Napravio izlet Zlatibor - Sarajevo - Zlatibor.
Sa kratkom pauzom u Andrić gradu (padala kiša) put je trajao nekih 3 sata, koliko i kaže ViaMichelin.
Sva upozorenja za policiju su krajnje realna. Uglavnom sam pazio, ali sam ipak mao jedan bliski susret, sačekali na nekom pravcu, preticao neku raspalu korsu i vozio 73 a ograničenje 60, posle objašnjenja - treba da piše kaznu, idem u poštu, plaćam... dogovorili se za 10 eur

Nakon toga mi je objasnio gde imam parking kad uđem u Sarajevo, da pazim jer ima još kontrola, samo što me nije izljubio na rastanku. Inače, dok sam ja bio sa njima zaustavio još dvojicu, mislim da oni tako zarade lepe parice.
Nakon toga su bili na još 3-4 mesta, ali sam usporio, jednom virili iza neke stene, vide se tek sa 10 metara.
Put je zanimljiv za vožnju, ali ima puno odrona, na sred puta bude kamen i po 20 cm, baš sam se brinuo za noćni povratak.
Sarajevo - parkirao u nekom stambenom delu blizu Baščaršije, bez problema, pored stambene zgrade. Kolega je to radio par puta, poslušao njegov savet.
Obišli redom Baščaršiju - burek u burekČinici "Sač" gde se čeka prilično dugo, dovode organizovane grupe turista po 40 ljudi

, pa pili kafu u Morovića hanu, pa odlični kolači u nekoj poslastičari. Na kraju kupljeni ćevapi za poneti kod Želje, pojedeni na Vrelu Bosne
Pored ovog gastronomskog dela palo razgledanje grada.
Bila je subota, puno turista, Kinezi, Japanci, Nemci i Hrvati, kao i neki Arapi.
Opušteno, niko nas nije ni popreko pogledao, mada smo bili prilično tihi.
Izlet završili na Vrelu Bosne koje me je oduševilo, pa "prošetali" do Ilidže , šetnja traje preko sat vremena kroz lepu aleju, vratili se fijakerom po kola, vožnja trajala preko 20 minuta.
Sve u svemu, lep izlet, nije previše naporan, jedino me je u povratku prešla navigacija, pa sam malo lutao preko Pala

, ali je sve ok prošlo.
Za kraj par slika