Stjepa napisao:
Yarisa smatram jos sprcenijim vozilom.
Smatras ga ili si ga vozio? Meni je Yaris bolji od Punta, pa i Pola. (isto kaze drugar koji ima Yarisa 1.0 i Pola 1.2, oba stara godinu dana). Jedina mana mu je sto je uglavnom skuplji od ostalih iz klase.
Sto se tice onog 1.33 motora, nisam ga vozio pa nemam pojma, ali ovaj 1.0 vvt-i je stvarno slab. Jednako slab kao i Polo 1.2 , nista gore, nista bolje, obojica su trocilindrasi. Taj 1.33 vvt-i je 4-cilindras, kazem opet nisam ga vozio pa ne mogu nista da tvrdim, ali cenim da bi trebalo bas lepo da ide i da je prava mera za tu sasiju.
Inace, "sprceni"

Yaris ima mesta u kabini za vozaca vise nego BMW i Golf, osecaj prostranosti je neverovatan, lepo upija rupe s obzirom koliko je mali auto, na zadnjoj klupi moze normalno da se sedi, jos pride nema onaj centralni stub koji smeta nogama ako vozis 5. osobu. Zadnja klupa mu se pomera napred-nazad, pa mozes da balansiras izmedju toga da li zelis mesta za one koji sede pozadi na ustrb gepeka ili zelis veci gepek ako niko ne sedi pozadi. Istina, taj gepek je zaista mali, pa je za bilo kakav put duzi od 2 dana neophodan kofer na krovu, ali svaki auto ovog segmenta ima mali gepek. Kao jos jednu veliku manu Yarisa mogu da navedem sedista koja su blagi uzas za sve duze od pola sata voznje. Tu bi trebalo doplatiti za nesto valjanije.
Sto se tice Honde Jazz, mislim da je to odlican predlog. Takodje, ne vidim da se pominje SX4, koji je meni jednako super autic za visoke gradske ivicnjake, kao i za parkiranje jer je u sustini B segment.