to. Imobilajzer se nalazi u sastavu motornog ECU (pricam o samoj immo funkciji) prijemni deo je poseban kao sto si video, medjusobno komuniciraju preko CAN ako se dobro secam.

E sada, ako vam i izbaci gresku i prijavi neispravnost imobilajzera, kratkoricno resenje moze biti startovanje sa karticom, tj onom kodom sa one plave kartice (ima uputstvo u manual-u). Naravno Sarance mora da vam da tu karticu ili procita kod sa nje.
Da otklonimo mogucu zabunu oko termina koji smo mi tamo koristili.
Tabla se odnosi na onu celu skalameriju napred koja sadrzi grejac kabine, klimu, ventilator, gomilu elektro instalacije itd. To je demontirano, ne samo instrumenti.

Sada sam nasao u uputstvu na italijanskom na strani 64 pise da je minimalni pritisak gorivao 0.70bara a mi to nismo imali jer nije bila ni spojena pumpa za gorivo. Dakle, to mora da se prvo vrati i elektricki poveze na instalaciju.
Nije ni doslo gorivo do motora.

edit> dobio sam informaciju da je vraceno i probano sa pumpom kada sam otisao ali da nije bilo efekta.
Poslednja izmena od ljubitelj u 29 Maj 2014, 14:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

paja napisao:Jebeš grešku. Lako ćemo je ugasiti.
Znam nego da ne pomislite da postoji kvar airbaga pa da ga tražite uzalud.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Da pomislimo da postoji kvar, a airbag otkačen?

@ Ljubitelj Pumpu goriva zatvaramo prvom sledećom prilikom. Prsten je zalepljen, vratimo ga i više ne diramo.
Odgovori