Polovnjak do 3000 e ili novo?
Re: Polovnjak do 3000 e ili novo?
Nema pravila narode, gledajte samo da što manje troši! 

Lepo su ti predlozili, uzmo domaceg Logana, Punta, Sandera.
Gledaj da ima ispod 50.000 km, ja sam jednog takvog Z10 prodao kolegi i srecno se vozi vec skoro 3 godine. Ulozio je akumulator, hladnjak klime, termostat, jedan set guma, krpljene auspuha, jedna manzetns, i 3 servisa po 5000 din. Sad je na 80.000 km, u odlicnom stanju potrosnja na otvorenom 5,2 l benzina.
Gledaj da ima ispod 50.000 km, ja sam jednog takvog Z10 prodao kolegi i srecno se vozi vec skoro 3 godine. Ulozio je akumulator, hladnjak klime, termostat, jedan set guma, krpljene auspuha, jedna manzetns, i 3 servisa po 5000 din. Sad je na 80.000 km, u odlicnom stanju potrosnja na otvorenom 5,2 l benzina.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Jel 1,5dci u loganu ima probleme kao onaj u clio-u ?
Eno i onaj s mojim Loganom. Bez problema je prebacio 300.000 i gilja dalje. Od toga 225k na gas,nista na motoru i oko njega nije zezalo.Bax napisao:Lepo su ti predlozili, uzmo domaceg Logana, Punta, Sandera.
Gledaj da ima ispod 50.000 km, ja sam jednog takvog Z10 prodao kolegi i srecno se vozi vec skoro 3 godine....
Sasvim dobra, proverena mehanika.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Komša neki dan uzeo Logana 2005. sa plinom, 60.000Km, zimskim i letnjim setom točkova u odličnom stanju za 2000€. Po meni, odlična kupovina
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Vala bas, za te pare. Jedino korozija moze biti problem.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
I Blackshadow je ubio preko 300kkm sa Loganom.
- Real Madrid
- Pridružio se: 26 Okt 2014, 16:53
Ovaj mi ne izgleda loše:
http://www.polovniautomobili.com/oglas5 ... _ambiance/
U firmi imamo 5 Dacia Sandera sa 1,5 dci motorom. Motor je izdržljiv i podnosi svakodnevno vozikanje od kupca do kupca. Kažu da je motor odličan ali da je enterijer krš. Posle 100k km, sve krcka unutra, ižuljano je i izlizano. U garantnom roku je crkla kontakt brava za paljenje kola i brave za otključavanje. Redovan servis u ovlašćenom servisu se svaku put radi i delovi su cca 12.000 RSD, a ruke cca 5.000 RSD. Na svakom malom servisu se menjaju filteri kabine, goriva, vazduha, ulja, menja se ulje i metlice brisača i podloška čepa.
Jedino je bilo skuplje kada su se menjale prednje disk pločice, prednji diskovi, sijalice, filteri i brisači. Tada je sa rukama ceh bio oko 26.000 RSD
Ne znam samo koliko izađe veliki servis, ali prema pisanjima revije SAT, trebalo bi da je negde između 65 i 70 hiljada dinara.
Čini mi se da se Grandići jeftiniji za održavanje, barem prema rečima ljudi iz voznog parka.
Definitivno se svela pretraga na vozila koja su kupljena ovde i koja imaju poznatu istoriju servisiranja.
Pošto je manji bužet gledaću da vozilo bude u što boljem stanju.
Neću se zaletati nego ću pratiti oglase i pokušaću da ulovim dobar primerak.
Jedino ako Bax bude hteo da proda Astru benzinca onda ne moram toliko da tragam.
http://www.polovniautomobili.com/oglas5 ... _ambiance/
U firmi imamo 5 Dacia Sandera sa 1,5 dci motorom. Motor je izdržljiv i podnosi svakodnevno vozikanje od kupca do kupca. Kažu da je motor odličan ali da je enterijer krš. Posle 100k km, sve krcka unutra, ižuljano je i izlizano. U garantnom roku je crkla kontakt brava za paljenje kola i brave za otključavanje. Redovan servis u ovlašćenom servisu se svaku put radi i delovi su cca 12.000 RSD, a ruke cca 5.000 RSD. Na svakom malom servisu se menjaju filteri kabine, goriva, vazduha, ulja, menja se ulje i metlice brisača i podloška čepa.
Jedino je bilo skuplje kada su se menjale prednje disk pločice, prednji diskovi, sijalice, filteri i brisači. Tada je sa rukama ceh bio oko 26.000 RSD
Ne znam samo koliko izađe veliki servis, ali prema pisanjima revije SAT, trebalo bi da je negde između 65 i 70 hiljada dinara.
Čini mi se da se Grandići jeftiniji za održavanje, barem prema rečima ljudi iz voznog parka.
Definitivno se svela pretraga na vozila koja su kupljena ovde i koja imaju poznatu istoriju servisiranja.
Pošto je manji bužet gledaću da vozilo bude u što boljem stanju.
Neću se zaletati nego ću pratiti oglase i pokušaću da ulovim dobar primerak.
Jedino ako Bax bude hteo da proda Astru benzinca onda ne moram toliko da tragam.

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Tih 65 hiljada za veliki servis je nerealno, to je mozda cena u ovlascenom servisu. U neovlascenom Renoovom servisu sam radio veliki servis na tom 1.5 dci motoru (sa 80ks) i izaslo me je oko 22 hiljade sa rukama.
Ove ruke koje kostaju 5 soma za mali servis necu ni da komentarisem, koliko bi uzeli da se menja set kvacila.
Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Ove ruke koje kostaju 5 soma za mali servis necu ni da komentarisem, koliko bi uzeli da se menja set kvacila.

Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Ovi se drogiraju, cuj 65k za v.servis, pa mislim da toliko nije u porscheu za audija 
Послато са GT-N7100

Послато са GT-N7100
- Real Madrid
- Pridružio se: 26 Okt 2014, 16:53
Dobio sam jednu ponudu koja me je navela na razmišljanje.
Radi se o Škodi Fabiji mk2 1.6 tdi 105 konja 2011 godište. Ne znam šta sve ima od opreme ali ima manuelnu klimu, prednje podizače, mp3, centralnu bravu, maglenke i dalje ne znam.
Deo bih dao odmah u kešu, deo bih pokrio kompenzacijom, a preostali deo u ratama prema dogovoru.
Kako su se pokazale ove dizelke?
Koliko troši, kakvi su troškovi redovnog održavanja...?
Voleo bih da saznam nešto o ovim kolima, a da se ne zalećem bez potrebe.
Tražio sam temu na forumu ali sam našao samo o Fabiji 1.2 tsi.
Pozdrav!
Radi se o Škodi Fabiji mk2 1.6 tdi 105 konja 2011 godište. Ne znam šta sve ima od opreme ali ima manuelnu klimu, prednje podizače, mp3, centralnu bravu, maglenke i dalje ne znam.
Deo bih dao odmah u kešu, deo bih pokrio kompenzacijom, a preostali deo u ratama prema dogovoru.
Kako su se pokazale ove dizelke?
Koliko troši, kakvi su troškovi redovnog održavanja...?
Voleo bih da saznam nešto o ovim kolima, a da se ne zalećem bez potrebe.
Tražio sam temu na forumu ali sam našao samo o Fabiji 1.2 tsi.
Pozdrav!
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Re: Одг: Polovnjak do 3000 e ili novo?
Ovi motori su se odlično pokazalli u eksploataciji.Inače,to je "novi" motor VW koji ih ugrađuje u skoro sve modele svojih brendova.Po meni,kao stvoren za autić veličine Fabije.Uz pravilno održavanje dosta može da pređe.
Raspitaj se o istorijatu auta,servisiranju i kvarovima.Obrati pažnju na trap,mikroprekidače,kvačilo i plivajući zamajac.Cena je verovatno preko 6k,zato zaslužuje da se dobro otvore oči i načulje uši.
Послато са LG-D373
Raspitaj se o istorijatu auta,servisiranju i kvarovima.Obrati pažnju na trap,mikroprekidače,kvačilo i plivajući zamajac.Cena je verovatno preko 6k,zato zaslužuje da se dobro otvore oči i načulje uši.

Послато са LG-D373
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Pisano je ovde o problemima sa ubrizgavanjem na 1.6 tdi, cini mi se da je Bax pisao o tome.